facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Αναρμοδιότητα Υπ. Υποδομών & Μεταφορών να απαντήσει σε ερώτημα που αφορά την λειτουργία των τουριστικών γραφείων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/06/2022 11:29:17
Αναρμοδιότητα Υπ. Υποδομών & Μεταφορών να απαντήσει σε ερώτημα που αφορά την λειτουργία των τουριστικών γραφείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΡΟΣ
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ([email protected])
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ([email protected])

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ([email protected])

3. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ([email protected])

ΚΟΙΝ.: Μ.Μ.Ε. 

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΣΧΕΤ.: Το έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αρ.πρωτ.: 171745/01-06-2022 και θέμα: «Παροχή διευκρινήσεων στο υπ' αριθμ. 2506/21/14-Α/23-1-22 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας»

Τρίκαλα, 10η Ιουνίου 2022

Κύριε Υφυπουργέ,

Με το ως άνω έγγραφό σας, το οποίο μόλις υπέπεσε στην αντίληψή μας, ανοίγετε κυριολεκτικά τους ασκούς του Αιόλου, στο φλέγον ζήτημα που αφορά στον διαχωρισμό του έργου μεταξύ Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων και Υπεραστικών Λεωφορείων Κ.Τ.Ε.Λ.. Δεν μπορούμε πραγματικά να αντιληφθούμε τη σκοπιμότητα πίσω από το έγγραφο αυτό. Παρόλα αυτά διαπιστώνουμε, ότι εσείς σπεύδετε να απαντήσετε ένα ερώτημα, του οποίου η απάντηση άπτεται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού. Αναφέρεστε σε θέμα που αφορά τα Τουριστικά Γραφεία και όχι μόνο αυτό. Πέραν του γεγονότος ότι είστε αναρμόδιος να απαντήσετε στο ως άνω σχετικό ερώτημα, αναλαμβάνετε επιπλέον, να ερμηνεύσετε κατά το δοκούν το νόμο, δημιουργώντας συμπεράσματα ως προς την εφαρμογή του, τα οποία ουσιαστικά καταργούν τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός ολόκληρου κλάδου.

Ως μέλος της Κυβέρνησης και συνεπώς μέλος της Εκτελεστικής Εξουσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναλαμβάνετε αυθαίρετα το ρόλο της Δικαστικής Εξουσίας, δίνοντας αυτοβούλως ερμηνεία σε νόμους, δημιουργώντας τετελεσμένα με μία σας υπογραφή. Με αυτόν τον τρόπο, καταπατάτε πραξικοπηματικά τα δικαιώματα των ιδιοκτητών Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων. Δύναται ένας Υφυπουργός να ερμηνεύει μόνος του το νόμο, χωρίς να υφίσταται αντίστοιχη γνωμοδότηση; Για ποιο λόγο η απάντησή σας δεν στηρίζεται σε μία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους; Σε αντίστοιχο ερώτημα προ δεκαετίας, ο Υπουργός Τουρισμού ως αρμόδιος, απάντησε τότε έχοντας πρώτα λάβει αντίστοιχη γνωμοδότηση από το Ν.Σ.Κ.. Η κίνησή σας αυτή, αψηφά παντελώς την διάκριση των εξουσιών, η οποία αποτελεί βασική έννοια και πυλώνα κάθε σύγχρονης δημοκρατίας, και όχι μόνο. Το γεγονός ότι το εν λόγω σχετικό έγγραφο απευθύνεται μόνο προς την Ελληνική Αστυνομία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επιλέγετε να το κοινοποιήσετε μόνο στους κόλπους του Υπουργείου σας, αποτελεί την απόλυτη ένδειξη αδιαφάνειας εκ μέρους σας και εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Για ποιο λόγο κύριε Υφυπουργέ δεν κοινοποιήθηκε το εν λόγω έγγραφο στο Υπουργείο Τουρισμού και στις ομοσπονδίες των Τουριστικών Γραφείων; Δεν πιστεύετε πως οι τελευταίοι θα έπρεπε να ενημερωθούν για ένα έγγραφο που αφορά τα Τουριστικά Γραφεία και τη λειτουργία τους;

Στην πρόχειρη και αυθαίρετη λοιπόν ερμηνεία του νόμου, που παρέχετε στο εν λόγω έγγραφο, ισοπεδώνετε κάθε διάκριση του έργου των Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων έναντι αυτών των Υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ. και εάν σας πάρουμε στα σοβαρά, τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι τα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία δεν έχουν νόημα ύπαρξης σε αυτή τη χώρα. Για ποιο λόγο άλλωστε να υπάρχουν, εφόσον τα τουριστικά γραφεία μπορούν πλέον με ένα μισθωτήριο να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία Κ.Τ.Ε.Λ. για την όποια δραστηριότητά τους. Γιατί λοιπόν να υφίστανται τα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία, όταν πάσα επιβατική μεταφορά στη χώρα, δύναται να εκτελείται με τα Υπεραστικά Λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ; Εφόσον κατά τα γραφόμενά σας ισχύει κάτι τέτοιο, οφείλετε από σήμερα να καταργήσετε κάθε διάκριση στις άδειες των λεωφορείων, εντάσσοντας όλα τα λεωφορεία σε ένα ενιαίο πλαίσιο, απελευθερώνοντας έτσι άμεσα κάθε επιβατική μεταφορά, ακόμη και αυτή της συγκοινωνίας, σύμφωνα και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την υπογραφή σας κύριε Υφυπουργέ, αποπειράστε να ανοίξετε το δρόμο σε συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία, τα οποία είναι θυγατρικές των Κ.Τ.Ε.Λ., να δύνανται να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν το στόλο της μητρικής τους Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.. Δεδομένου ότι θα μπορούνε πλέον να εισάγουν στις κατά τόπους αγορές ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, μεγάλο αριθμό υπεραστικών λεωφορείων, θα καταργηθεί κάθε έννοια ανταγωνισμού στον κλάδο των τουριστικών μεταφορών. Ως αποτέλεσμα τα τουριστικά αυτά γραφεία, εκμεταλλευόμενα τις απεριόριστες δυνατότητες που θα τους προσφέρει ο τεράστιος διαθέσιμος στόλος, θα αποκτήσουν πολύ γρήγορα μία αθέμιτα δεσπόζουσα θέση στην αγορά αυτή, εφαρμόζοντας υποτίμηση της αγοράς και οδηγώντας τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία σε μαρασμό και κλείσιμο. Κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το δεχθούμε ούτε να το επιτρέψουμε. Μετά από τα δύο πέτρινα χρόνια του κορονοϊού, στα οποία ένας θεός ξέρει πως επιβιώσαμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα να βάλει την ταφόπλακα στο επάγγελμά μας. Για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης και η μάχη μας θα είναι μέχρις εσχάτων, στον τύπο, στους δρόμους και στα δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά.

Δύναστε λοιπόν κύριε Υφυπουργέ με μία σας υπογραφή, να υποκαθιστάτε την δικαστική εξουσία, το Ν.Σ.Κ., το Υπουργείο Τουρισμού και να αφαιρείτε επαγγελματικά δικαιώματα δεκαετιών από τους ιδιοκτήτες των Ειδικών Τουριστικών λεωφορείων; Πραγματικά τρέμουμε από φόβο, όταν ένας άνθρωπος έχει τέτοια εξουσία στα χέρια του! Μας ξυπνά ιστορικές μνήμες άλλων εποχών, όπου κάποιος με το ίδιο επίθετο, με την υπογραφή του μπορούσε να κάνει τόσα πολλά και ίσως περισσότερα, χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα.

Εάν λοιπόν, θέλετε να μπορείτε και αύριο να ισχυρίζεστε στην κοινωνία μας, ότι εξακολουθείτε να πρεσβεύετε τα δημοκρατικά ιδεώδη και ότι δύνασθε να κυβερνάτε ως πραγματικοί δημοκράτες, πρέπει να αποφύγετε παρόμοια ολισθήματα. Ως εκ τούτων σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα το εν λόγω έγγραφό σας λόγω αναρμοδιότητάς σας και να κατευθύνετε το ερώτημα αυτό στον Υπουργό Τουρισμού, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος για θέματα που αφορούν τα τουριστικά γραφεία.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ           ΚΩΤΟΥΛΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
04893
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ