24/5/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 


 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
Ανάβαση της Ο.Λ. Καλαμπάκας σε Ντουζέλ (Γκιουζέλ) Τεπέ - Δοκίμι [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/02/2019 18:49:02
Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Παουλο Κοελιο έγραψε ότι το σύμπαν συνωμοτεί να εκπληρώσει την επιθυμία μας, όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ.

Αυτό πραγματικά μας συνέβη την Κυριακή που μας πέρασε...

Η έντονη επιθυμία μας να ανέβουμε στις κορφές του Ανήλιου Ντουζέλ Τεπέ και Δοκίμι παρά τα τρία μέτρα χιόνι, έγινε πραγματικότητα. Ο θαυμάσιος για την εποχή καιρός ήταν σύμμαχός μας.

Αφετηρία το χιονοδρομικό του Ανήλιου. Η ανηφορική πορεία μας, παράλληλη αρχικά από τις πίστες των σκιέρ, σε απόσταση ασφαλείας μας οδήγησε προς την κορυφή. Το κατάλευκο υπέροχο τοπίο μας ενθουσίασε τόσο πολύ που οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά! Το γαλάζιο του ουρανού με το λαμπερό χιόνι ήταν το τέλειο φόντο για κάθε επίδοξο φωτογράφο.

Μετά από δύο ώρες ανάβασης, πατήσαμε ευτυχισμένοι την πρώτη κορυφή. Το δέος της ομορφιάς που μας περιέβαλε ήταν απερίγραπτο. Θαυμάσαμε τις πανέμορφες κατάλευκες κορφές της Πίνδου όπως το Λακμο αλλά και τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο στην ανατολική πλευρά του ορίζοντα.

Η επιστροφή ήταν πιο σύντομη, αλλά συγχρόνως και πιο δύσκολη εξαιτίας της ολισθηρότητας του χιονιού και του παγωμένου ανέμου. Οι νέες ορειβάτισσες της παρέας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το βουνό στη χειμερινή του εικόνα και τα κατάφεραν καλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γυναικείο φύλο υπερτερούσε καθώς ήμασταν οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες. Φθάσαμε στο όμορφο σαλέ του χιονοδρομικού μετά από μια ώρα κατάβασης με το απαραίτητο διασκεδαστικό παιχνίδι της χιονοτσουλήθρας.

Εύχομαι να ζούμε συχνά τόσο όμορφες στιγμές, στην υπέροχη φύση, κάθε εποχή του χρόνου

Πάντα Ψηλά

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26115
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 
 
Προτεινόμενα άρθρα

καιρός Καλαμπάκα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ