facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ανάβαση στην Τριγγία με την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/05/2022 22:46:05
Ανάβαση στην Τριγγία με την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Την Κυριακή 22/5/2022 η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας πραγματοποίησε πεζοπορία με στόχο την Τριγγία που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή αποκλειστικά εντός του νομού Τρικάλων.

Ξεκινήσαμε από το Παλιοχώρι ακολουθώντας αρχικά αγροτικό δρόμο με ενδιάμεσο στόχο το Γκολέμι. Συνεχίσαμε σε όμορφο μονοπάτι μέσα από δάσος, κερδίζοντας αρκετά μέτρα σε υψόμετρο, κάτι που περιελάβανε εκ των όντων μεγάλες κλίσεις που αποτέλεσαν μια καλή δοκιμασία αντοχής.

Φτάνοντας στο Γκολέμι, απαραίτητη ολιγόλεπτη στάση για ανάκτηση δυνάμεων και φυσικά να απολαύσουμε τη θέα. Από εκεί συνεχίσαμε προς την πρώτη κορυφή του συμπλέγματος της Τριγγίας απΆ όπου θα προσεγγίζαμε την υψηλότερη κορυφή. Ξανά μεγάλες ανηφορικές κλίσεις (συνολικά πάνω από 1150 μέτρα ανάβαση κατά την πορεία), αλλά εν τέλει βρισκόμαστε στην πρώτη κορυφή απολαμβάνοντας την πανοραμική θεά. Δυτικά η κορυφή του Λάκμου. Ανατολικά και χαμηλά το σύμπλεγμα των Μετεώρων.

Δυστυχώς, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού που ερχόταν με ταχύτητα από βορρά και οι αστραπές που τον συνόδευαν, μας ανάγκασαν σε υποχώρηση, λίγα μέτρα από την κορυφή της Τριγγίας, ξανά προς Γκολέμι με την καταιγίδα να ξεσπά λίγο πριν το φτάσουμε. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια μας. Η κορυφή παραμένει εκεί για την επόμενη φορά.

Πάντα ψηλά

ΟΛΚ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
I7DFQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ