facebook  youtube  twitter  instagram 18/1/2025
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr



 



Αλλάζει η στρατιωτική θητεία, εθελοντική στράτευση των γυναικών με μία απλή αίτηση και έξτρα ημερομίσθιο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/03/2024 11:27:05
Αλλάζει η στρατιωτική θητεία, εθελοντική στράτευση των γυναικών με μία απλή αίτηση και έξτρα ημερομίσθιο


Σχέδιο για εθελλοντική στράτευση γυναικών προβλέπει το «φιλανδικό μοντέλο» που ετοιμάζεται να εφαρμόστει και στην Ελλάδα.

Προσαρμογή της στρατιωτικής θητείας στο φινλανδικό μοντέλο με εθελοντική στράτευση γυναικών εξετάζει η χώρα μας.

Tην προσαρμογή της στρατιωτικής θητείας στο φινλανδικό μοντέλο προαννήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το οποίο μάλιστα, προβλέπεται και η εθελοντική στράτευση των γυναικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το φινλανδικό μοντέλο σκοπεύει να αλλάξει εντελώς τη στρατιωτική θητεία για τους άντρες και εθελοντικά για τις γυναίκες με μία απλή αίτηση στο Επιτελείο, οι οποίες θα έχουν και ένα ημερομίσθιο στο 1,5 ευρώ/ημέρα για τον εξοπλισμό που θα είναι διαφορετικός από τους άντρες.

Όπως επισημαίνεται οι άνδρες στη Φινλανδία παρουσιάζονται δύο φορές το χρόνο ενώ υπάρχει η ένοπλη, η άοπλη και η εθελοντική πολιτική θητεία.

dnews.gr


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
ITDFQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2025 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ