Αρνί, κατσικάκι και κοκορέτσι είχαν την τιμητική τους και στο φετινό πασχαλινό τραπέζι. Οι φωτιές άναψαν από νωρίς, η σούβλα μπήκε πάνω στα κάρβουνα και είτε χειροκίνητα, είτε με το γνωστό μηχάνημα γυρίσματος για ώρες σιγοψηνόταν αφήνοντας τις μυρωδιές να ταξιδεύουν στις γειτονιές...
Από κοντά παρακολουθούσαν και οι μικροί της παρέας μαθαίνοντας και αυτοί την τέχνη του ψησίματος και απολαμβάνοντας τους πρώτους μεζέδες πριν ο οβελίας πάρει τη θέση του στο τραπέζι. Και του χρόνου με το καλό...
|