facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




9η Μάη - Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/05/2022 11:02:10
9η Μάη - Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ανακοίνωση για την 9η Μάη

Τιμή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών μπροστά στην 9η Μάη, σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους, έμειναν ανάπηροι, μετείχαν στον αγώνα μαχόμενοι στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, στα εκατομμύρια των νεκρών από πείνα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κάθε τόπου μαρτυρίου και φρίκης, όπου καταγράφηκε η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης, αποδίδει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Σε ανακοίνωσή της εξαίρει τη συμβολή της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική Νίκη, ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει: «Η αστική προπαγάνδα αποσιωπά ότι ο πόλεμος και ο φασισμός είναι τέκνα της ίδιας μήτρας, του καπιταλισμού, ότι ο φασισμός δεν είναι παρέκκλιση του συστήματος αλλά είναι οργανικό στοιχείο του, που στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο αναλαμβάνει προωθημένο ρόλο όταν χρειάζεται. Οι φασιστικές δυνάμεις τάσσονται πάντα στην υπηρεσία των κεφαλαιοκρατών και απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα». Στη συνέχεια καταγγέλλεται ακόμα κάθε προσπάθεια των αστικών επιτελείων για την παραχάραξη της Ιστορίας.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σημειώνει πως «οι αιτίες και αυτού του πολέμου είναι οι ίδιες με αυτές των προηγούμενων» και επισημαίνει τις ευθύνες «της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όλων των αστικών κομμάτων που υιοθετούν τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα και συναινούν, με μικρές διαφοροποιήσεις, στην εμπλοκή της χώρας, μετατρέποντάς τη σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση, σε ορμητήριο πολέμου, σε στόχο αντιποίνων για να υπηρετηθούν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης».


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
R1MO9
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ