25/4/2018

 

  

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 

Οι προκηρύξεις της ΕΠΣ Τρικάλων για το Κύπελλο και τα Πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 - Τα δικαιολογητικά για τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  02/07/2013 17:57:03

Εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Τρικάλων οι προκηρύξεις για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 για το Κύπελλο και τα Πρωταθλήματα αντίστοιχα.

Δείτε παρακάτω τα κείμενα των προκηρύξεων και τα απαιραίτητα δικαιολογητικά για τη δήλωση συμμετοχής των σωματείων...

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ 2013-2014

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ αφού έλαβε υπ’ όψην  της:
1. Το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
2. Τις διατάξεις του ΚΑΠ. Όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.
3. Τον Πειθαρχικό Κώδικα.
4. Τις διατάξεις των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΑΣ Ποδοσφαίρου που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της Φ.Ι.Φ.Α. και τις διατάξεις Κανονισμών της Ε.Π.Ο.
5. Την προκήρυξη Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών περιόδου 2013-2014
6. Την από 24.06.2013   απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΤ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Τη διοργάνωση της των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών περιόδου 2013-2014.

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ
Στους αγώνες Κυπέλλο Ελλάδας Ερασιτεχνών συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας και στο πρωταθλήματα Α τοπικής Κατηγορίας και Α1 Κατηγορίας και ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ οι ομάδες της Β τοπικής Κατηγορίας.

2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ομάδες οφείλουν να υποβάλουν την Δήλωση συμμετοχής στο κύπελλο συνοδευμένη από χρηματικό παράβολο 70 ΕΥΡΩ μαζί με την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

3. ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Η κλήρωση των αγώνων  θα γίνει μαζί με την κλήρωση των πρωτ/των σε  ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια.

4. ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Τ. θα αποφασίσει για την έναρξη των αγώνων.

5. ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στην πρώτη & δεύτερη φάση του κυπέλου θα συμμετάσχουν ομάδες μόνον της Α1 & Β. Στην επόμενη φάση του κυπέλου θα συμμετάσχουν και τα σωματεία της Α Ερασιτεχνικής & Δ Εθνικής.

Οι αγώνες θα γίνονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού. Οι αγώνες θα γίνονται σταδιακά και θα ορίζονται κατά κανόνα ΤΡΙΤΗ ή ΠΕΜΠΤΗ και εάν υπάρχει ευκαιρία το Σαββατοκύριακο. Ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.

Ο Τελικός για την ανάδειξη κυπελλούχου της Ένωσης μας θα διεξαχθεί την 25η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  στο Εθνικό στάδιο των ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΥΠΕΛΟΥ

Στην Κυπελλούχο ομάδα απονέμονται Κύπελλο και 20 μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη στο Κύπελλο απονέμονται Κύπελλο και 20 μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Στον διαιτητή και στους βοηθούς διαιτητές καθώς και στους προπονητές των ομάδων του τελικού αγώνα ,απονέμεται στον καθένα από ένα (1) μετάλλιο.

6. ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΟΥ
Δεν ισχύει στο Κύπελλο η σχετική διάταξη των δύο ποδοσφαιριστών κάτω των είκοσι ενός (21) ετών του πρωταθλήματος. Οι αγωνιζόμενοι ποδοσφαιριστές δεν υπόκεινται σε  περιορισμό ηλικίας. 

7. ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Δεν γίνονται δεκτές για συμμετοχή στο Κύπελλο ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσεις τις προς την ΕΠΣΤ οικονομικές υποχρεώσεις τους μέχρι την ημέρα της Δήλωσης. Στη περίπτωση αυτή, θεωρούνται ότι δεν υπέβαλαν τη Δήλωση Συμμετοχής τους και εφαρμόζεται η διάταξη της παρ.3 του άρθρου 40 του ΚΑΠ (Αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος που δικαιούται να μετέχει η υπαίτια ομάδα).

Σε όλες τις λοιπές περιπτώσεις εφαρμόζονται τα σχετικά άρθρα του ΚΑΠ. 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τρίκαλα 29.06.2012

Για το Δ.Σ.

               Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας
    ΜΠΟΥΤΖΙΩΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                       ΠΑΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ 2013-2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ αφού έλαβε υπόψη:
1. Το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
2. Τις διατάξεις του Κ.Α.Π. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα
3. Τον Πειθαρχικό Κώδικα
4. Τις διατάξεις των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΑΣ Ποδοσφαίρου που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της Φ.Ι.Φ.Α. και τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.
5. Την από 24.06.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Τ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΙ 

Τους αγώνες Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2013 – 2014 μεταξύ των σωματείων της Α, Α1, Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Α΄  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΑΡΑΣ, ΑΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2ΟΟ5, Α.Ο.ΚΑΛΥΒΙΩΝ, Α.Ο.ΦΛΑΜΟΥΛΙΟΥ, Α.Ε.ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΟΙ, Α.Ε.ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ, Α.Ε.ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ, Α.Ο.ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, Α.Σ.ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, Α.Ο.ΠΥΡΓΕΤΟΥ, Π.Ο.ΦΗΚΗΣ, Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΑ

Α1  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Π.Ο.ΓΟΜΦΩΝ, Α.Ο.ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΓΑΡΙΑΣ, ΡΑΞΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ, Α.Ο.ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ, Α.Ο.ΛΟΓΓΟΣ, Α.Ο.ΚΡΗΝΗΣ ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ, Α.Ο.ΠΟΡΤΑΙΚΟΣ, Α.Ο.ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΠΙΑΛΕΙΑΣ, Α.Ο.ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, Α.Ο.ΝΙΚΗ ΚΑΡΥΩΝ, Α.Ο. ΔΟΞΑ ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑΣ, Α.Ο.ΠΑΝΧΑΣΙΑΚΟΣ, Α.Ο.ΓΡΙΖΑΝΟΥ, Α.Ο.ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, Α.Ο.ΒΥΤΟΥΜΑΣ ΚΟΖΙΑΚΑΣ, Α.Ο.ΚΗΠΑΚΙΟΥ, Α.Ο.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΔΑΝΙΟΥ, Α.Ο.ΔΙΓΕΝΗΣΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, Π.Ο. ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ, Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ, Α.Ο. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, Α.Ο. ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΡΧΗΣ, Π.Ο. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, Α.Ο. ΒΑΛΤΙΝΟΥ, Α.Ο. ΖΑΡΚΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ, Α.Ο. ΠΛΟΠΙΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΥΚΗΣ, Π.Ο. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, Α.Ο. ΤΡΙΚΚΗ ΣΑΡΑΓΙΩΝ, Α.Ο.ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ ΚΟΖΙΑΚΑΣ, Α.Ο. ΓΙΓΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ, Α.Ο. Ν. ΣΑΡΑΚΙΝΑ, Α.Ο. ΠΗΓΗΣ, Α.Ο. ΦΩΤΑΔΑΣ, Α.Ο. ΦΩΤΕΙΝΟΥ, Α.Ο. ΠΕΤΡΟΠΟΡΟΣ, Α.Ο. ΓΛΥΝΟΥΣ.

Β΄  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όλες οι υπόλοιπες ομάδες που δεν συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Γ Εθνικής, Α και Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
    
Η κατάρτιση των Ομίλων της Α1 και Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής.    
                                                                
ΑΡΘΡΟ 1. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α, Α1 & Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας διέπονται και διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις.           
α. Των Κανόνων Παιδιάς Ποδοσφαίρου που ισχύουν διεθνών και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της ΦΙΦΑ
β. Των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου ,(Κ.Α.Π.) & Π.Κ..
γ. Των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που διέπουν το άθλημα και
δ. Των   αποφάσεων  του  Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Τ. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

ΑΡΘΡΟ 2. ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Η  Προκήρυξη αυτή είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ.Τ. ως διοργανώτριας και των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Πρωταθλήματα της Α, Α1 & Β Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Με την αποδοχή της Προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7 παρ 2 του Κ.Α.Π.).

ΑΡΘΡΟ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Τ. θα ορισθούν οι ημερομηνίες έναρξης:
Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:             
Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΡΘΡΟ 4. ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Τα σωματεία που επιθυμούν και έχουν δικαίωμα συμ/χής στα  Πρωταθλήματα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  από 01/07/13 μέχρι 10/07/2013 στην Ε.Π.Σ.Τ. σε  ειδικό έντυπο που θα παραλάβουν από την Ένωση και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά  από το σχετικό παράβολο που ορίζεται σύμφωνα με απόφαση της Ε.Π.Σ Τρικάλων.
Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: ευρώ 120
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: ευρώ 100
Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: ευρώ 70
     
Με την παραπάνω δήλωση συμμετοχής τα  σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της ΕΠΟ, τις διατάξεις του ΚΑΠ & Π.Κ, τις διατάξεις των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ της Ε.Π.Ο., τους όρους της Προκήρυξης καθώς και νέας, συμπληρωματικής ή τροποποιημένης που -κατά απόλυτο δικαίωμα– κρίνει αναγκαία το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Τρικάλων το οποίο οφείλει να ενημερώσει τα σωματεία για τυχόν τροποποιήσεις, συμπληρώσεις κ.λ.π.

Η μη συμμόρφωση του σωματείου με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από την προκήρυξη όπως και την αποδοχή των όρων της προκήρυξης με επιφύλαξη, συνεπάγεται την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει το άρθρο 7 του Κ.Α.Π. (αποκλεισμός και υποβιβασμός του σωματείου στην αμέσως κατώτερη κατηγορία).

Τα σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση από κάθε είδους οφειλή βάσει του Κ.Α.Π. της Ε.Π.Ο. άρθρο 21 παρ.8. Σε περίπτωση που δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές, δεν θα γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής τους.

Σε περίπτωση που η γραμματεία της Ε.Π.Σ. Τρικάλων παραλάβει δήλωση συμμετοχής με εκκρεμότητα οικονομική ή άλλης φύσεως Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου είναι υποχρεωμένη να μην την κάνει δεκτή βάσει των άρθρων του ΚΑΠ της ΕΠΟ.

Επίσης τα σωματεία πρέπει να προσκομίσουν συγκρότηση του Διοικητικού τους Συμβουλίου σε σώμα.

Η κλήρωση των αγώνων της A, Α1, Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί μετά από νέα ενημέρωση.

ΑΡΘΡΟ 5. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΕΔΡΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΗΠΕΔΟ - ΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ
α. Στους αγώνες που παραπάνω προκηρύσσονται συμμετέχουν όσα σωματεία δικαιούνται κατά κατηγορία, σύμφωνα με την προκήρυξη και τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των σωματείων της περασμένης περιόδου 2012-2013.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας έχει κάθε νεοσύστατο σωματείο, εφ’ όσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει τη δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισης του, η επαναδραστηριοποίησης και επανεγγραφής του  από την Ε.Π.Ο. έχει ολοκληρωθεί μέχρι την προβλεπόμενη Προθεσμία κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

β. ΓΗΠΕΔΟ, ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 10 του Κ.Α.Π. & επισημαίνεται ότι για τη δυνατότητα διεξαγωγής ή συνέχισης ενός αγώνα από άποψη καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφαση του χωρίς να δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση.

Η Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει τους αγώνες όλων των κατηγοριών η μερικών ομίλων [ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή των ομάδων που ανήκουν σε αυτούς] η μεμονωμένων αγώνων αν εκτιμήσει ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών [δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διακοπή συγκοινωνιών κ.λ.π] διαγράφεται σαφής κίνδυνος να μην διεξαχθούν οι αγώνες και προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησης σωματείων, διαιτητών κ.λ.π. Σε αυτή την περίπτωση θα γνωστοποιηθεί στα σωματεία η σχετική απόφαση την προηγούμενη ημέρα ή και την ίδια ημέρα.

γ. Το σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ.Τρικάλων το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών της σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κ.Α.Π.

Για την χρήση διαφήμισης στις φανέλες των ποδοσφαιριστών ισχύουν όσα καθορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 14 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ
Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτισθεί μετά τη δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 90 λεπτά της ώρας σε δύο ημίχρονα των 45 λεπτών το καθένα. Οι αγώνες θα διεξάγονται ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ και ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις όμως επιτρέπεται να διεξάγονται και απογεύματα άλλων ημερών και θα είναι διπλοί.

Η ώρα τέλεσης των αγώνων είναι εκείνη που έχει τελικά ορίσει η διοργανώτρια με το πρόγραμμα της για την τήρηση της οποίας μόνος υπεύθυνος και αρμόδιος είναι ο Διαιτητής.

ΑΡΘΡΟ 7. ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
α. Οι άδειες όλων των αγώνων των τοπικών Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου θα εκδίδονται από την Διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Τρικάλων.

β. Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών του.

γ. Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό στα πρόσωπα που προαναφέραμε επιβάλλονται με απόφαση της ΕΠΣΤ από το άρθρο 1 έως 100 του Κ.Α.Π. & του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.

δ. Κάθε μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη κατά την διάρκεια τέλεσης του αγώνα να είναι εφοδιασμένη με το κατάλληλο φαρμακευτικό εξοπλισμό [ψυκτικό, γάζες, κ.λ.π] σε περίπτωση που δεν είναι εφοδιασμένες θα επιβάλλεται πρόστιμο στο σωματείο.    
   
ΑΡΘΡΟ 8. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι Διαιτητές όλων των αγώνων Πρωταθλημάτων θα ορίζονται με ορισμό βάσει του άρθρου 12 του Κ.Α.Π. και τον Κανονισμό Διαιτησίας, από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ της Ε.Π.Σ.Τ. η οποία εδρεύει στα Γραφεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (οδός Καποδιστρίου 14, 3ος Οροφος, τηλ: 24310-24759). Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Τρικάλων διατηρεί το δικαίωμα εφ' όσον κρίνει να αποφασίσει κλήρωση ή ορισμό.

Η Επιτροπή μπορεί να χρησιμοποιεί κατ’ εξαίρεση φιλάθλους σαν διαιτητές και Βοηθούς Διαιτητές για την διεξαγωγή αγώνων των Πρωταθλημάτων της εφόσον δεν επαρκεί η δύναμη της ΕΔ/ΕΠΣΤ.

Η Διοργανώτρια δεν έχει υποχρέωση να ανακοινώσει στις διαγωνιζόμενες ομάδες τους διαιτητές και τους βοηθούς διαιτητές που κάθε φορά ορίζονται από το αρμόδια όργανο για να διευθύνουν τους αγώνες.

Τα έξοδα διαιτησίας βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο και θα καταβάλλονται στους Διαιτητές πριν την έναρξη του αγώνα εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Τρικάλων, για τον τρόπο πληρωμής τους.

Κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 12 παρ 3 εδάφ. α του Κ.Α.Π. μπορούν να διεξαχθούν αγώνες με ένα διαιτητή και ένα βοηθό ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα και την κρίση της διοργανώτριας & αλλα αρθρα του Κ.Α.Π. & του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.
           
ΑΡΘΡΟ 9. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
Για κάθε αγώνα η Ένωση μπορεί να ορίζει Παρατηρητή Αγώνα και την αποζημίωση του υποχρεούται να πληρώνει το γηπεδούχο σωματείο εκτός αν το Δ.Σ. της Ένωσης κρίνει και αποφασίσει διαφορετικά.

Τα καθήκοντα, οι αρμοδιότητες και οι χώροι ευθύνης του καθορίζονται από το άρθρο 13 του Κ.Α.Π.Δικαίωμα παραμονής μέσα στον αγωνιστικό χώρο [στους πάγκους των ομάδων] κατά την διάρκεια του αγώνα έχουν μόνο τα εξής πρόσωπα.
Α. Εκπρόσωπος της κάθε ομάδας.
Β. Ο προπονητής της κάθε ομάδας [Μόνο εάν έχει ταυτότητα προπονητή]
Γ. Ο γιατρός της κάθε ομάδας.        

ΑΡΘΡΟ 10. ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ    
Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν μαζί τους σε όλους τους αγώνες και να παραδίδουν στον Διαιτητή,
Α. Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών του.
Β. Καταστάσεις Υγείας των ποδοσφαιριστών θεωρημένες από τον Ιατρό Αντίγραφο αυτής της κατάστασης καταθέτουν υποχρεωτικά (24 ώρες από τη διεξαγωγή αγώνα) στη Διοργανώτρια.

Η προσέλευση των ποδοσφαιριστών στον Ιατρό θα γίνεται με επίδειξη της ταυτότητας.
 
ΑΡΘΡΟ 11. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ 
Η κατάταξη των ομάδων στον Βαθμολογικό Πίνακα και η επικύρωση του από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Τ. θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. 

ΑΡΘΡΟ 12. ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΩΝΑ Η΄ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Αγώνας ο οποίος δεν τελέσθηκε ή δεν έληξε χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και του οποίου το αποτέλεσμα ακυρώθηκε με τελεσίδικη απόφαση επαναλαμβάνεται.

Αντίθετα το παραπάνω Φύλλο Αγώνα είναι ισχυρό για τα πραγματικά περιστατικά και για όσους γράφτηκαν σ’ αυτό από το Διαιτητή για παραπτώματα που τιμωρούνται με τις διατάξεις του ισχύοντος ΚΑΠ.

Αγώνας που δεν τελέσθηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών ή και της ομάδας και βαθμολογείται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 21 του Κ.Α.Π.

Επίσης η διοργανώτρια εφαρμόζει ότι ορίζει και το άρθρο 17 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 13. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
α. Για τις ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 1 του Κ.Α.Π. το παράβολο ορίζετε ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Τ. σε:
1. Για αντικανονικότητα γηπέδου: 50 ευρώ
2. Για αντικανονικό ορισμό Διαιτητή: 50 ευρώ 
3. Για αντικανονική διακοπή του αγώνα: 50 ευρώ
4. Για κακή συμμετοχή ποδοσφαιριστή: 50 ευρώ
5. Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή: 50 ευρώ

β. Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη.
           
ΑΡΘΡΟ 14. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΑ
Η Οικονομική Οργάνωση – επιστασία και διαχείριση των αγώνων θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 26 του Κ.Α.Π.

Τα εισιτήρια των αγώνων εκδίδονται από την Ε.Π.Σ. Τρικάλων. Οι τιμές τους ορίζονται
Α' Ερασιτεχνική: 5,00 ΕΥΡΩ
Α1 Ερασιτεχνική: 4,00 ΕΥΡΩ
Β΄ Ερασιτεχνική: 3,00 ΕΥΡΩ

ΑΡΘΡΟ 15. ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Στη πρώτη ομάδα του Βαθμολογικού πίνακα κάθε ομίλου και κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο και 19 μετάλλια (άρθρο 25 του Κ.Α.Π.), για τους ποδοσφαιριστές τους και τον προπονητή της.

ΑΡΘΡΟ 16. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων ή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων των άλλων αγώνων κατά τη διάρκεια των αγώνων από τα μεγάφωνα του γηπέδου και οι υπεύθυνες ομάδες τιμωρούνται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.

Η  Ε.Π.Σ. Τρικάλων κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα οποιασδήποτε μορφής ήχου, εικόνας και δεδομένων όλων των αγώνων ποδοσφαίρου και εκδηλώσεων που υπάγονται στη δικαιοδοσία της.

Τα δικαιώματα αυτά μπορούν να εκχωρούνται με οποιασδήποτε φύσεως αντάλλαγμα ή με την μορφή της συνεκμετάλλευσης με τρίτους είτε σε απ' ευθείας έκδοση, είτε σε μαγνητοσκοπημένη, είτε σε συνολική, είτε αποσπασματική με οποιαδήποτε άλλη εικόνα η ηλεκτρονική μορφή έκδοσης.

Η Διοργανώτρια των αγώνων, Ε.Π.Σ. Τρικάλων, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ τη ΧΡΗΣΗ 3 [ΤΡΙΩΝ] ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ στα ΓΗΠΕΔΑ τέλεσης των αγώνων βάσει του άρθρου 8 παρ.9 του Κ.Α.Π.   

ΑΡΘΡΟ 17. ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Α. Οι κάθε φύσης διαφορές που προέρχονται και δημιουργούνται από την εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού που διέπουν το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στα Πρωταθλήματα Α, Α1 και Β Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Τ. επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα  αρμόδια κατά περίπτωση δικαιοδοτικά Αθλητικά όργανα.

Κάθε προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια απαγορεύεταισε κάθε περίπτωση, (άρθρο 35 παρ 1&2 του Κ.Α.Π.).

Β. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω διατάξεως η ομάδα που ασκεί προσφυγή αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα που μετέχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και εφαρμόζεται το άρθρο 35 του Κ.Α.Π. για όποιον προσφύγει και συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με το σωματείο.

Γ. Ειδικά προκειμένου για οικονομικές διαφορές μεταξύ των σωματείων και των προπονητών τους, τυχόν προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια επιτρέπεται μόνον αν ασκηθεί μετά την περαίωση της διαδικασίας ενώπιον των αρμοδίων αθλητικών οργάνων, διαφορετικά επιβάλλονται σε βάρος των παραβατών οι κυρώσεις της παρ. 2 του άρθρου 35 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 18. ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Ε.Π.Ο.
Κατ’ εφαρμογή του ισχύοντος Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που ψηφίσθηκε στη Γενική Συνέλευση δηλώνουμε ότι ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΘΑ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το Καταστατικό αυτό και τους σε εκτέλεση αυτού εκδοθέντες Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προσέτι δε σας γνωρίζουμε ότι για την επίλυση κάθε αθλητικής διαφοράς ή και οποιανδήποτε άλλης που δεν ήθελε τυχόν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του Καταστατικού αυτού και των προαναφερόμενων Κανονισμών αναγνωρίζουμε και καθιστούμε αποκλειστικά αρμόδια τα θεσμοθετημένα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, (Μονομελή–Πολυμελή), ενώπιον των οποίων αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να απευθυνόμεθα αποκλειστικά και μόνο, παραιτούμενοι ρητά και κατηγορηματικά από το οποιανδήποτε τυχόν δικαίωμα προσφυγής εις τα Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια της Χώρας μας.

ΑΡΘΡΟ 19. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Ομάδα η οποία τερματίζει στο οικείο Πρωτάθλημα  με  παθητικό  μεγαλύτερο από δέκα (10), βαθμούς από οποιανδήποτε  αιτία υποβιβάζεται αυτοδίκαια  στην  άμεση  κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο οικείο Βαθμολογικό Πίνακα.

ΑΡΘΡΟ 20. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Κατά την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014, ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το άρθρο 20 της Προκήρυξης σύμφωνα με το οποίο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ΔΥΟ [2] ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ενα [21] ετών σε όλους τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας [στην αρχική ενδεκάδα και σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλαγή μόνο με ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών].

Σε περίπτωση αδυναμίας χρησιμοποίησης του ενός [1] ή δυο [2] ποδοσφαιριστών, τότε το σωματείο θα αγωνίζεται με δέκα  [10] η εννέα [9] ποδοσφαιριστές αντίστοιχα.

Σε περίπτωση αποβολής του ενός (1) ή και των δυο (2) αυτών ποδοσφαιριστών ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς. Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2013–2014 εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1992 και εντεύθεν, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Εφ’ όσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν την έναρξη του αγώνα ο Διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της  υπαίτιας  ή  των υπαίτιων Ομάδων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του Κ.Α.Π. κυρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς την συμμετοχή ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ενός (21) ετών, τιμωρείται από την Πειθαρχική Επιτροπή Διαιτησίας με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

ΑΡΘΡΟ 21. ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Οι εκπρόσωποι των σωματείων μας υποχρεούνται να παραλαμβάνουν από τα γραφεία της Ε.Π.Σ.Τ. την αλληλογραφία του σωματείου τους και γενικά κάθε απόφαση που έχει σχέση με την διεξαγωγή  των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών σωματείων ποινές κλπ.

Η αλληλογραφία μπορεί να παραλαμβάνεται καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα σωματεία επίσης θα πρέπει να δηλώσουν ακριβή διεύθυνση και αριθμό FAX.

Με την λειτουργία της Ιστοσελίδας της Ε.Π.Σ.Ν. Τρικάλων η ενημέρωση προς όλα τα σωματεία της δύναμης, θα θεωρείται η ημέρα που θα γίνεται η ανάρτηση.

ΑΡΘΡΟ 22.
Τα σωματεία παρέχουν την εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Τρικάλων να εφαρμόζει το άρθρο 12 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου όταν κρίνει σκόπιμο και οποιοδήποτε άλλο άρθρο του ΚΑΠ.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ.
Η προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση μεταξύ της Ε.Π.Σ. Τρικάλων σαν διοργανώτριας των παραπάνω πρωταθλημάτων και των σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή  σε αυτά. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Τ. διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα μερικής ή ολικής τροποποίησης της προκήρυξης, εφ΄ όσον κρίνει αυτό απαραίτητο (π.χ. εναρμόνιση με ενδεχόμενες τροποποιήσεις του ΚΑΠ ή υποβιβασμός της Γ΄ Εθνικής κλπ.) ακόμη και μετά την έναρξη των αγώνων.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ.
Κάθε τι που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, τον ΚΑΠ και την Αθλητική Νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Τρικάλων.

Ε.Π.Σ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΡΙΚΑΛΑ 24/06/2013

            Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας
   ΜΠΟΥΤΖΙΩΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                              ΠΑΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δικαιολογητικά με τη δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα
της ΕΠΣ Ν.Τρικάλων

Παρακαλούμε να ενημερώσετε και να επισημάνετε στα σωματεία σας μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να μας στείλετε τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Η δήλωση συμμετοχής υπογεγραμμένη και σφραγισμένη με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία υποχρεωτικά.
2. Βεβαίωση μη οφειλής από τη γραμματεία της Ε.Π.Σ. Ν. Τρικάλων.
3. Κατάθεση παραβόλου Α΄ κατηγορία 120 ευρώ, Α1 κατηγορία 100 ευρώ, Β΄ κατηγορία 70 ευρώ, κύπελλο 70 ευρώ.
4. Παραχωρητήριο γηπέδου
5. Συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα.
6. Βεβαίωση μη οφειλής απο την Ε.Π.Ο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
XJSUG
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας