facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία: Βήμα, βήμα η αίτηση για την ένταξη στη ρύθμιση

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/05/2019 09:47:15
120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία: Βήμα, βήμα η αίτηση για την ένταξη στη ρύθμιση
Χιλιάδες είναι οι οφειλέτες που έχουν σπεύσει για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr το ΚΕΑΟ έχει αρχίσει και στέλνει επιστολές προς όλους τους οφειλέτες προκειμένου να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων,...

διαφορετικά εάν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους τότε θα υπάρξουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Όσο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής στην καταβολή των δόσεων, τα αναγκαστικά μέτρα αναστέλλονται.

Η ρύθμιση χάνεται με τη μη καταβολή 2 συνεχόμενων δόσεων ή με τη μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2019.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν χαθεί η ρύθμιση, το ΚΕΑΟ θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αναβίωσης και λήψης των αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεων, δεσμεύσεων κλπ.). Επίσης, αναβιώνει όλο το παλιό χρέος (παλιό κεφάλαιο πριν τον επανυπολογισμό και προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους).

Ποσά που έχουν καταβληθεί έναντι της νέας ρύθμισης θα αφαιρεθούν.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

• 1ο Βήμα: Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία όπου ο οφειλέτης θα ενημερώνεται για τους όρους της ρύθμισης, θα εξακριβώνει το ύψος των οφειλών του και θα επιλέγει ένα θέλει το κούρεμα και τον επανυπολογισμό των οφειλών του ή όχι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία επανυπολογισμού στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για όσους έχουν οφειλές το διάστημα μεταξύ 2002-2016 γίνεται αυτόματα και θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του οφειλέτη εάν θα την επιλέξει ή όχι.

Εάν ζητήσει τον επανυπολογισμό της βασικής του οφειλής, τότε αντίστοιχα θα μειωθεί και η σύνταξή του.

Έχει την επιλογή να διατηρήσει τη βασική του οφειλή και να ζητήσει μόνο κούρεμα των προσαυξήσεων, ώστε να διατηρηθεί η σύνταξή του σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Η ένταξη στο σύστημα θα γίνει με τα στοιχεία ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και τους κωδικούς Taxisnet.

Στην πραγματικότητα θα υπάρχουν 3 κατηγορίες ενδιαφερόμενων, εκείνες των «Ασφαλισμένων», των «Εργοδοτών» και των «Συνταξιούχων».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εισφορές μετά το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016), δεν επανυπολογίζονται.

• 2ο Βήμα: Εφόσον ο οφειλέτης είναι ασφαλισμένος του πρώην ΟΑΕΕ ή του πρώην ΟΓΑ, αυτόματα θα εμφανίζονται από το σύστημα το ποσό της παλαιάς οφειλής έως και το 2016 διαιρεμένο σε «Κεφάλαιο», «Προσαυξήσεις» και «Τέλη καθυστέρησης», καθώς και οι μήνες ασφάλισης που αντιστοιχούν στην οφειλή. Εφόσον επιλεγεί το «κούρεμα», θα ακολουθεί από το σύστημα ενημέρωση του οφειλέτη για την έκτασή του (η βασική οφειλή κατά περίπου 55% και οι προσαυξήσεις κατά 85%).

• 3ο Βήμα: Ο οφειλέτης επιλέγει τον αριθμό των δόσεων που επιθυμεί (όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ελάχιστο ύψος 50€).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι αυτό το σημείο, η υποβολή έχει διερευνητικό στάδιο και μπορεί να μην προχωρήσει εάν ο οφειλέτης δεν το επιθυμεί. Από εδώ και πέρα, μπορεί είτε να προχωρήσει σε οριστική ρύθμιση ή να σταματήσει αποθηκεύοντας όσα έχει κάνει.

• 4ο Βήμα: Μόλις ο οφειλέτης επιβεβαιώσει την οριστική υποβολή, παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και το νέο του χρέος διαβιβάζεται στο ΚΕΑΟ.

Η ρύθμιση ενεργοποιείται με την πληρωμή της 1ης δόσης - καταβολή μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση - και παραμένει σε ισχύ όσο οφειλέτης είναι συνεπής, ενώ με την ένταξη σε αυτήν χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα δίμηνης διάρκειας.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
1P90L
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ