21/7/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/11/2014 12:51:47
Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών έχει πολλά πρόσωπα με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο...

Ο ανθρώπινος πόνος, σωματικός και ψυχολογικός, και οι απειλές έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των γυναικών θυμάτων βίας, οδηγώντας τες σταδιακά και στην απομόνωση. Ο αρνητικός αντίκτυπος της βίας επιβαρύνει όλη την οικογένεια, διαταράσσοντας τις ισορροπίες της και ενδυναμώνει επίσης κι άλλες μορφές βίας που κυριαρχούν στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, το 40-50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, το 35% των γυναικών βιώνουν τη βία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους από ερωτικό σύντροφο, το 55-95% των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας δεν καταγγέλλουν το πρόβλημα. Μία στις 5 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα πέσει θύμα βιασμού  ή απόπειρας βιασμού, ενώ έχει βρεθεί ότι οι γυναίκες 15-44 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από βιασμό ή ενδοοικογενειακή βία παρά από καρκίνο, τροχαία ατυχήματα, πόλεμο ή ελονοσία.

Αποτελεί χρέος μας να σπάσουμε τη σιωπή και να δράσουμε καταγγέλλοντας τη βία κατά των γυναικών, όταν γινόμαστε μάρτυρες. Αποτελεί χρέος της κοινωνίας να βοηθήσει τις γυναίκες θύματα βίας  να θεραπεύσουν τις πληγές τους και να γίνουν οι ίδιες φορείς της αλλαγής.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
F60C5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ