facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




77 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές στη Χιροσίμα και το Ναγκάσακι

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/08/2022 23:23:02
77 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές στη Χιροσίμα και το Ναγκάσακι

Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων 
του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9/8/2022

77 Χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών 
σε Χιροσίμα(6/8/1945) – Ναγκασάκι(9/8/ 1945),
συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές 
και την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και συμμαχίες.

Συμπληρώθηκαν σήμερα 77 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές στη Χιροσίμα και το Ναγκάσακι που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες αμάχους και ο κίνδυνος νέου πυρηνικού πλήγματος συνεχίζεται στο πλαίσιο των αυξημένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Οι λαοί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση με την καπιταλιστική Ρωσία και την Κίνα, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών είναι η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες να μεταναστεύσουν για να σωθούν από την φρίκη του πολέμου, με υπαρκτό το ενδεχόμενο για γενίκευση του.

Τη δυνατότητα του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος" για το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλιο του 2016, επικαιροποίησε η Σύνοδος Κορυφής του Ιούνη του 2021 στις Βρυξέλλες και εξειδίκευσε φέτος η Σύνοδος της Μαδρίτης στο φόντο της εξέλιξης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων της άρχουσας τάξης, εντείνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να εξασφαλίσει «μερίδιο από τη λεία» στην ελληνική άρχουσα τάξη.

Η πολιτική της εμπλοκής τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό της άρχουσας τάξης Ελλάδας και Τουρκίας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση και έχει “στρώσει το τραπέζι” για επικίνδυνα παζάρια σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. 

Ο στόχος της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο αναβαθμίζει για το ΝΑΤΟ τη σημασία ελέγχου της Ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτή την κατεύθυνση προβάλλεται όλο και περισσότερο η έννοια του ΝΑΤΟικού εδάφους, όπου ουσιαστικά θα υπάρχει «συγκυριαρχία» στο Αιγαίο υπό την εποπτεία των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι απαιτήσεις της τουρκικής άρχουσας τάξης για να συνεχίσει να συνδράμει τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ δεν περιορίζονται μόνο στη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο αλλά περιλαμβάνουν και τη διεκδίκηση αναβαθμισμένου ρόλου στη μεταφορά Ενέργειας. Γι' αυτό δεν γίνεται πλέον ούτε καν συζήτηση για κυρώσεις στην Τουρκία για το Κυπριακό. 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι όσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη

Ταυτόχρονα, αποτελεί πρόκληση να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία και να μην χρηματοδοτούνται τα αναγκαία αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, την ίδια στιγμή η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίνουν δις ευρώ!! για εξοπλισμούς και συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Αυτές οι δαπάνες στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών δεν εξασφαλίζουν την άμυνα της χώρας, ούτε την ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς λαούς, αλλά ενισχύσουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Αυτός ο δρόμος εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, είναι αδιέξοδος και στρωμένος με νέες θυσίες διαρκείας για εμάς και τις οικογένειές μας.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους, με το φιλειρηνικό κίνημα για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟίκές βάσεις, για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμαχίες.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
WIRTF
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ