facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Από την 74η στην 84η ΔΕΘ - Η νίκη της πολιτικής υπευθυνότητας απέναντι στον λαϊκισμό

Δημοσιεύθηκε από: Χρίστος Χ. Λιάπης  09/09/2019 15:22:21
Από την 74η στην 84η ΔΕΘ - Η νίκη της πολιτικής υπευθυνότητας απέναντι στον λαϊκισμό
H 84η ΔΕΘ είναι η πρώτη με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, απορρίπτοντας τις πρακτικές των λαϊκιστών που είχαν μετατρέψει τη ΔΕΘ σε φόρουμ παροχολογίας, είχε επιλέξει, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και απέδειξε, τόσο με την ομιλία του το Σάββατο,...

όσο και με τη συνέντευξη τύπου της Κυριακής πως συνεχίζει να το τηρεί και ως Πρωθυπουργός, να απευθύνεται στον λαό με συνέπεια, υπευθυνότητα και ρεαλισμό.

Είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 10 χρόνια που στο τιμόνι της χώρας έχουμε ξανά αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επέλεξε και εκέινος να αποφύγει τις ολισθηρές ατραπούς του λαϊκισμού και αντί να μετατρέψει τα εγκαίνια της ΔΕΘ σε προεκλογικό βήμα ακατάσχετης παροχολογίας, μίλησε στον λαό με τη γλώσσα της αλήθειας.

Παρουσίασε ένα σχέδιο αποφυγής της διαφαινόμενης οικονομικής κρίσης, με το οποίο επιχειρούσε να θέσει πιο γερές βάσεις για μακροχρόνια ανάπτυξη και πραγματικό κοινωνικό κράτος. Τα μέτρα, μεταξύ άλλων περιελάμβαναν:

· Πάγωμα των μισθών, των συντάξεων και των προσλήψεων στο Δημόσιο για 2 έτη.

· Αναπροσαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. 

· Αυστηρότερη εφαρμογή των κριτηρίων για τις αναπηρικές συντάξεις.

· Δημιουργία ενιαίας βάσεως δεδομένων για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχέιρησης.

· Επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης.

Αν είχανε εφαρμοσθεί αυτά τα μέτρα έγκαιρα, θα είχαμε γλιτώσει τις δυσβάστακτες θυσίες των μνημονίων.

Τότε, όμως, ο λαός προτίμησε το "λεφτά υπάρχουνε" του Γιώργου Παπανδρέου, η διακυβέρνηση του οποίου αποτέλεσε τη θρυαλλίδα επιβολής των μνημονίων. Παρά τις συγκροτημένες προσπάθειες των Κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου, οι πολίτες επέλεξαν και πάλι τη φενάκη του λαϊκισμού όπως αυτός εκφράσθηκε με το αλήστου μνήμης και μηδέποτε εφαρμοσθέν "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", το οποίο είχε εξαγγείλει τον Σεπτέμβριο του 2014, από τη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας, φορτώνοντας τελικά τη χώρα με νέα Μνημόνια, αντί να καταργήσει τα υφιστάμενα, όπως ψευδώς είχε υποσχεθεί.

Στην εφετινή ΔΕΘ, με νωπή την ισχυρή λαϊκή εντολή και με αυτοδύναμη -ξανά μετά από μία δεκαετία- κυβέρνηση της ΝΔ στο τιμόνι της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε με ενάργεια και σοβαρότητα έναν δωδεκάμηνο προγραμματισμό δράσεων,  την εφαρμογή του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να κρίνουν στην επόμενη ΔΕΘ. Δεν μοίρασε υποσχέσεις, αλλά ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες.

Ακούσαμε τον κ. Πρωθυπουργό να μιλά για το όραμά του, για την Ελλάδα που ξεπερνά οριστικά την κρίση και αποκτά την αυτοπεποίθηση που έχασε τα τελευταία χρόνια. Τον παρακολουθήσαμε να αναπτύσσει το σχέδιό του για την πραγμάτωση του στόχου αυτού.

Ξεδίπλωσε με ενάργεια και υπευθυνότητα ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων και αναπτυξιακών κινήτρων που ετοιμάζονται στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και φορολογικών ελαφρύνσεων τις οποίες σχεδιάζει η κυβέρνηση στη βάση των προγραμματικών της δηλώσεων.

Δώθηκε έμφαση στο βασικό κυβερνητικό στόχο για την προσέλκυση επενδύσεων που φέρνουν νέο πλούτο στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για τους Έλληνες.

Δέκα χρόνια μετά την 74η ΔΕΘ της Αλήθειας, ξανά αυτοδύναμη, η Νέα Δημοκρατία φέρνει στην Πατρίδα μας τη ρεαλιστική και υπεύθυνη προοπτική της "Ανάπτυξης για όλους".  #ανάπτυξη_για_όλους

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Στέλεχος ΝΔ<



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
FQADN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ