17/8/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 


Απαραίτητο το κλάδεµα των δέντρων µετά την ελαιοσυλλογή - Οδηγίες για το πότε και το πώς

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  02/12/2015 12:27:46
Με το πέρας της ελαιοσυλλογής καλό είναι να εφαρμόζεται κατάλληλο κλάδεμα στα δέντρα, προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη βλάστηση και στη καρποφορία της επόμενης παραγωγικής χρονιάς. Συγκεκριμένα:...

• Εφαρμόζουμε ήπιες διορθωτικές παρεμβάσεις ώστε να διατηρηθεί το χαμηλό ύψος των δέντρων, πράγμα που βοηθάει στο ράβδισμα.

• Απομακρύνουμε την όρθια βλάστηση, ενώ επιδιώκουμε την ανάπτυξη πλευρικής-πλάγιας βλάστησης.

• Αφαιρούμε τα ξερά και άρρωστα κλαδιά.

• Κάνουμε κατάλληλα ανοίγματα στη κόμη του δέντρου δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες (ευάερες και ευήλιες) στο εσωτερικό της, με σκοπό τη μείωση της υγρασίας, την αύξηση της φωτοσυνθετικής απόδοσης και την παρεμπόδιση ανάπτυξης ασθενειών και εχθρών.

Το κλάδεμα αυτό θα πρέπει να γίνεται στα τέλη του Χειμώνα για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος, εκτός αν έχουμε ιστορικό παγετού οπότε κλαδεύουμε λίγο αργότερα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο ζημιάς της νέας βλάστησης.

Ο βροχερός καιρός ευνοεί την είσοδο ασθενειών από τις πληγές που δημιουργούνται κατά το κλάδεμα, γι αυτό καλό να αποφεύγεται η εφαρμογή κλαδέματος όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Επίσης μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στη σωστή απολύμανση των εργαλείων που χρησιμοποιούμε για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών από το ένα δέντρο στο άλλο. e-ea.gr
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
LWHJT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ