facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Σουτζουκάκια με πλιγούρι και ψωμί ολικής αλέσεως

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  24/05/2018 10:02:42
Σουτζουκάκια με πλιγούρι και ψωμί ολικής αλέσεως
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοµα)

• ½ φλ. πλιγούρι
• 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
• 8 σκελίδες σκόρδου, λεπτοκοµµένες
• 3/4 κ.γ. ρίγανη, ξερή
• 1/4 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά, λιωµένη
• 2 κονσέρβες ντοµάτες, κονκασέ (των 500 γρ.)...

• 2 φλ. ψωµί ολικής αλέσεως, κοµµένο σε κοµµάτια
• 3/4 κ.γ. ρίγανη, ξερή
• 1/4 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά, λιωµένη
• 2 κονσέρβες ντοµάτες, κονκασέ (των 500 γρ.)
• 2 φλ. ψωµί ολικής αλέσεως, κοµµένο σε κοµµάτια
• 1 µεγάλο αβγό
• 1 ασπράδι αβγού
• 450 γρ. µοσχαρίσιος κιµάς, άπαχος
• ½ φλ. παρµεζάνα, τριµµένη
• ½ κ.γ. κανέλα
• ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριµµένο αλάτι
• ½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε το πλιγούρι σε ένα µπολ και το καλύπτουµε µε ζεστό νερό. Το αφήνουµε να µουλιάσει για 30 λεπτά. Στραγγίζουµε καλά.

Σε µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνουµε το σκόρδο, τη ρίγανη και την πιπεριά και τα ανακατεύουµε για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να µαλακώσουν, αλλά χωρίς να ροδίσουν. Προσθέτουµε την ντοµάτα και δυναµώνουµε ελαφρώς τη φωτιά, αφήνοντας τα υλικά να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά. Χαµηλώνουµε ξανά την ένταση και σκεπάζουµε το σκεύος, αφήνοντας τη σάλτσα να µαγειρευτεί µέχρι να δέσει, ανακατεύοντας συχνά.

Τοποθετούµε το ψωµί σε ένα µπολ και προσθέτουµε κρύο νερό. Το αφήνουµε να µουλιάσει για λίγα λεπτά και το στραγγίζουµε καλά. Χτυπάµε το αβγό και το ασπράδι σε ένα µεγάλο µπολ.

Προσθέτουµε το πλιγούρι, το ψωµί, τον κιµά, την παρµεζάνα, την κανέλα, το πιπέρι και το αλάτι και ζυµώνουµε. Πλάθουµε 20 κεφτεδάκια.

Σε µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και γυρίζουµε τους κεφτέδες, µέχρι να ροδίσουν για 3-4 λεπτά. Τους τοποθετούµε σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουµε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 50 λεπτά. Δοκιµάζουµε τη σάλτσα και προσθέτουµε ζάχαρη, αν µας φαίνεται ξινή, και πιπέρι αν θέλουµε πιο έντονη γεύση.

TIPS

Εναλλακτικά, σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ζυμαρικά, ή ακόμη ανάμεσα σε ψωμάκια ολικής αλέσεως με λιωμένη άπαχη μοτσαρέλα.

Μπορείτε να τα κρατήσετε στη συντήρηση για τρεις ημέρες και στην κατάψυξη μέχρι και τρεις μήνες.

in.gr




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
E5YB4
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ