Μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα με γεύση καρπούζι όχι μόνο θα σας δροσίσει, μέρες που ‘ναι, αλλά θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας και θα σας προσφέρει και την απαραίτητη δόση τόνωσης και ευεξίας για να συνεχίσετε τη μέρα σας...
Υλικά: • 500 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια • 250 γρ. ζάχαρη (προσθέστε ή αφαιρέστε ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας) • 250 ml νερό • 220 ml χυμό λεμόνι ή λάιμ. Εκτέλεση: • Ρίχνετε στο μπλέντερ το καρπούζι και το νερό και τα χτυπάτε καλά. • Στραγγίζετε το μείγμα σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη. • Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. • Τοποθετείτε την κανάτα στο ψυγείο και σερβίρετε παγωμένη. • Tip: για extra δροσιά προσθέστε θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια.
|