facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ανακοίνωση Κίνησης Πολίτων «Μετέωρα Για Όλους» σχετικά με την σημερινή συνάντηση του Δημάρχου στο Υπ. Πολιτισμού [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/06/2020 12:45:26
Ανακοίνωση Κίνησης Πολίτων «Μετέωρα Για Όλους» σχετικά με την σημερινή συνάντηση του Δημάρχου στο Υπ. Πολιτισμού [ΣΧΛ]
Ως Κίνηση Πολιτών που εδώ και κάποια χρόνια παρακολουθούμε τις, εν κρυπτώ συνήθως, εξελίξεις που έρχονται «ουρανοκατέβατες» για τον κοινό και πολύτιμο τόπο μας, τα Μετέωρα, οφείλουμε να τοποθετηθούμε, με ανοικτό και ξεκάθαρο τρόπο, σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του δημάρχου κ. Αλέκου με την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη...

Η συνάντηση αυτή έρχεται ως επακόλουθο της επίσκεψης της υπουργού στη περιοχή μας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης, πριν τέσσερις περίπου μήνες, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: "Το διαχειριστικό σχέδιο των Μετεώρων βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν δε ήδη ολοκληρωθεί η αναλυτική αρχαιολογική τεκμηρίωση και η καταγραφή του ιστορικού εργασιών, μελετών και επεμβάσεων. Μετά την ολοκλήρωσή του θα είμαστε σε θέση να προβούμε στις οριστικές μας επιλογές βασιζόμενοι σε αξιόπιστα και ασφαλή στοιχεία και αφού προηγηθεί διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη".

Και ενώ μπορούμε να έχουμε μία πικρή πρόγευση για τη στρατηγική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η κ. Μενδώνη  για το θέμα των Μετεώρων (ας μη ξεχνάμε πως βρισκόταν στη θέση της Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Α το 2014, περίοδο που επιχειρήθηκαν να επιβληθούν οι σκληρότερες απαγορεύσεις στα Μετέωρα), η ουσία της τοποθέτησης μας δεν αφορά τη στάση της υπουργού αλλά τη στάση και την ατζέντα του δημάρχου, ο οποίος, πολλές φορές από το 2017, έχει ταχθεί κατά του Προεδρικού Διατάγματος, υπέρ της νομιμότητας, υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ πολιτών και μοναστικής κοινότητας και ασφαλώς υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του αρχαιολογικού χώρου.

Είναι πασιφανές λοιπόν, ότι οι δημότες των Μετεώρων αναμένουν κατά τη σημερινή συνάντηση από το δήμαρχο μας, κ. Αλέκο, τα εξής:

• Να απαιτήσει πλήρες αντίγραφο του πορίσματος των αυτοψιών του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων από την εξειδικευμένη ομάδα εργασίας επιστημόνων του ΥΠ.ΠΟ.Α που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2017 και ολοκληρώθηκε το χειμώνα του 2018-19.

• Να ενημερώσει για το μείζων θέμα της αδόμητης ζώνης που ταλανίζει για δεκαετίες την Καλαμπάκα και που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας.

• Να καταθέσει την στρατηγική της σημερινής δημοτικής αρχής ως προς την οριστική επίλυση του.

• Να ενημερώσει για το μείζων θέμα των δηλώσεων Κτηματολογίου που αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων.

• Να καταθέσει τις όποιες διορθωτικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η σημερινή δημοτική αρχή για να διασφαλίσει  την ακεραιότητα και τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου.

• Να συζητήσει με την υπουργό για τα αναρίθμητα προβλήματα που θα προκύψουν από την πιθανή ιδιωτικοποίηση των Μετεώρων και της εφαρμογής του όποιου διαχειριστικού σχεδίου έχει να προτείνει η κ. Μενδώνη.

• Να συζητήσει για την εξέλιξη και το στάδιο των όποιων διαδικασιών και εισαγγελικών παρεμβάσεων προς όλους τους εμπλεκόμενους, που έχουν προκύψει έπειτα από το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη που δημοσιοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2019 με θέμα «Πολιτιστική και περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής των Μετεώρων» και που επιβεβαιώνει μεγάλο αριθμό παραβάσεων και αυθαιρεσιών εντός του αρχαιολογικού χώρου.

• Να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες της υπουργού που στοχεύουν στην παύση όλων αυτών των ενεργειών που υποβαθμίζουν το Μνημείο.

Ασφαλώς για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, οι πολίτες του δήμου μας, μετά το πέρας της κρίσιμης αυτής συνάντησης με την υπουργό, αναμένουν από τον κ. Δήμαρχο ολοκληρωμένη ενημέρωση με όρους πλήρους διαφάνειας ώστε να μη επαναληφθούν όλες εκείνες οι ατασθαλίες που προέκυψαν έπειτα από τις παράτυπες και ειδεχθείς ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής που τόσο ταλαιπώρησαν την πόλη μας, δίχασαν τους ανθρώπους της και περιέπλεξαν ακόμη περισσότερο το επίπονο ζήτημα των Μετεώρων.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΜΕΤΕΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Μαύρος κύκλος (17/6/2020 11:15:54 μμ):

Asynartitos είπα και εγώ δεν θα βγεις αλλά ξέχασα έχετε και εκλογές τώρα.
Τουλάχιστον αυτοί προσπαθούν για τον τόπο τους να τον κάνουν καλύτερο,όχι την πάρτι τους σαν εσένα και το συνάφη σου.


Asynartitos (17/6/2020 9:04:38 μμ):

Οι "σωτήρες" του Ασπροπόταμου, που "σώζουν" τα Άγραφα, που "έσωσαν" τη Μεσοχώρα και τώρα θα σώσουν τα Μετέωρα. Με ανακρίβειες και μισές αλήθειες, με παραμύθια και λόγια παχιά, με απειλές (κατά του Δημάρχου μάλιστα). Πάντα οι ίδιοι κι ίδιοι, πάντα με τον ίδιο τρόπο. Όπως τους γνωρίσαμε και τους αγαπήσαμε!
Είναι αυτοί που έχουν άποψη για ΟΛΑ.
Και είναι μόνο αυτοί που επιτρέπεται να έχουν άποψη.
Οι υπόλοιποι (Δημάρχου συμπεριλαμβανομένου), τουμπεκί!


Μαύρος κύκλος (17/6/2020 5:44:57 μμ):

Που το κατάλαβες μπράβο!!!
Ένα να ξέρεις έγω τα παίρνω χέρι με χέρι όχι σαν μερικούς από εσάς σε φακελάκι.
Παίξε μπάλα άλλου.


κωστας (17/6/2020 4:31:49 μμ):

τοτε μπαινει ο μισθος σου?μαυρε κυκλε


Μαυρος κυκλος (17/6/2020 3:20:27 μμ):

Ξέρουμε και άλλα ανέκδοτα Κώστας μήπως θέλεις να τα μάθεις;
Κάθε 30 του μηνός.


κωστας (17/6/2020 2:26:36 μμ):

χαχαχα το αλλο με τον τοτο το ξερετε


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
P14N8
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ