22/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/08/2021 12:55:43
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, συγχαίρουμε τους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες μαθητές/τριες του Νομού μας που κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην δυσκολότερη από όλες τις απόψεις χρονιά των τελευταίων δεκαετιών...

Τα παιδιά μας φέτος, δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν ένα βάναυσο εγκλεισμό, κοινωνική αποστασιοποίηση, τηλεδιδασκαλία, γενικευμένο φόβο μέσα σε υπερπληθείς συνωστισμένες τάξεις κ.α., είχαν απέναντί τους και μια ανάλγητη κυβέρνηση που μέσα σε όλα αυτά επέβαλε και τον αποκλεισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), κάτω από την ιδεοληψία μιας απαρχαιωμένης «αριστείας» και της επιλογής να γίνουν «δωράκια» προς τις ιδιωτικές σχολές των φίλων και χορηγών της.

Έτσι το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των φετινών υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συντελέστηκε και έγινε πλήρως αντιληπτό με τη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι συγκρίσεις των ετών 2020-2021 είναι άκρως αποκαλυπτικές και επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και ειδικών μελετητών.

Το Υπουργείο θολώνει τα νερά διότι ως ποσοστό επιτυχίας αναφέρει πόσοι πέτυχαν σε σχέση με όσους υπέβαλαν Μηχανογραφικό (με αυτό το φτηνό τρικ θέτει εκτός υπολογισμών όσους πέταξε έξω η εφαρμογή της λαιμητόμου που ονομάζεται ΕΒΕ)

Η σύγκριση με το 2020 είναι συντριπτική:

• 2020: Υποψήφιοι 105420, εισήχθησαν 81413. Έμειναν έξω 24.007, ποσοστό επιτυχίας 77%

• 2021: Υποψήφιοι 103468, εισήχθησαν 63239. Έμειναν έξω 40229, ποσοστό επιτυχίας 61%

Άρα η ΕΒΕ σε σχέση με το 2020 καρατόμησε 18.174 υποψηφίους (και όχι 9000 που ισχυρίζονταν το Υπουργείο).

Ειδικότερα δε, στο Ημερήσιο ΓΕΛ:

• 2020: Υποψήφιοι 76411, εισήχθησαν 66953. Έμειναν έξω 9458, ποσοστό επιτυχίας 88%

• 2021: Υποψήφιοι 75435, εισήχθησαν 50421.  Έμειναν έξω 25014, ποσοστό επιτυχίας 67%

Σε αυτή την πολυπληθέστερη κατηγορία βρίσκεται και το επιπλέον ποσοστό αποκλειομένων λόγω ΕΒΕ.

Με βάση τα στοιχεία υπάρχουν δεκάδες Πανεπιστημιακά Τμήματα που παθαίνουν κυριολεκτικά πανωλεθρία, ξεμένοντας από πρωτοετείς φοιτητές.

Κι ανάμεσά τους Τμήματα Δασολογίας και μάλιστα τη χρονιά της τεράστιας οικολογικής καταστροφής του δασικού πλούτου της χώρας, που μεταξύ άλλων εξωφρενικών επιτυγχάνουν το ανήκουστο: να αφήνουν ουσιαστικά χωρίς φοιτητές 4 στα 5 Τμήματα Δασολογίας της χώρας!

Αλλά και άλλα αξιόλογα Τμήματα με σημαντική προσφορά ειδικά στις εθνικά ευαίσθητες Περιφέρειες της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης δεν εισάγεται ούτε ένας υποψήφιος.

Μια ακόμη "αριστεία" του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη!

Που έχει βέβαια την ευχέρεια να εγκαθιστά τους πορφυρογέννητους γόνους του σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Τα 18.174 "παιδιά της πανδημίας" στα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η εκτελέστρια ειδικών αποστολών κυρία Κεραμέως, έκλεισαν την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, "ας φάνε παντεσπάνι".

Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να καλύψει τουλάχιστον τις 77415 θέσεις που η ίδια διακήρυξε ότι είναι διαθέσιμες στα Πανεπιστήμιά μας.

Να μεριμνήσει έτσι ώστε κανένα Πανεπιστημιακό Τμήμα να μη στερηθεί ικανό αριθμό πρωτοετών φοιτητών με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο σταδιακό μαρασμό και στο κλείσιμο.

Καλούμε επίσης τους τοπικούς βουλευτές της Ν.Δ να εξηγήσουν στους μαθητές, στους γονείς τους και στους πολίτες των Τρικάλων για πιο λόγο συνέβη αυτό, ποιος είναι ο απώτερος στόχος τους και τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η τεράστια καρατόμηση των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι προκλήσεις του μέλλοντος, η δίκαιη ανάπτυξη, η ευημερία, η ψηφιακή μετάβαση, η μείωση των ανισοτήτων, απαιτούν περισσότερους και όχι λιγότερους, πτυχιούχους και επιστήμονες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλία στη Βουλή προς αυτή την κατεύθυνση, που είναι ισοδύναμη με το αύριο της χώρας μας, έχοντας ήδη δεσμευθεί για την κατάργηση της «λαιμητόμου» ΕΒΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
P0KM8
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ