6/5/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 
12 εκατ. ευρώ το πλαφόν για το Δήμο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - Εξαιρούνται ορισμένες προσκλήσεις - Υπολογίζονται όμβρια και αγροτική οδοποιία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/04/2021 10:47:47
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με την οποία ορίζεται ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) προτάσεων ανά δικαιούχο που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα...

Σύμφωνα με την ΚΥΑ το πλαφόν για το Δήμο Μετεώρων ανέρχεται σε 12.000.000 ευρώ.

Όμως δεν υπολογίζονται στο πλαφόν οι προτάσεις (αιτήσεις ένταξης) που θα υποβληθούν:

α) στην Πρόσκληση ΑΤ14 με τίτλο «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021»,

β) στην πρόσκληση ΑΤ11 με τίτλο «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)»,

γ) στην Ομάδα Α της Πρόσκλησης ΑΤ02 με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων»,

δ) στη Δράση (δ) «Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.)» της Πρόσκλησης ΑΤ04 «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» και

ε) στην Ομάδα Γ «Ειδικά Σχολεία, Επαγγελματικά Λύκεια, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία που εξυπηρετούν δύο (2) ή περισσότερους Δήμους» της Πρόσκλησης ΑΤ07 με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων».

Κατά τον υπολογισμό του συνολικού προϋπολογισμού των προτάσεων, λαμβάνονται υπόψη τα έργα κάθε δυνητικού δικαιούχου που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επομένως στο πλαφόν του Δήμου Μετέωρων υπολογίζονται και τα παρακάτω:

• Αγροτική Οδοποιία σε Τ.Κ του Δήμου Μετεώρων ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ: 868.000 €

• Αποχέτευση ομβρίων επέκτασης πόλης Καλαμπάκας Δήμου Μετεώρων Δ.Ε.Υ.Α ΜΕΤΕΩΡΩΝ: 2.500.000 €

Προκειμένου να διευκολυνθούν χρονικά οι φορείς στην υποβολή των προτάσεών τους, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η τελική  παράταση του Προγράμματος έως τις 31 Μαΐου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Υπουργός Εσωτερικών εντάσσει προτάσεις, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση των δυνητικών δικαιούχων, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει υπέρβαση των ορίων. Σε περίπτωση που δεν γνωστοποιηθεί στην ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ η βούληση των δυνητικών δικαιούχων σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο Υπουργός Εσωτερικών εντάσσει προτάσεις, κατά διακριτική ευχέρεια, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως την χρονική προτεραιότητα των υποβολών, το αντικείμενο των προτάσεων των δυνητικών δικαιούχων που υποβάλλονται στο Πρόγραμμα καθώς και το αντικείμενο των προτάσεων των ίδιων δικαιούχων που έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Κατ’ εξαίρεση, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο Υπουργός Εσωτερικών δύναται, με ειδικώς αιτιολογημένη απόφασή του, να εντάξει προτάσεις που υπερβαίνουν τον συνολικό προϋπολογισμό που αντιστοιχεί στον δυνητικό δικαιούχο και οι οποίες αφορούν σε έργα με σημαντικό περιβαλλοντικό, υγειονομικό ή αναπτυξιακό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, ιδίως δε έργα, η υλοποίηση των οποίων υπαγορεύεται από υπέρτερους λόγους δημόσιας υγείας και διασφάλισης της περιβαλλοντικής αειφορίας και έργα, η υλοποίηση των οποίων είναι αναγκαία για τη συμμόρφωση της χώρας με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ενωσιακή νομοθεσία.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5Y347
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ