facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Αναλυτικά το προτεινόμενο έργο «ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/04/2021 13:49:36
Αναλυτικά το προτεινόμενο έργο «ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ»
Σας παραθέτουμε αναλυτικά λεπτομέρειες για το έργο «ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 2.042.000 €, για το οποίο προτίθεται να υποβάλει πρόταση η ΔΕΥΑΜ για χρηματοδότηση...

στην πρόσκληση με Α.Τ.01 του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον» με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης».

Στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων στην υδροδότηση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί της Ασπροκκλησιάς, της Καλογριανής, της Κρανιάς Ασπροποτάμου, του Μαυρελίου, του Ξηροκάμπου, του Φλαμπουρεσίου, της Βασιλικής και του Καστρακίου.

• στην Ασπροκκλησιά θα αντικατασταθούν 5.723 μέτρα πεπαλαιωμένου δικτύου,
• στην Καλογριανή 758 μέτρα, στην Κρανιά Ασπροποτάμου 1.866 μέτρα,
• στο Μαυρέλι 3.100 μέτρα,
• στον Ξηρόκαμπο 1.543 μέτρα,
• στο Φλαμπουρέσι 4.618 μέτρα,
• στη Βασιλική κατασκευάζεται καταθλιπτικός αγωγός μήκους 3.000 που θα μεταφέρει το αντλούμενο νερό της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Παλαιαύλακας» στην δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου ύδατος του οικισμού και
• στο Καστράκι θα υλοποιηθεί το εναπομείναν τμήμα της μελέτης που αφορούσε 20.642 μέτρα και που κομμάτι της έχει υλοποιηθεί την πενταετία 2009-2014.

Η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης γίνεται γιατί αυτά δεν εξασφαλίζουν ούτε την επάρκεια ούτε την απαιτούμενη ποιότητα νερού και δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής (καθημερινές θραύσεις και ανεπιθύμητες εισροές στο δίκτυο). Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, πλήρως συμβατό με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές (σε επίπεδο ελέγχου ποιότητας νερού, εξοικονόμησης νερού κλπ) που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των παραπάνω Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Η διάταξη, η γεωμετρία και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των υδρευτικών έργων θα περιλαμβάνονται στα σχετικά σχέδια (οριζοντιογραφίες και μηκοτομές) της μελέτης που τελικά θα εγκριθεί.

Όλα τα δίκτυα και οι αγωγοί προσαγωγής κατασκευάζονται από αγωγούς πολυαιθυλενίου – HDPE-16atm και οι διατομές τους διαφέρουν κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που θα λάβουν χώρα περιγράφονται αναλυτικά κάτωθι:

• Χωματουργικές εργασίες
- Εκσκαφή ορυγμάτων υπογείου δικτύου ύδρευσης και μεταφορά των πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφής (Γ & ΗΜ.) σε κατάλληλες θέσεις της περιοχής της εργολαβίας που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία ενώ, για τα διαχειρίσιμα καθαιρεθέντα απόβλητα (τσιμεντοσκυροδέματα-ασφαλτοσκυροδέματα) μεταφορά στον τόπο διαχείρισής τους (λατομείο Χατζηγάκη).
- Διάστρωση προϊόντων εκσκαφής.
- Εγκιβωτισμός σωλήνων με άμμο λατομείου και επανεπίχωση με προϊόντα εκσκαφής.

Σκυροδέματα
- Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων ή τσιμεντοστρώσεων. Στις τομές που θα παρουσιάζεται τσιμεντόστρωση ως υπόβαση ασφαλτοσκυροδέματος, θα αντικατασταθεί με δύο στρώσεις 3Α πάχους 10 εκ. έκαστη.
- Κατασκευή φρεατίων.

Σωλήνες – Ειδικά Τεμάχια – Λοιπές Εργασίες
- Τοποθέτηση σωλήνων από πολυαιθυλένιο (PE), ονομαστικής διαμέτρου πίεσης 16 atm.
- Σύνδεση του νέου αγωγού ύδρευσης με το υπάρχον δίκτυο σωληνώσεων ύδρευσης.
- Πλήρης κατασκευή αναμονής σύνδεσης παροχών από τον κύριο αγωγό του δικτύου, με προέκταση PE διαμέτρου ¾’’ έως την θέση του υπάρχοντος υδρομετρητή στο φρεάτιο ύδρευσης.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν έντεχνα, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και σύμφωνα με τα οριζόμενα στα αντίστοιχα άρθρα του τιμολογίου και στα συμβατικά τεύχη της μελέτης, τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές, τον κανονισμό σκυροδέματος, της ισχύουσας νομοθεσίας περί εκτέλεσης δημοτικών έργων και τις έγγραφες ή προφορικές εντολές της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

Ο Ανάδοχος οφείλει να γνωρίζει ότι στην περιοχή του έργου υπάρχουν διάφορα δίκτυα υπόγεια ή υπέργεια (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ) και πρέπει να φροντίζει για την προστασία τους.

Προϋπολογισμός έργου: 2.042.000 €

Διάρκεια υλοποίησης έργου: 24 μήνες



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3T126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ