facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας
16
4/2018
9:25
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Μικρές πεντανόστιμες μπαλίτσες από κιμά κοτόπουλου μαγειρεύονται σε γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας και σερβίρονται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι...  
Περισσότερα Περισσότερα

Ποιοι και τι πρέπει να προσέξουν στη διατροφή τους τις ημέρες του Πάσχα
7
4/2018
10:44
Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  
Η υπερκατανάλωση λιπαρών και διαιτητικής χοληστερόλης, θερμίδων, αλατιού και αλκοόλ, αλλά και ζάχαρης από τα γλυκά και το τσουρέκι έχει επιβαρυντικές επιπτώσεις ειδικά όταν ακολουθεί τη νηστεία. Γι αυτό πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή της ημέρες του Πάσχα...  
Περισσότερα Περισσότερα

Μπιφτέκια λαχανικών νηστίσιμα χωρίς λάδι
6
4/2018
10:27
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών, ιδανικά και για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους επιθυμούν μια εύγευστη και υγιεινή διατροφή. Θα αρέσουν σίγουρα σε μικρούς και μεγάλους!...  
Περισσότερα Περισσότερα

Φάβα με καλαμαράκια ψητά
2
4/2018
12:09
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Είπαμε να παντρέψουμε την αφράτη τη φάβα μας, αλλά όχι με ό,τι κι ό,τι… Με τρυφερά καλαμαράκια έγινε η παντρειά και πέτυχε. Της δώσαμε και προίκα κρεμμύδια τσιγαριαστά κι όλα πήγαν κατ' ευχήν...  
Περισσότερα Περισσότερα

Πατατόπιτα με γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο
28
3/2018
10:16
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Πατατόπιτα με γεμάτη γεύση με γραβιέρα, μυρωδικά και ελαιόλαδο, με πλούσιο χωριάτικο φύλλο. Απολαύστε την!...  
Περισσότερα Περισσότερα

Μαυρομάτικα με καπνιστή πέστροφα
26
3/2018
11:24
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Τα μαυρομάτικα φασολάκια, με λιαστή ντομάτα και καπνιστή πέστροφα σε μια νοστιμότατη ζεστή σαλάτα που στέκεται πολύ καλά ακόμα και σε πιο επίσημα τραπεζώματα. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο λίγη ώρα για να πάρει πιο έντονο άρωμα και γεύση...  
Περισσότερα Περισσότερα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου - Plus συνταγή για παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά
25
3/2018
9:54
Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  
Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, συγκεκριμένα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Γιατί, όμως, μπακαλιάρο;...  
Περισσότερα Περισσότερα

Αλλαγή ώρας: Πότε αλλάζει η ώρα και θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
24
3/2018
10:46
Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  
Την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 03:00 τα ξημερώματα θα βάλουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, στις 04:00 δηλαδή το πρωί. Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου...  
Περισσότερα Περισσότερα

Κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι και ξηρούς καρπούς
19
3/2018
10:37
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Τα κέικ, στην απλούστερη ή πιο πολύπλοκη εκδοχή τους, συνοδεύουν τέλεια τον πρωινό ή απογευματινό καφέ. Βάλτε στη λίστα με τα αγαπημένα σας και αυτή την πορτοκαλένια εκδοχή.

• Μερίδες: για 12 κομμάτια
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 50'
• Έτοιμο σε: 60'...

 
Περισσότερα Περισσότερα

«Μια σκέτη από γιουβέτσι» με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα
15
3/2018
10:00
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Αυτό που οι αγγλόφωνοι αποκαλούν «comfort food». Ένα ζουμερό, ζεστό κριθαράκι στην κατσαρόλα, με κόκκινη σάλτσα! Προσοχή στο αλάτι, γιατί το τυρί είναι αλμυρό...  
Περισσότερα Περισσότερα

Παστίτσιο με ανοιξιάτικα χόρτα και κηπευτικά
12
3/2018
10:50
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Τα πιάτα που αγαπάμε, όπως το παστίτσιο, μάς αρέσει να τα απολαμβάνουμε στις πιο νόστιμες εκδοχές τους όχι μόνο στην κλασική. Γινόμαστε λοιπόν πιο δημιουργικοί και αντί για μακαρόνια με κιμά χρησιμοποιούμε αγκινάρες με ανοιξιάτικα χόρτα που επικαλύπτουμε με μια «μπεσαμέλ» από γιαούρτι...  
Περισσότερα Περισσότερα

Κεφτεδάκια μαγειρευτά με μανέστρα και δυόσμο
10
3/2018
11:05
Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  
Κοκκινιστά κεφτεδάκια αρωματισμένα με δυόσμο που τρώγονται είτε με κριθαράκι, είτε με ρύζι για πιλάφι.

• Μερίδες: 6
• Προετοιμασία: 40'
• Χρόνος: περίπου 30'
• Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας...

 
Περισσότερα Περισσότερα

Μικρά κεφτεδάκια φάβας µε σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες
7
3/2018
10:51
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Μία πολύ νόστιμη συνταγή που στην εμφάνιση και στον τρόπο σερβιρίσματος θυμίζει falafel αλλά με ...χαρακτήρα ελληνικό. Τα κεφτεδάκια μας θα είναι πιο ανάλαφρα, χωρίς πολύ έντονα αρώματα, μόνο με φάβα, όχι ρεβίθια, και θα τα σερβίρουμε με μια απαλή σάλτσα ταχινιού...  
Περισσότερα Περισσότερα

Λεμονόπιτα: ένα κέικ με μοναδική και υπέροχη κρέμα που μοσχοβολάει λεμόνι
2
3/2018
11:24
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Λεμονόπιτα κέικ με κρέμα λεμονιού, χωρίς φύλλο αλλά με μοναδική και υπέροχη κρέμα που μοσχοβολάει λεμόνι. Θα σας κλέψει την καρδιά!

• Προετοιμασία: 0:10'
• Μαγείρεμα: 1:00'
• Μερίδες: 16...

 
Περισσότερα Περισσότερα

Φασολάδα πικάντικη
23
2/2018
10:47
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην τιμάει συχνά μια αχνιστή φασολάδα τις χειμωνιάτικες μέρες. Ακολουθεί μια συνταγή για μια ελαφρώς πικάντικη, χυλωμένη φασολάδα για να τη απολαύσετε μαζί με χωριάτικο ψωμί και κόκκινο κρασί...  
Περισσότερα Περισσότερα

Kαζάν ντιμπί, ένα κρεμώδες γλύκισμα με αρώματα Ανατολής [ΣΧΛ]
20
2/2018
11:26
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Ένα υπέροχο επιδόρπιο που έχει διατηρηθεί η τούρκικη ονομασία του και που σημαίνει «ο πάτος του καζανιού». Πρόκειται για μια κρέμα με καμένη καραμελωμένη ζάχαρη στη μία πλευρά της, αρωματισμένη συνήθως με ροδόνερο και κανέλα. Ολοκληρώνεται το ψήσιμό της στο φούρνο -για να καραμελώσει η ζάχαρη- και είναι καλύτερα να καταναλωθεί σε θερμοκρασία δωματίου...  
Περισσότερα Περισσότερα

«Συγγνώμη, παιδί μου» - Η Σημασία της Συγγνώμης στην Οικογένεια
17
2/2018
13:52
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Η «συγγνώμη» είναι μια λέξη μαγική που κρύβει μέσα της βάθος και έντονα συναισθήματα. Είναι μια λέξη που γεφυρώνει τους ανθρώπους, συνειδήσεις και ενδυναμώνει σχέσεις.

Ειδικό βάρος αποκτά όταν την λέμε στα παιδιά μας καθώς μέσα από αυτήν παραδεχόμαστε τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας αλλά και τις αδυναμίες μας...

 
Περισσότερα Περισσότερα

Φασόλια μπαρμπούνια με καρυδοσκορδαλιά
16
2/2018
10:33
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
• Μερίδες: 4-6
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:10'
• Έτοιμο σε: 1:30'
• Χρόνος αναμονής: 12 ώρες...  
Περισσότερα Περισσότερα

Κεφτεδάκια από καφέ και κόκκινες φακές με σάλτσα γιαουρτιού
15
2/2018
10:52
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Βουτάμε τους φακοκεφτέδες μας στη σάλτσα γιαουρτιού με το χυμό εσπεριδοειδών και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες.

• Μερίδες: 30 κεφτεδάκια
• Προετοιμασία: 1 ώρα
• Χρόνος: περίπου 15'
• Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας...

 
Περισσότερα Περισσότερα

Γίγαντες φούρνου με κεφτεδάκια
12
2/2018
12:59
Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  
Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψετε τους γίγαντες, συνδυάζοντας τους με κεφτεδάκια σε μια πολύ νόστιμη συνταγή.

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 2:40'
• Έτοιμο σε: 3:0'
• Χρόνος αναμονής: 12 ώρες...

 
Περισσότερα Περισσότερα



ΣΕΛΙΔΑ: Προηγούμενη σελίδα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμενη σελίδα
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ