facebook  youtube  twitter  instagram 16/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τσιαπάτα με ψητά λαχανικά, μελιτζανοσαλάτα και πετιμέζι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  13/07/2018 10:08:33
Τσιαπάτα με ψητά λαχανικά, μελιτζανοσαλάτα και πετιμέζι
Εξαιρετικό σάντουιτς για όλες τις ώρες εντός κι εκτός νηστείας. Θα το συνοδεύσετε με γλυκόξινες ψητές ντομάτες και ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 45'
• Έτοιμο σε: 1:5'...

ΥΛΙΚΑ

Για το σάντουιτς
• 4 τσιαπάτες
• 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
• 1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, σε 4 φέτες
• 2 κολοκύθια, σε φέτες
• 8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• λίγα φύλλα σπανάκι baby
• 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μελιτζανοσαλάτα
• 3 μελιτζάνες φλάσκες
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, σε λεπτές φέτες
• 60γρ. ταχίνι
• 2 κουτ. σούπας λεμόνι
• 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
• 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
• ¼ ματσάκι φυλλαράκια μαϊντανού
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις ντομάτες ή ντοματίνια
• 4 ντομάτες κομμένες στα 6, κυδωνάτες
• 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 6-7 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Για τη μελιτζανοσαλάτα: Ψήνετε τις μελιτζάνες στο γκριλ αφού πρώτα τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι, μέχρι να μαυρίσουν και να φαίνεται καμένη η φλούδα. Αφήνετε λίγο τις μελιτζάνες να κρυώσουν, τις ανοίγετε και παίρνετε τη σάρκα τους, ραντίζετε με λίγο χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για τουλάχιστον 1 ώρα να φύγουν τα περιττά υγρά.

Λιώνετε το σκόρδο στο γουδί μαζί με 1-2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα σε ένα μπολ τη σάρκα από τις μελιτζάνες, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν.

• Για τις ντομάτες: Προθερμαίνετε τον φούρνο στου 180οC. Βάζετε τις ντομάτες σε ένα ταψί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, σκορπάτε το θυμάρι και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

• Για τα σάντουιτς: Βάζετε σε ένα μπολ τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνετε σε σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, το κάθε λαχανικό. Κόβετε την κάθε τσιαπάτα στη μέση και αλείφετε το εσωτερικό της με μελιτζανοσαλάτα, στη συνέχεια σκορπάτε λίγα φύλλα σπανάκι, από πάνω στρώνετε τα λαχανικά, περιχύνετε με πετιμέζι και κλείνετε.

Σερβίρετε τις τσιαπάτες συνοδεύοντας με τις ψητές ντομάτες.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
50448
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ