facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



5 τρόποι που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους σε μόλις 15 λεπτά, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  31/05/2019 10:13:29
5 τρόποι που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους σε μόλις 15 λεπτά, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ
Μερικές ημέρες είναι χειρότερες από τις άλλες και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο ξυπνάμε κακοδιάθετοι, ενοχλημένοι και ευερέθιστοι και με την ψυχολογία μας ιδιαίτερα πεσμένη...

Η ζωή τρέχει με γοργούς ρυθμούς, η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο πολυάσχολη και γι’ αυτό είναι φυσικό μερικές φορές να ξεχνάτε να κάνετε ορισμένες κινήσεις ώστε να νιώσετε καλύτερα μέσα στη μέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας σε καθημερινό επίπεδο και να του προσφέρετε μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Η κακή διάθεση είναι μια φυσιολογική κατάσταση που επηρεάζει τις ζωές όλων μας καθημερινά. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζονται σπουδαία πράγματα για να φτιάξει η διάθεσή μας που να απαιτούν κόπο και χρόνο.

Υπάρχουν 5 τρόποι για τη βελτίωση της διάθεσή μας, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ, ο οποίος παρατήρησε ότι οι άνθρωποι συνεχώς περιμένουν «κάτι άλλο» για να νιώσουν ευτυχισμένοι. 

Πριν γίνει σύμβουλος κορυφαίων εταιρειών και συγγραφέας, ο Shawn Achor πέρασε δέκα χρόνια διεξάγοντας έρευνες και διδάσκοντας στο Χάρβαρντ.

Ας δούμε τους 5 τρόπους (διάρκειας 15 λεπτών) που θα μας βοηθήσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα της ζωής μας:

1. ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αδειάστε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις και αγωνίες. Κλείστε τα μάτια και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας για 15 λεπτά. Αυτός είναι ένας τρόπος να μειώσετε το στρες σας, ενώ παράλληλα αυξάνετε την ευτυχία σας.

2. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αρκούν 15 λεπτά γυμναστικής για να νιώσουμε ευεξία και καλύτερα με τον εαυτό μας. Ακόμη και το περπάτημα είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία και την ψυχολογία μας.

3. ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αφιερώστε 15 λεπτά κάθε μέρα γράφοντας κάτι θετικό που ζήσατε το τελευταίο 24ωρο. Μπορείτε επίσης να γράφετε κάθε μέρα τρία καινούργια πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη.

4. ΠΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ

Ξεκινήστε τη μέρα σας γράφοντας ένα όμορφο μήνυμα σε κάποιον που αγαπάτε ή μιλήστε στο τηλέφωνο με ένα άτομο που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Πείτε του έναν καλό λόγο και εκφράστε τα συναισθήματά σας.

5. ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ

Για να ζήσετε τη στιγμή, πρέπει να συγκεντρωθείτε στο τώρα. Παρατηρήστε γύρω σας και εστιάστε σε μια όμορφη εικόνα. Είτε αυτό είναι μια όμορφη πεταλούδα σε ένα παράθυρο ή μια όμορφη γάτα που περνάει δίπλα σας ή ένα παιδάκι που κρατάει από το χέρι τη μητέρα του. Το να ζείτε τη στιγμή και να παρατηρείτε τα μικρά πράγματα, θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε πιο θετικές εμπειρίες.

bovary.gr




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
9L783
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ