facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




25 χρόνια Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Καλαμπάκας - Ο Σύλλογος "φάντασμα" της πόλης μας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/11/2015 18:38:45
25 χρόνια Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Καλαμπάκας - Ο Σύλλογος "φάντασμα" της πόλης μας
Το 1986, την εποχή του Άρη, της Εθνικής, του μεγάλου Νίκου Γκάλη, την περίοδο όπου το μπάσκετ γνώριζε την μεγαλύτερη άνθιση στην ιστορία του, πέντε νέοι Καλαμπακιώτες είχαν μια ιδέα...

Οργάνωσαν ένα μπασκετικό παρεάκι και με "στέγη" τους το κλειστό γυμναστήριο των γυμνασίων της πόλης μας, περνούσαν δεκάδες ώρες το μήνα ευχάριστα, αθλούμενοι με το αγαπημένο τους σπορ.

Στο πέρασμα των χρόνων η παρέα μεγάλωνε, τα ραντεβού πύκνωναν ολοένα και περισσότερο και αυτά ενώ στην Ελλάδα το μπάσκετ γνώριζε την αποθέωση στο μεγαλείο του. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας έβγαλε κόσμο από τα σπίτια του, οι γειτονιές γέμισαν με αυτοσχέδιες μπασκέτες και η «πορτοκαλί» θα έμπαινε για τα καλά στη ζωή μας.

Το 1990, τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο μπασκετικό ραντεβού, ο ένας εξ αυτών, ο Νίκος Μάντζιος πρωτοστάτησε στην ίδρυση του συλλόγου Α.Σ.Κ.Κ. - Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Καλαμπάκας, το συλλόγου που θα έδινε πλέον επίσημο χαρακτήρα στην ομάδα, που θα κατοχύρωνε και τυπικά, με καταστατικό, τις αθλητικές συναντήσεις των ανθρώπων αυτών.

Ο Νίκος Μάντζιος με άξιο συμπαραστάτη του τον συμπολίτη μας και φίλο Ηλία Δημητρίου και άλλους Καλαμπακιώτες, κράτησε ενεργό το σύλλογο-«φάντασμα» μέχρι και σήμερα.

Ατελείωτες μπασκετικές κόντρες έχουν λάβει χώρα στο κλειστό των γυμνασίων τρεις δεκαετίες τώρα, χωρίς να το διαφημίζουν, να το προβάλλουν, χωρίς να είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. Έτσι γιατί το γούσταραν, για το μεράκι τους, για το χόμπι τους.

Μια συνήθεια που έγινε λατρεία.

Αισθάνομαι τυχερός τόσο γιατί εδώ και αρκετά χρόνια είμαι και εγώ μέλος αυτής της μεγάλης παρέας, αλλά και για έναν ακόμη λόγο: που για πρώτη φορά βγαίνει προς τα έξω από την ιστοσελίδα μου αυτή η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, μια ιστορία 30 ετών.

Τα 30 χρόνια χαράς, συγκίνησης, αναμνήσεων θέλησε να γιορτάσει μαζί μας ο Νίκος το περασμένο σαββατόβραδο, κάνοντάς μας το τραπέζι στα «Πλατάνια» στη Διάβα.

Δεν έλειψαν τα πειράγματα και οι ατελείωτες ιστορίες από τα μπασκετικά μας κατορθώματα, ενώ απολαμβάναμε το εξαιρετικό φαγητό και το εκλεκτό ντόπιο κρασί της ταβέρνας.

ΥΓ1: Ο Νίκος με απαράμιλλο ήθος και αγάπη για τον αθλητισμό κράτησε τις ισορροπίες όλα αυτά τα χρόνια, ενώ συνεχίζει ακάθεκτος να αγωνίζεται στα διπλά της ομάδας με ιδιαίτερο ζήλο και πάθος. Άλλωστε, φημίζεται για την έφεση και το σκοράρισμα στα τρίποντα.

ΥΓ2: Εύχομαι η νέα γενιά να κρατήσει ενεργό τον Α.Σ.Κ.Κ. για άλλα τόσα χρόνια και περισσότερο, και μαζί ζωντανό το όνειρο εκείνης της παρέας, της παρέας των πέντε…



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMWYJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ