facebook  youtube  twitter  instagram 20/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ | Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/04/2024 22:10:40
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ | Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 21-4-2024

Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

Την Τρίτη 16-4-2024 και την Τετάρτη 17-4-2024 έγιναν δύο έκτακτα διά ζώσης συμβούλια στον Δήμο και στην ΔΕΥΑΜ αντίστοιχα. 

Ότι έγιναν αυτά τα συμβούλια κατά την 24ώρη απεργία των ΜΜΕ και την 24ώρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 16 και 17 του μηνός αντίστοιχα το λαμβάνουμε ως σύμπτωση και όχι ως εσκεμμένη τακτική.

Αυτό που μας ξεπερνά όμως είναι η τακτική του Δημάρχου να γυρίζει τον Δήμο Μετεώρων πίσω στις εποχές των μνημονίων και του covid 19.

Αμέσως μετά την απόφαση για σύσταση δομών κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (αυτά ήταν στην μόδα τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων) έρχονται οι προσκλήσεις για έκτακτες συνεδριάσεις ώστε να πάρει ο δήμαρχος το πράσινο φως να κάνει αναθέσεις με το άρθρο 32 του ν. 4412/16 δηλαδή με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση της προκήρυξης.

Σας υπενθυμίζουμε Δήμαρχε: 

α) το έγγραφο του Διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών με αριθμό πρωτοκόλλου 5960 της 15-4-2021 και επίσης επειδή δεν θυμάσαι ή δεν διαβάζεις αν και ήσουν δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της αντιπολίτευσης σου υπενθυμίζουμε ότι οι αναθέσεις που έγιναν τότε για μελέτες του προγράμματος Αντ. Τρίτση επειδή δεν ήταν σύννομες πληρώθηκαν με διαταγές πληρωμής.

β) ο εξαιρετικός Ν. 4412/16 που ψηφίστηκε το 2016 εν καιρό μνημονίων αφορά δημόσιες συμβάσεις οι οποίες προάγουν την οικονομική ανάπτυξη του κράτους καθώς και την οικονομική λειτουργία του με διαφάνεια και σύμφωνα με το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Επίσης το άρθρο 32 αν δεν εφαρμοστεί μόνο στις περιπτώσεις και υπό τους όρους που καθορίζονται στο εν λόγω άρθρο τότε συνιστά παρέκκλιση από τις αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

ΓιΆ αυτό το λόγο το συγκεκριμένο άρθρο εφαρμόστηκε εντατικά τα επόμενα πέτρινα χρόνια για την Ελλάδα μας τα χρόνια του covid 19 που όντως οι καταστάσεις τότε ήταν πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες, σε σχέση με τον daniel που συνέβηκε πριν 7 μήνες. 

¶ρα σήμερα δεν είναι απρόβλεπτο γεγονός.

Τα υπόλοιπα θα σου τα εξηγήσουν οι ειδικοί συνεργάτες που προσέλαβες.

Εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης δεν ήταν ούτε είναι στις προθέσεις μας να γυρίσουμε το Δήμο Μετεώρων πίσω στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων και του covid 19 αλλά και ούτε να χρησιμοποιούμε τους νόμους που προάγουν διαφάνεια και τα άρθρα αυτών κατΆ εξακολούθηση και κατά συρροή κατά το δοκούν (όπως μας βολεύει).

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας απαντήσετε πώς γίνεται στην εισήγηση που μας στείλατε προς ενημέρωση για το ένα και μοναδικό θέμα της δημοτικής επιτροπής οι εργολάβοι να είναι 5 και στην απόφαση 129/2024 που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 19 Απριλίου να είναι 9;

Πώς γίνεται ένας εργολάβος που ήταν γραμμένος στην εισήγηση να μην είναι γραμμένος στην απόφαση και μια γυναίκα εργολάβος της εισήγησης να γίνεται άνδρας;

κ. Αβραμόπουλε εκλέχτηκες αρχές Οκτωβρίου. Επιτρέπεται μετά από 6 μήνες να μην γνωρίζεις τους 9 εργολάβους που δούλεψαν για τον daniel; Λίγη αξιοπρέπεια και συνέπεια δεν βλάπτει.

Με τα γραφόμενά μας εξηγούμε στις δημότισσες και τους δημότες τους λόγους που απείχαμε από τα δύο συμβούλια και καλούμε τον κ. Αβραμόπουλο να ονομάσει την παράταξή του οπισθοδρομική κομπανία.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8H671
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ