facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Απάντηση στην Ερώτηση - Αδειοδότηση για εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στον πανέμορφο ορεινό όγκο των Δήμων Πύλης και Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/02/2023 10:27:15
Απάντηση στην Ερώτηση - Αδειοδότηση για εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στον πανέμορφο ορεινό όγκο των Δήμων Πύλης και Μετεώρων

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»
ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ. 999/22-11-2022 Ερώτηση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους αναφερόμενους στον Πίνακα Κοινοποιήσεων Βουλευτές επισυνάπτουμε:




Επισημαίνεται ότι:

Ζητήματα που αφορούν στις επιπτώσεις από την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον εξετάζονται για το κάθε έργο ξεχωριστά στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησής του. Κατά τη διενέργεια της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, οι πολίτες και οι φορείς εκπροσώπησής τους έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους. Αυτό συνέβη και με τα αναφερόμενα στην Ερώτηση έργα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, υλοποιώντας το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, έχει προχωρήσει σε μία σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί με ορθολογικό τρόπο ο φιλόδοξος στόχος, ο οποίος έχει τεθεί για τις ΑΠΕ.

Παρότι θεωρούμε ότι το υφιστάμενο, περιβαλλοντικού και χωροταξικού χαρακτήρα, θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές για τη διασφάλιση της περιβαλλοντικά ορθολογικής ανάπτυξης μονάδων ΑΠΕ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως είναι γνωστό, μεριμνά για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του. Ήδη είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του υφιστάμενου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ, καθώς επίσης και η περαιτέρω θεσμική θωράκιση των προστατευόμενων περιοχών της Χώρας.

Ο Υπουργός
Κωνσταντίνος Σκρέκας

Σχετικά άρθρα:

Κατατεθείσα ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Αιολικά Πάρκα σε Δήμους Μετεώρων και Πύλης



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
94783
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ