facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Απάντηση και λύση του Υπ. Παιδείας στην Ερώτηση του Θανάση Λιούτα αναφορικά με τους αποφοίτους των ΕΕΕΕΚ

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/06/2020 19:08:55
Απάντηση και λύση του Υπ. Παιδείας στην Ερώτηση του Θανάση Λιούτα αναφορικά με τους αποφοίτους των ΕΕΕΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον περασμένο Ιανουάριο 13 βουλευτές της ΝΔ από διάφορους Νομούς της χώρας, εκ των οποίων από τον Νομό Τρικάλων ο Θανάσης Λιούτας, είχαν αποστείλει Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την Υφυπουργό Παιδείας,...

αρμόδια για ζητήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Σοφία Ζαχαράκη, με την οποία επιστολή ζητούσαν να δημιουργηθούν δημόσιες δομές δια βίου μάθησης για τους αποφοίτους των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

Ειδικότερα οι 13 βουλευτές αναδείκνυαν με την επιστολή τους το μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται και απασχολεί ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας, καθώς δεν υπάρχει σχετική δομή δημόσιου χαρακτήρα για τη συνέχιση των σπουδών και της κατάρτισης των αποφοίτων των ΕΕΕΕΚ. Η μη ύπαρξη τέτοιου είδους δομών ουσιαστικά διακόπτει τη σχέση των παιδιών με τη μάθηση και τη γνώση και σε μεγάλο βαθμό και κάθε προοπτική για εργασία. Επιπρόσθετα η κατάσταση αυτή οδηγεί πολλά από τα παιδιά να βρίσκονται συνεχώς στο σπίτι, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα, τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους.

Απέναντι στο πρόβλημα αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Υφυπουργός αποφάσισαν να δώσουν το δικαίωμα στον σύλλογο διδασκόντων των ΕΕΕΕΚ ώστε να επιτρέψουν για τον επόμενο χρόνο και για ένα έτος τη συνέχιση των σπουδών εκεί των αποφοίτων.

Πρόκειται για μια μεταβατική και συγχρόνως σημαντική λύση, η οποία δίνει τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να διαμορφωθεί μια περισσότερο ολοκληρωμένη θεσμική λύση και τελικά να αντιμετωπιστεί οριστικά το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι τα γρήγορα αντανακλαστικά του Υπουργείου Παιδείας αναδεικνύουν την προσήλωση της κυβερνητικής πολιτικής στον στόχο της αντιμετώπισης των προβλημάτων και της εξεύρεσης λύσεων απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας. Ο Τρικαλινός βουλευτής επίσης υπογράμμισε ότι, «Θα είμαι πάντα δίπλα στους μαθητές των ειδικών σχολείων και στις οικογένειές τους. Δίπλα στον μεγάλο αγώνα ζωής που δίνουν, ο οποίος γεννά δίκαια αιτήματα, για τα οποία θα εργάζομαι πάντα ώστε να βρίσκουν τη λύση τους. Πάντα δίπλα σε όλους όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας».



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8J772
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ