• Μερίδες: 40-50 κομμάτια • Προετοιμασία: 30' • Χρόνος: 1 ώρα + 40΄ • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο...
ΥΛΙΚΑ • 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη • 40 μπισκότα digestive με επικάλυψη σοκολάτας • 500 γρ. κουβερτούρα, μπίτερ ή λευκή ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. • Όταν το τυρί μαλακώσει και αφρατέψει, σταματάμε το χτύπημα. • Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μείγμα τυριού. • Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά. • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. • Την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά. • Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. • Βγάζουμε τα μπαλάκια από την κατάψυξη. • Καρφώνουμε ένα-ένα με πιρούνι και τα βουτάμε στην κουβερτούρα. • Τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη, για περίπου 1 ώρα. • Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος. gastronomos.gr
|