facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Άκρως εντυπωσιακό θέαμα στις επιδείξεις πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας των μαθητών της «Σχολής Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων» [249 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/10/2014 17:18:56
Άκρως εντυπωσιακό θέαμα στις επιδείξεις πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας των μαθητών της «Σχολής Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων» [249 φώτος]
Κατάμεστο το κλειστό «Βλαχάβειο» Γυμναστήριο Καλαμπάκας χθες το μεσημέρι από συμπολίτες μας που παρακολούθησαν το ομολογουμένως εντυπωσιακό και υψηλού επιπέδου πρόγραμμα επιδείξεων πολεμικών τεχνών -αυτοάμυνας, δύναμης και πειθαρχίας-...

που διοργάνωσε ο sensei Ιωάννης Παπαπούλιος, 4 dan και παρουσίασαν οι μαθητές της «Σχολής Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων» που διατηρεί στην πόλη μας.

Από τους πιο μικρούς ηλικιακά μαθητές μέχρι και τους πιο καταρτισμένους ενήλικους αθλητές της σχολής οι παρουσιάσεις των kihon (τεχνικές), katas (σύνολο τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους) και tameshiwari (σπασίματα ξύλων με γυμνά χέρια και πόδια) τράβηξαν τα βλέμματα του κοινού, όχι μόνο λόγω της άριστης εκτελέσεώς τους από τους αθλητές, αλλά και λόγω της εξαιρετικής πειθαρχίας με την οποία εκτελούνταν ακόμα και από τα πιο μικρά παιδιά, δείγμα της προσεγμένης δουλειάς που επιτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης στη σχολή του sensei Ιωάννη Παπαπούλιου, 4 dan.

«Συλλήψεις» κακοποιών

Αξίζει να σταθούμε στο κομμάτι των επιδείξεων που αφορά στην αυτοάμυνα και πώς μπορεί να προστατευτεί κάποιος όταν δέχεται επίθεση από κακοποιούς ή πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εγκληματίες που τους επιτίθενται με όπλα, μαχαίρα κλπ.

Τα σενάρια των εικονικών σκηνών συμπλοκής που παρουσιάστηκαν ήταν ποικίλα όπως η περίπτωση που μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με ομάδα κακοποιών ή εκείνη κατά την οποία εγκληματίας απειλεί με όπλο αστυνομικούς έχοντας ως όμηρό του κάποιον πολίτη.

Σίγουρα και οι πιο αδαείς από πολεμικές τέχνες παρακολουθώντας τις επιδείξεις έμαθαν κάποια πράγματα που ενδέχεται να τους ωφελήσουν σε μια αντίστοιχη, ο μη γένοιτο, περίπτωση.

Να σημειώσουμε ότι κατά την εκδήλωση απονεμήθηκαν και οι μαύρες ζώνες στους επιτυχόντες της σχολής, ενώ ο sensei Ιωάννης Παπαπούλιος, 4 dan γνώρισε στο κοινό την αθλήτριά του Μορφούλα Ζερβουδάκη, η οποία προσφάτως κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ju Jitsu σε ηλικίες κάτω των 15 ετών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου Αναστάσιος Πουλικίδης και η Γραμματέας της ΕΦΕΟΖΖ Μαίρη Χαριτοπούλου, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Τουρισμού Κωνσταντίνος Ράντος και ο sensei Αντώνης Λεωνίδας, 3 dan.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Γιώργος Λ. (20/10/2014 1:38:48 πμ):

'Ετσι είναι, όταν είσαι γεννημένος γι΄αυτό που κάνεις και το γουστάρεις, γίνεσαι ένας τόσο επιτυχημένος προπονητής όπως ο Γιάννης και παρουσιάζεις τέτοια θεάματα υψηλού επιπέδου. Να βλέπουν όλοι τι σχολή πολεμικών τεχνών υπάρχει στην Καλαμπάκα! OSU!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
C5WZK
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ