facebook  youtube  twitter  instagram 13/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  

Από την Καρδίτσα ξεκίνησε η διαβούλευση για τη διαμόρφωση των δράσεων έρευνας – καινοτομίας & επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ/Θεσσαλία 2021-2027 ~ Τον Ιούνιο οι πρώτες προσκλήσεις

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/04/2024 12:44:27
Από την Καρδίτσα ξεκίνησε η διαβούλευση για τη διαμόρφωση των δράσεων έρευνας – καινοτομίας & επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ/Θεσσαλία 2021-2027 ~ Τον Ιούνιο οι πρώτες προσκλήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Καρδίτσα ξεκίνησε η διαβούλευση για τη διαμόρφωση των δράσεων έρευνας – καινοτομίας & επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ/Θεσσαλία 2021-2027

Τον Ιούνιο οι πρώτες προσκλήσεις

Δημήτρης Κουρετας. «Στόχος μας η Ανάπτυξη της Περιφέρειας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά ημερίδες διαβούλευσης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις επιχειρήσεων, φορέων και πολιτών και να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των δράσεων για την επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία-Έρευνα του Περιφερειακού Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027. Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στην Καρδίτσα στο Ξενοδοχείο Thessalikon Grand με βασικά θέματα Αγροδιατροφή και Αειφορία-Ανθεκτικότητα-Βιωσιμότητα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στην Ημερίδα τόνισε ότι η Ανάπτυξη της περιφέρειας αποτελεί το βασικό όραμα της περιφερειακής αρχής. Ειδικά η Καρδίτσα όπως είπε ο περιφερειάρχης πρέπει να κερδίσει το «χαμένο έδαφος». Παράλληλα εξήρε τη διαδικασία της διαβούλευσής, δεδομένου ότι βάσει των ισχυόντων στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και ειδικότερα των σχετικών με την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης(Regional Innovation Smart Specialization Strategy/RIS3), μία δράση για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί πρέπει να έχει προκύψει μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι προτάσεις και τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες προσκλήσεις. Οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ. 

Στην έναρξη της ημερίδας έγινε παρουσίαση των οικονομικών δεικτών της περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Ακολούθησε ενημέρωσή του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027 για τους βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις του στους τομείς έρευνας – καινοτομίας – επιχειρηματικότητας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δυο χωριστές θεματικές συνεδρίες.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα Λάρισας κ.Δημήτρης Τσέτσιλας, εκ μέρους του Δημάρχου Καρδίτσας ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κώστας Κολοβός και το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Αποστόλης Κηρύκος.

Μέχρι τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις ημερίδες σε Βόλο, Τρίκαλα και Λάρισα.

Βόλος, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, 17.00-21.00 
Ξενοδοχείο Domotel Xenia 

• Τουρισμός - Πολιτισμός & σχετικά οριζόντια θέματα
• Βιομηχανία - Υλικά - Κατασκευές & σχετικά οριζόντια θέματα

Τρίκαλα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024, 10.00-14.00 
Μύλος Ματσόπουλου

• Αγροδιατροφή & σχετικά οριζόντια θέματα
• Τουρισμός - Πολιτισμός & σχετικά οριζόντια θέματα

Λάρισα, Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, 17.00-21.00 
Πάρκο Καινοτομίας JOIST

• Αγροδιατροφή & σχετικά οριζόντια θέματα
• Βιοεπιστήμες - Φάρμακα - Υγεία & σχετικά οριζόντια θέματα 

Να σημειωθεί ότι με μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, έχουν συνταχθεί από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά Κείμενα Βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα εν όψει των ημερίδων διαβούλευσης από το δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνδεσμο https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556. 

1. Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα (πρωτογενής τομέας και βιομηχανία τροφίμων & ποτών)
2. Βιομηχανία / Μέταλλο / Δομικά Υλικά / Κατασκευές
3. Τουρισμός / Πολιτισμός / Δημιουργικές Βιομηχανίες
4. Βιοεπιστήμες / Φάρμακα / Υπηρεσίες Υγείας
5. Αειφορία / Ανθεκτικότητα / Βιωσιμότητα (οριζόντιο)
6. Ψηφιακές Τεχνολογίες (οριζόντιο)
7. Λοιπές Οριζόντιες Δράσεις (Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας, χωρική διάσταση, ανθρώπινοι πόροι)
 
Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και γίνεται αποκλειστικά online στη διεύθυνση https://forms.gle/jFbfURmEEC5Sh3M18.Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7FO6B
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ