facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Λεμονόπιτα: ένα κέικ με μοναδική και υπέροχη κρέμα που μοσχοβολάει λεμόνι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  02/03/2018 11:24:41
Λεμονόπιτα: ένα κέικ με μοναδική και υπέροχη κρέμα που μοσχοβολάει λεμόνι
Λεμονόπιτα κέικ με κρέμα λεμονιού, χωρίς φύλλο αλλά με μοναδική και υπέροχη κρέμα που μοσχοβολάει λεμόνι. Θα σας κλέψει την καρδιά!

• Προετοιμασία: 0:10'
• Μαγείρεμα: 1:00'
• Μερίδες: 16...

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη λεμονόπιτα
• 450 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
• 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 400 γραμ. ζάχαρη
• 6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα )
• 300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
• 2 πρέζες αλάτι
• λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι
• 550 γραμ. ζάχαρη
• 400 γραμ. νερό
• ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι

Για την κρέμα λεμόνι
• 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ξύσμα και 200 ml από το χυμό τους)
• 1 ⅓ φλ. ζάχαρη
• 1 μπαστουνάκι (125 γραμ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
• σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ να αφρατέψει. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά να γίνουν κρέμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αβγά να απορροφώνται από το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και δυο κουταλιές από το συνολικό αλεύρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που μπαίνει όλο το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 30-32 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε πάντα με μαχαίρι αν ψήθηκε στο κέντρο η λεμονόπιτα. Αυτό το κάνουμε αφού περάσει ο αναγραφόμενος χρόνος ψησίματος.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.

Με ένα ξύλο για σουβλάκια τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια μέχρι κάτω την κρύα λεμονόπιτα. Λίγο λίγο περιχύνουμε με το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά τυλίγουμε όλο το ταψί με μεμβράνη και το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας. Αφήνουμε έτσι για 1 ώρα ώστε το σιρόπι να ποτίσει καλά την πίτα σε όλα τα σημεία.

Ιδανικά βάζουμε την πίτα για μερικές ώρες να παγώσει στο ψυγείο. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την τέλεια κρέμα λεμόνι. Την σερβίρουμε κρύα με λίγη άχνη.

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Παίρνουμε το ξύσμα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το ξύσμα από όλα τα λεμόνια, όσο και 200 ml από το χυμό τους.

Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1 λεπτό, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

argiro.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
KVGIS
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ