22/7/2018

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

  


 

 

 [upd 23:17] Με παρέμβαση της ίδιας της Υπουργού το πρώτο αυτόφωρο... - Για παράνομες εργασίες στη Σκήτη Αγίου Αντωνίου στα Μετέωρα [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/08/2017 14:10:46

Το πρώτο αυτόφωρο στον ιερό χώρο των Μετεώρων είχαμε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην ιστοσελίδα μας, και συγκεκριμένα για οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνταν στη Σκήτη του Αγίου Αντωνίου και στερούνταν των απαιτούμενων αδειών...

Μετά από καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας, περιπολικό μετέβη στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες, προσήγαγε όσους τεχνίτες εντόπισε να απασχολούνται εκεί εκτελώντας τις παραπάνω εργασίες, και, όπως μάθαμε, κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία του αυτοφώρου.

Τυχαίο, άραγε, που συνέβη τη στιγμή που η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, βρισκόταν ακόμα στην περιοχή μας;

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ [23:17]

Επειδή δεχθήκαμε παράπονα ότι κακώς προσπαθούμε να συνδέσουμε την επίσκεψη της Υπουργού με το περιστατικό, οφείλουμε (πλέον) να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα που θέσαμε και να διευκρινίσουμε ότι σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε από την ίδια την κ. Κονιόρδου η οποία σήμερα το πρωί έγινε αυτόπτης μάρτυρας των παράτυπων εργασιών.
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
φυλακας (31/8/2017 1:27:02 πμ):

Παιδιά Αναρριχητές είπαμε να ρίξετε τις τιμές και να φάμε και έμεις έλεος όποιος έρχεται φεύγει παραπονούμενος και άλλα μας τάξατε άλλα βλέπω..λυπάμαι γιατί σας πίστεψα μετέωρα για όλους σου λέει


Καλαμπακιώτης!!!!! (19/8/2017 12:05:56 πμ):

Νo comment το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται.


ds (19/8/2017 12:00:13 πμ):

Κάποιος συνεχώς αυτοαποκαλείται τίμιος .οι πράξεις του και τα γραφόμενα του όμως άλλα δείχνουν.Καληνύχτα σε όλους.


ekalampaka.gr (18/8/2017 9:08:45 μμ):

κε/κα tashhmI2009@hotmail.com, το email σας είναι ανύπαρκτο, επίσης το ψευδώνυμο "τζεπέτο" χρησιμοποιείται από συνεργάτη της ιστοσελίδας μας αλλά και ως στήλη. Αλλάξτε όνομα και χρησιμοποιείστε έγκυρο email.


αλήθεια (18/8/2017 4:58:33 μμ):

Παρακαλώ πολύ να αποκαταστήσε την αλήθεια και να ενημερώνετε σωστά τον κόσμο


ΤΙΜΙΟΣ (18/8/2017 1:45:42 μμ):

Κώτσο ,Μήτσο,Τάκη,Πίνοκιο Είμαστε μαζι σας!!!Αο Καναλάκι Πρέβεζας..


τσε (18/8/2017 2:11:23 πμ):

Πεπόνι Θρακιώτικο
Παντζάρι Σαλάτα
Πάστα Κόκκινης Πιπεριάς με Δεντρολίβανο & Χοντρό Πιπέρι
Σάλτσα Ντομάτας με Κουρκουμά
Μικρορέβυθα Ελληνικής Ποικιλίας
Άγρια Ρίγανη Αλιστράτης Σερρών
Υπεύθυνος πωλήσεων (Μετέωρα για όλους για τους δικούς μας και μόνο)


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (18/8/2017 2:02:10 πμ):

Παιδιά των Λουλουδιών και των Ματάλων είστε σε πλήρη σύγχυση,Η εμποροπανήγυρι της Καλαμπάκας καθώς και το καρναβάλι για να κάνετε παρέλαση εχει πέρασε.
Το περιπτεράκι με τα καρφιά σας κλείνει,όσο και να ρουφιανέψετε και να κατηγορήσετε ανθρώπους με επίπεδο όπως των Μετεώρων Λιθόπολις δεν μπορείτα να τους φτάσετε!!!Δεν ξέρετε τι σας γίνεται και είστε θιασώτες το πως θα βγάλετε χρήματα παρόλο οι περισσότεροι τα παίρνετε από όλες τις μεριές!!!Χαίρομαι που η Ονειροπαγίδα απκαλύφθηκε,Να κάνετε καμία εξόρμηση και στην Βενεζουέλα εκεί σας χρειάζονται περισσότερο να το παίξετε χαυχιέδες και δεν κάνετε και κανένα ταξιδάκι στην Άπω Ανατολή,στο φυσικό σας χώρο μήπως και βρείτε γαλήνη και Ηρεμία.Ίσως σας παραδώσουν και τα κλειδία για να μονάσετε εκεί και λύσετε τα συμπλέγματα κατωτερότητας που έχετε και είναι εμφανή!!!!!Αυτά σας μάθανε οι γονείς σας κατευθυνόμενοι ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!!Ο κόσμος γελάει μαζί σας...


NoComments (18/8/2017 2:00:36 πμ):

Ρε Cabin είς τήν άγγλικήν δεν μπορείς να γράψεις μια πρόταση χωρίς χαρακτηρισμούς?
Τρέμεις όταν γράφεις?Έχεις ταραχή?
Τόσα συντακτικά λάθη ούτε στο δημοτικό δεν κάνουν.Την μια μιλάς σε ενικό μετά πληθυντικό...
Ηρέμησε είσαι και σε κρίσιμη ηλικία.
Επίσης μην παιδεύεσαι να γράφεις με διαφορετικά ονόματα φαίνεται το ίδιο χάλια ύφος γραφής σε όλα τα ποστ.


Ονειροπαγίδα (17/8/2017 11:33:47 μμ):

Φίλτατε "Κάποιε" αυτοαποκαλείσε κάποιος γιατί απλά δεν είσαι τίμιος. Εμείς αυτοαποκαλούμαστε τίμιοι γιατί απλά είμαστε! Είμαστε ακέραιοι και μας αρέσει να το λέμε! Εσείς δεν μπορείτε να περπατήσετε στην Καλαμπάκα...δεν είναι βροχή αυτό που πέφτει αλλά ο κόσμος που σας φτύνει! Δεν μπορείς να υπογράψεις πουθενά με την ιδιότητά σου γιατί αυτή είναι "Μισθοφόρος" και δεν σε τιμά! Όλοι εμείς μπορούμε να υπογράφουμε υπερήφανα με την ιδιότητά μας...γιατί απλά είμαστε καθαροί σαν το κρύσταλο.Όσο για την μόρφωσή μας δεν μπορεί να την αμφισβητίσει ένας άνθρωπος κενός και χωρίς ιδανικά σαν και σένα.Γι' αυτό μην αμαυρώνεις τον Καζατζάκη διαβαζοντάς τον. Ο Καζαντάκης μιλάει για υψηλά ιδανικά που το μικρό σου μυαλό ποτέ δεν θα τα συλλάβει! Μείνε με τους γέροντες και τις γερόντισσες για να σε μυήσουν στις φιλοσοφίες του μίσους ,του φασισμού και Μαμωνά! Όσο για το όνομα που επέλεξα έχει μεγαλύτερη φαντασία από το "Κάποιος"...Σας πόνεσε και θα σας πονάει για πολύ καιρό που δεν πέρασαν τα υπόγεια σχέδιά σας! Τώρα ,λοιπόν, σας έμειναν τα "λόγια αγάπης" μόνο! Συνεχίστε τη δουλειά σας μισθοφόροι...συνεχίστε γιατί θα κοπεί το επίδομα!


οφη (17/8/2017 6:37:25 μμ):

Ελατε Ηράκλειο να σε πάω στον τάφο του Καζαντζάκη και μετά να μιλάς για τον Καζαντζάκη,Σκέτη παραπληροφόρηση είστε ρε επαναστάτες!!!!!!Σας παίζουν το ντέφι και έσεις χορέυετε ,Γιαννούλα κατεβείτε υποψήφιος να δείτε με τις ιδέες σας πόσους ψήφους θα πάρετε. Η θα είστε ο νέος δήμαρχος η Μια ανοιχτή παλάμη ψήφων δεν θα φτάσετε.


Κάποιος (17/8/2017 4:58:51 μμ):

Κα Ονειροπαγίδα είσαι θρασύμι περιοπής και μέγιστο φασιστοειδές. Ακούς εκεί τσουτσεκάκι που θα μου απαγορεύσεις εσύ τον Καζαντζάκη. Από που ως που τον ξέρεις, από τις λεζάντες και το σερφάρισμσ προς συλλογή τσιτάτων στο διαδικτυο.
Ο πραγματικός αφορισμός του Καζαντζάκη είναι η βλακεία και η αμορφωσιά και ο τρόπος που αρθρογραφείς δείχνει ότι έχεις περίσσεια και στα δυό. Όσο για το αυτολιβάνισμα της τιμιότητας και της ακεραιότητάς σου είναι σε ευθεία σύνθεση με το τεράστιο μέγεθος που αντιλαμβάνεται ότι διαθέτει ο κος Γιαννούλας. Εγώ κα μου επιθυμώ να είμαι απλά κάποιος δεν έχω την έπαρση του μεγέθους ούτε αυτοαποκαλούμε τίμιος και ο ανθός της Καλαμπακιώτικης κοινωνίας. Ακόμα κι αν ήμουν δεν θα υπέγραφα στα ΜΜΕ σαν συγγραφέας, μουσικός και κολοκύθια μεταριγάνεως προσπαθώντας να δημιουργήσω background ότι όλη η διανόηση της πόλης στηρίζει τον αγώνα ενάντια στο σκοταδισμό. Δεν θα συνασπιζόμουν με τον κάθε φασιστάκο που πριν λίγο καιρό ποστάριζε στο Facebook κειμενάκια ενάντια στους μετανάστες και τώρα ανακάλυψε την αντίδραση θεωρώντας ως κσλά γνωρίζει πως το πρώτο που έχει να κάνει είναι να λιβανίσει την υπουργό. Εκείνο που μου την σπάει σ εσάς είναι τα δεδομένα που λαμβάνεται κυρίως όσον αφορά την ποιότητά σας, τα στοιχεία του όχλου που διαθέτεται (αμορφωσια, επιφανειακότητα, ανιστορία και μπούγιο), και η αίσθηση βεβαιότητα των ισχυρισμών σας. Δυστυχώς αν οι κινήσεις πολιτών συντίθεταν από την δικη σου μαγιά το μέλλον όλων είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Άντε τώρα να βολτάρεις στο Ινσταγκρααμ το επαναστατικό σου μεροκάματο βγήκε για σήμερα. Να σου πω πως ο Μαχάτμα Γκάντι έχει κι άλλα ρητά που θα σας φανούν χρήσιμα. Πρόλαβα να τα διαβάσω πριν μου τον απαγορεύσεις κι αυτόν. Από το όνομα που διάλεξες καταλαβαίνω το ποιόν σου ρομαντικό μου, φαντασιόπληκτο, αυτάρεσκο θρασυμάκι, κρίμα τόση επιφανειακότητα, εμβάθυνε λίγο να δεις το φασίστα μέσα σου. Κι αν τρομάξεις με το απύθμενο χάος της άγνοιας και της ελαφρότητάς σου μη διστάσεις να προστρέξεις στη βοήθεια κάποιου γέροντα ή κάποιας γερόντισσας, ξέρεις το χουν κάνει κι άλλοι μεγάλοι πσλαιότερα όπως ο Bob Dylan.


Ονειροπαγίδα (17/8/2017 4:27:45 μμ):

Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους! Δεν κοιτάμε ιδεολογίες και χρώματα...ακολουθούμε κατά γράμμα τις διδαχές του Χριστού! Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των πολιτών, υπάρχουν πολλοί από τους "άγιους" πατέρες των μοναστηριών αλλά και από τα "πνευματικά παιδιά" τους στο "Μετεώρων Βραχόπολις" που μοιράζουν φέιγ βολάν της Χρυσής Αυγής, γεμάτοι χριστιανική αγάπη! Γι αυτό κύριε "πελάτη" , θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν βλέπουμε κανέναν άνθρωπο διαφορετικά από τον άλλον. Η ελευθερία είναι αγαθό σεβαστό! Άρα μάλλον την αναρίχιση θα την κάνουμε στα Μετέωρα και όχι στα χάσια! Στα χάσια μπορείτε να ανεβείτε εσείς και να κάνετε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο (όπως αναγράφεται και μέσα στο σοφό Π.Δ. ,που γράφτηκε από "φωτισμένους ανθρώπους").Σε αντίθεση όμως με αυτά που ζητάς να δείξουμε στους επισκέπτες...εσύ θα μπορούσες να τους δείξεις πως να αγοράζουν κομποσκοίνια 6 ευρώ (αφορολόγητα φυσικά),πως να πληρώνουν εισητήριο 3 ευρώ (επίσης αφορολόγητα), πως να προσεύχονται μπροστά σε κάστανα και εικόνες δίνοντας γενναιόδωρα "χαρτζηλίκια" , πως να ψηφίζει για το καλό του τόπου , πως να δικάζει για το καλό όλων μας κ.τ.λ. Επίσης να σας υπενθυμίσω πως η πλειοψηφία του "θρησκευτικού" σας τουρισμού είναι Βουδιστές! Γιατί , λοιπόν, τόσο μένος με τη γιόγκα; Μήπως θέλετε να γίνεται μόνο μέσα στα μοναστήρια; Α ναι ξέχασα...αν ο βουδιστής έχει λεφτά για να αφήσει γίνεται ξαφνικά Ορθόδοξος χριστιανός και ανήκει στον "θρησκευτικό" τουρισμό! Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή! Μόνο στα όνειρά σας θα βλέπετε "Άβατα"...στα Μετέωρα όχι!


Πελάτης (17/8/2017 3:22:28 μμ):

Παιδιά της Αμφισβήτης ενδιαφέρεται κάποιος να κάνει το σεμινάριο σου φιλοσοφίας και γιόγκας στα Μετέωρα και να μάθει τις στάσεις σκύλου,κουνουπιού,μοσχαριού και μπεκάτσας,Θέλει και να σταματήσει να τρώει κοτόπουλο και μας είπανε ότι μπορείτε να τον βοηθήσετε..
Θα έρθει από Σοχό Θεσσαλονικής, είναι πολύτεκνος να του κάνετε μια καλή τιμή,Θέλει απόδειξη και πληρώνει με μετρητά η με κάρτα alpabank,Τι δέχεστε?και αν γίνεται να του κάνετε δώρο μια αναρρίχηση στα Χάσια μέσα στο πακέτο!!!!!Στείλτε τηλέφωνο να επικοινωνήσει μαζί σας


Αφρικανός (17/8/2017 3:18:29 μμ):

Είμαστε μαζί σας!!!!
Ερασιτεχνικός πιστοποιημένος Ορειβατικός σύλλογος Ζιμπαμπούε Αφρικής


Ονειροπαγίδα (17/8/2017 2:42:41 μμ):

Κύριε "Κάποιε" θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι δεν είναι όλοι σαν τους "Κυρ-Παντελήδες" του σιναφιού σου. Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και όχι μόνο για την τσέπη τους όπως εσύ και πολλοί άλλοι "κάποιοι". Η κίνηση πολιτών Μετέωρα για όλους δεν έχει "ιερές" χορηγίες και παροχές. Έχει ανθρώπους τίμιους και ηθικούς! Επίσης έχει ανθρώπους που δεν συγχέουν το αγαθό της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ με την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΟΜΑΝΙΑ! Τα Μετέωρα δεν ανήκουν στους μοναχούς και στους ευνοούμενους! Τα Μετέωρα είναι κτήμα όλων των Καλαμπακιωτών εξ' αρχής αλλά και συνάμα όλων των επισκεπτών που τα λατρεύουν! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τα κάνετε εσείς κτήμα σας! Επίσης κύριε "κάποιε" θα πρέπει να μάθεις ,όταν κάνεις διάλογο (έστω εδώ) να μην λες πράγματα άσχετα με τον συνομιλητή σου καθώς και να μην ψεύδεσαι ασυστόλως! Εντελώς πληροφοριακά: Υπάρχουν γύρω στις 1500 υπογραφές με ονοματεπώνυμα ντόπιων και 7000 διαδικτυακές. Στις διαδικτυακές υπάρχουν τα e-mail των ανθρώπων και είναι ταυτοποιημένα. Ο κόσμος που υπογράφει είναι Καλαμπακιώτες όλων των ηλικιών. Επίσης ποτέ δεν βγήκατε επώνυμα και με φυσική παρουσία να ζητήσετε υπογραφές από κανέναν! Μάλλον τελικά δεν είναι υπόθεση μιας ώρας...φοβάστε και τον ίσκιο σας...γιατί πολύ απλά είσαστε διαπλεκόμενοι, υποκριτές καλυμμένοι με το πέπλο της χριστιανικής πίστης! Πίστης που από καιρό έχετε ξεχάσει πως είναι! Ένα μάτσο υποκριτές που κάνουν μπίζνες πάνω στις πλάτες της χριστιανικής θρησκείας...η οποία είναι μια θρησκεία αγάπης και όχι μίσους που εσείς πασάρετε!Τέλος να σου θυμίσω ότι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βάζεις στο στόμα σου τον Καζαντάκη και κανέναν πνευματικό άλλο άνθρωπο!Δεν ξέρετε τίποτα άλλο σαν ιδανικό από το χρήμα! Κάτι σαν του σιναφιού σου αφόρισαν τον Καζαντζάκη κάποτε!Είσαστε οι ίδιοι που αφορίζετε κάθε έννοια της προόδου και της ελευθερίας στον τόπο μας! Μια ζωή θα είσαι "κάποιος" γιατί είναι το μόνο όνομα που σου αξίζει!


Κάποιος (17/8/2017 10:51:49 πμ):

Καταρχήν αυτά που γράφεις κε Γιαννούλα δεν είναι στίχοι είναι αποφθέγματα μεγάλων ανδρών τα οποία έχεις συλλέξει από το διαδίκτυο, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Ο Καζαντζάκης για παράδειγμα πουθενά δεν λέει το ΑΡΑ το βουνό ανήκει σ όλους. Λέει ότι ο Θεός ανήκει σ όλους αλλά φυσικά κάνεις τη μετάφραση που σε βολεύει, μόνο που με την ίδια λογική της επαγωγής προκύπτει ότι και το μοναστήρι σου ανήκει. Αυτό το τελευταίο ίσως δικαιολογεί την καταγγελιομανία σου. Επίσης αφού είμαστε λίγοι και μικροσκοπικοί μάλλον πιστεύεις ότι είστε πολλοί και τεράστιοι. Η έπαρση είναι κακό πράγμα αγαπητέ μου και πέραν των άλλων δείχνει και ελαφρότητα. Αλλά ούτε πολλοί είσαστε ο αριθμός των υπογραφών είναι ελάχιστος αν σκεφτείς την παγκοσμιότητα του δαδικτύου. Αν οι φίλοι της μοναστικής κοινότητας επιχειρούσαν να μαζέψουν υπογραφές αυτό το νούμερο θα ήταν υπόθεση μιας ώρας. Λες ότι κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία ω εσύ γενναίε επώνυμε. Όσους μέχρι τώρα επιχειρήσαν να σας αντιπαρατεθούν τους λοιδωρήσατε με τη μανία του όχλου τον οποίο αποτελείται. Λυπάμαι αλλά την προσωπική μου ηρεμία και την οικογενειακή μου γαλήνη δεν θα σαα την προσφέρω. Αλλά η ισχύς της γνώμης μου έστω και με ψευδώνυμο θεωρώ ότι σχει την ισχύ των 7500 υπογραφών του διαδικτύου οι περισσότερες εκ των οποίων δημοσιοποιούνται με ψευδώνυμα ή αρχικά. Τέλος θέλω να σας υπενθυμήσω ότι και τώρα τα Μετέωρα είναι για όλους απλά όχι με τον ασύδωτο τρόπο με τον οποξο εσείς θέλετε.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ (17/8/2017 1:38:36 πμ):

Προς τους ελάχιστους επικριτές μας που τόσο άδικα αλλά και τόσο προμελετημένα συκοφαντούν και επιτίθενται με ακραίους χαρακτηρισμούς στην πρωτοβουλία των συμπολιτών τους που απλά είπαν δέκα αλήθειες με αποδείξεις, έχω να πω τα παρακάτω:

Τολμήσαμε και είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αδιαφορούμε αν ενοχλήσαμε κάποιους βολεμένους συμπολίτες μας. Δεν ξέρουμε να χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αντί να χαίρεστε που επιτέλους ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός έμαθε ακριβώς τι συμβαίνει στα Μετέωρα, αντί να νοιώθετε ικανοποιημένοι που ολόκληρη υπουργός ήρθε και άκουσε όλες τις απόψεις και πήρε τόσους φάκελους και προτάσεις και τώρα θα αποφασίσει με όλα τα στοιχεία εις γνώσιν της αν αυτό το προεδρικό διάταγμα έτσι όπως πήγαν να μας το σερβίρουν είναι δίκαιο ή όχι έχετε αφηνιάσει και προσπαθείτε τόσο αδέξια να μας υπονομεύσετε. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα και μόνο, έχετε λερωμένη την φωλιά σας.

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ. Σας προκαλώ επώνυμα και δημόσια να καταγγείλετε το οποιοδήποτε ψέμα θεωρείτε ότι έχουμε πει. Αλήθεια γιατί δεν καταγγείλατε τα ψέματα μας μπροστά στην κ. Υπουργό, είχατε την καλύτερη ευκαιρία. Αλήθειες είπαμε, καθαρές σαν το κρύσταλλο. Και οι αλήθειες κάποιους τακτοποιημένους τους πονάνε…

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ. Προφανώς εσείς μάλλον ζείτε άλλου, είμαστε όλοι ντόπιοι ενεργοί πολίτες και για αυτό αγωνιζόμαστε να δούμε επιτέλους τον τόπο μας να βγαίνει επιτέλους από την τρικυμία και την μιζερια που έχει πέσει 30 χρόνια τώρα. Εδώ παλεύουμε για να ζήσουμε, δίπλα σας, όλοι μας ξέρουν. Σίγουρα μέσα σε μια κίνηση πολιτών 3500 ανθρώπων (χωρίς να υπολογίζουμε αυτούς που δεν είναι στο facebook) θα υπάρχουν και αρκετοί ξένοι… Μα αυτό δεν είναι φυσιολογικό; Το ζήτημα είναι τεράστιο, θίγει ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ μνημείο κληρονομιάς άρα ως ένα βαθμό αφορά όλους τους ανθρώπους της γης. Μήπως θα έπρεπε κάποιοι λίγοι να ντρέπονται που ακόμη και ξένοι άνθρωποι σέβονται και υπερασπίζονται πιο πολύ το μνημείο μας από αυτούς τους λίγους που κοιτούν μόνο τα οπίσθια τους;

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ. Οι σχεδόν δέκα χιλιάδες υπογραφές (χειρόγραφες και ηλεκτρονικές) μαρτυρούν το αντίθετο. Η υποστήριξη και αγάπη του λαού της περιοχής μας που φάνηκε έμπρακτα τόσο στη αίθουσα Νίτσα Λιάπη προ διμήνου όσο και στη συνάντηση με την κ. Υπουργό προ λίγων ημερών μαρτυρούν το αντίθετο. Όλοι οι πολίτες, επαγγελματίες, ορειβάτες, παλιοί και νέοι που με επιχειρήματα κατέδειξαν γιατί αυτό το Προεδρικό Διάταγμα είναι παράνομο και επικίνδυνο καταχειροκροτήθηκαν, την ίδια στιγμή που αυτούς τους δυο τρεις που το εξυμνούν, αποδοκιμάστηκαν…

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΚΤΥΟ. Μα πώς είναι δυνατόν ένας λογικός άνθρωπος να το πει αυτό, όταν εδώ και τόσους μήνες καλούμε ΟΛΟ τον κόσμο της περιοχής να λάβει μέρος στις ανοικτές συναντήσεις μας. Ακόμη και ανοικτό περίπτερο στήσαμε στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας για 5 ολόκληρες ημέρες, όπου ενημερώναμε τον κόσμο αλλά και αφουγκραζόμασταν την κάθε διαφορετική άποψη. Άλλοι είναι αυτοί που λειτουργούν υπόγεια…

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. Απεναντίας, τόσο καιρό εκθέτουμε παρανομίες και ασυδοσίες κάθε είδους, αυτό σημαίνει ότι σεβόμαστε τους νόμους και τους θεσμούς των Μετεώρων δηλαδή τις αρχές που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε, άρα μόνο αναρχικούς δεν μπορεί να μας πει κανείς.

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΕΟΙ. Θέλω να βγει κάποιος και να το πει αυτό δημόσια και επώνυμα, να με καταγγείλει ότι με οποιοδήποτε τρόπο πρόσβαλα τα Θεία. Κανείς μας δεν έγραψε ή είπε δημόσια οτιδήποτε άσχημο για κανέναν μοναχό, για κανέναν γέροντα. Το γεγονός ότι εκθέσαμε τον Δήμο Καλαμπάκας, την ΕΦΑ Τρικάλων και αυτούς που αυτόκλητα προσπαθούν υπογείως με νύχια και με δόντια να ορίσουν τσιφλικά της δημόσιας γης που είναι σπίτι των μοναζόντων και των πολιτών, όχι δεν μας κάνει άθεους. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά είναι αδύνατον να το πείτε αυτό γιατί πολύ απλά ο καθένας μας λατρεύει τον Θεό με τον δικό του τρόπο, που πάρα πολλές φορές μπορεί να μην είναι πομπώδης και για τα μάτια του κόσμου και μόνο. Προσωπικά, νοιώθω μεγαλύτερη απόλαυση όταν ανεβαίνω ένα βουνό να ανάβω το καντηλάκι από το ξωκλήσι και να κάνω την προσευχή μου εκεί μέσα, μόνος μου ή με λίγους φίλους καρδιακούς. Νοιώθω τον Θεό πιο κοντά μου έτσι, νοιώθω την Παναγιά να με ακούει καθαρότερα αυτά που της εκμυστηρεύομαι. Είστε πολύ μικροί να κρίνετε τον οποιοδήποτε κατά πόσο είναι άθεος ή όχι.

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ. Αυτό πια, ξεπερνά κάθε λογική. Απλά, αναζητήστε το συντομότερο ψυχιατρική περίθαλψη. Ή έναν παπά να σας διαβάσει…

Σας αφιερώνω τους παρακάτω στίχους ενός μεγάλου ανθρώπου:

Πρώτα σε αγνοούν
Μετά σε κοροϊδεύουν
Μετά σε πολεμούν
Μετά τους νικάς

Εσείς οι λίγοι επικριτές μας που σέρνεστε υποχθόνια αντί να περπατάτε με το στήθος μπροστά, ξέρετε μόνο να γράφετε συκοφαντικά σχόλια και να λασπολογείτε πίσω από ένα ψευδώνυμο στο Ιντερνετ με μοναδικό όπλο ένα πληκτρολόγιο. Συγνώμη, αλλά είστε λίγοι και μικροσκοπικοί.

Κλείνω με ένα ακόμη στίχο του Καζαντζάκη του μεγαλύτερου και πιο αναγνωρισμένου παγκοσμίως Έλληνα συγγραφέα της νεώτερης Ελλάδος…

" Έστω λοιπόν ότι το βουνό ανήκει στο μοναστήρι. Μα το μοναστήρι ανήκει στο Θεό. Μα ο Θεός ανήκει σε όλους. ΑΡΑ το βουνό ανήκει σε όλους "

Άρα, ΜΕΤΕΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και Ειρήνη Ημίν.


Προσκοπακι (16/8/2017 4:02:11 μμ):

Ακριβως καποιοι ειναι οπαδοι φανατικοι κ τιποτα αλλο..καμια κριτικη προδιαθεση καμια αμφιβολια καμια αμφισβητηση..απλα ψαχνουν τροπους να θολωσουν τα νερα.


Έλεος (16/8/2017 12:22:49 πμ):

Προς τι οι επιθέσεις σε όσους διαφωνούν με τα πεπραγμένα των μονών?
Κάποιοι βρίσκονται στο πίστευε και μη έρευνα ?


ferrari (15/8/2017 11:24:24 μμ):

No comment eisai megalo mualo!!!!na afiseis moustakia!!!!xaxa,epiteleis koinoniko ergo na pas na voithiseis ,kalo to sxolio toy don kixoti kai pes mas esu ksereis apo noumera ektos apo to 1 poio tha vgei sto tzoker eisai iroas!!!


γεωργία (15/8/2017 10:48:03 μμ):

No comment εσύ που τα ξέρεις ολα και ιδιαίτερα από νούμερα ,Θα έχει τζακ ποτ το τζόκερ?Το 7 θα έιναι το τυχερό νούμερο- όσα τα άτομα από το παρεάκι σου..βάλε google translate πριν σου πούνε τι πρέπει να γράψεις τεμπελάκο!!!


Μετέωρα με αγάπη για όλους (15/8/2017 10:28:32 μμ):

Επιτέλους γιατί τόσο μίσος για όποιον ακολουθεί την Ορθοδοξία και επιτέλους γιατί όλοι εσείς οι προοδευτικοί έχετε φέρει ταραχή και διχασμό στην ήσυχη μας πολή ντροπή σας,Με ποιο δικαίωμα κατηγορείτε τους πάντες και καθυβρίζετε τους ιερείς μας και τους μοναχούς μας!!!Τι θέλετε να πετύχετε!!!!Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι,ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!Η παραπληροφόρηση που ασκείται καθημερινά θα γυρίσει μπούμερανγκ!!!Όσα περισσότερα χρήματα να θέλετε να βγάλετε με τις υπαίθριες δραστηριότητες,τις αναριχχήσεις και με τα σεμινάρια φιλοσοφίας και γιόγκας επειδή είστε αχόρταγοι δεν θα σας φτάσουν!!!!Έλεος μια ομαδούλα που η κοινωνία σας έχει απομονώσει!!! θέλετε να επιβάλετε την διάλυση των πάντων .ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!!!!


Δον κιχώτης (15/8/2017 10:24:17 μμ):

Στην λαική της Δευτέρας στα Τρίκαλα και στο Πανηγύρι των Φαρσάλων χρειαζόνται 2 άτομα για μαναβική ντομάτες,πεπόνια,ραδίκια με καλό μεροκάματο και μορφωμένα άτομα όπως εσείς του γυμνασίου που να φωνάζουν και να γιουχάρουν όποιους πελάτες δεν ψωνίζουν,Νό comment kai skete έχετε τα πρόσοντα,πάρτε άδεια από τον ανώτερο σας να λείψετε και θα οικονομήσετε πάλι......


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (15/8/2017 10:10:27 μμ):

Όσο και να πολεμήσεις τα μοναστήρια και του γέροντες και τους ανθρώπους που είναι σκεπτόμενοι αυτό που θα καταφέρεις να είσαι δακτυλοδεικτούμενος και να σε κρεμάσουν κουδούνια,Αναφέρεις συνέχει το επίπεδο της μόρφωσης το Γυμνάσιο το έχεις τελειώσει?και θα ήθελα να μου πεις εσύ τι έχεις κάνει για την Καλαμπάκα?Ξέρεις που βρίσκεται ο Α.Αντώνιος και τι πνευματικό έργο γίνεται εκεί γιατί εσύ είσαι που έλεγες για κινέζικα κομποσχοίνια και για μαγαζάκια...Ρώτα να μάθεις πόσος κόσμος πηγαίνει εκεί και τι ωφέλεια παίρνει απο αυτόν τον Παππούλη!!!!Ξύπνα φίλε με τα μυαλά που έχεις και το μίσος για ότι καλό γίνεται.....Είσαι Ψεύτης και προκλητικά αυθάδης και ανόητος!!!!Η λάσπη που ρίχνεις ήδη έχει επιστρέψει πάνω σου..Για ψάξτο μήπως κανένα μοναστήρι είναι ιδιόκτησια σου και δεν το ξέρεις...Φόρα την χλαμύδα και άντε να καθαρίσεις κανένα δρόμο από τα σκουπίδια εθελοντή της τεμπελιάς!!!Έγραψες και σήμερα να πηγαίνεις να πληρωθείς από τα αφεντικά σου σε έιδος καρφί και σχοινί!!!!


NoComments (15/8/2017 9:00:47 μμ):

Καλαμπακιωτη!!!!!Βάλε κανένα θαυμαστικό ακόμα!!!Την τελεία μάλλον δεν την ξέρεις!!!!!
Έχει πολύ μεγάλη πλάκα να μιλάς για επεκτατικά σχέδια την ώρα που η καταπάτηση δημόσιας γης στον άγιο Αντώνιο πάει σύννεφο!!!!Η διεκδίκηση 10 χιλιάδων στρεμμάτων από την Βλαχάβα έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα!!!!
Γεωργία!!!Δεν κατάλαβα χριστό από αυτά που γράφεις!!
Βάλε google translate και ξαναδοκίμασε!!!


γεωργία (15/8/2017 8:34:56 μμ):

NoComments θα τιμηθείς μαζί με τον σκέτο για ήρωες θα σας στήσουμε ένα άγαλμα να γιουχάρετε τους ευατούς σας στα χάσια που σκύβετε το κεφάλι σε ότι φανταστικό και ανόητο σας λένε και το πιστέυετε!!!!!όλα για το χρήμα θα γίνεις πλούσιος θα βγάλεις πολυ χρήμα απο τους κινέζους πλησιάζει η ώρα!!!!Φώναξες την πυροσβεστική να σου καθαρίσει την αυλόπορτα σου εκεί δεν έχεις δικαιώματα........


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (15/8/2017 8:23:13 μμ):

Σταματήστε να δηλητηριάζετε τα μυαλά των απλών Καλαμπακιωτών και να τους παραπληροφορείτε με τις ανοησίες σας και τα επεκτατικά σχέδια σας σε βάρος ανθρώπων που δεν σας φταίνει τίποτα!!!Τώρα Φίλε μου εσύ που μιλάς για γιουχαρίσματα και χαίρεσαι και από ιστορία δεν έχεις ιδέα είσαι πολύ μορφωμένος και έχεις κύρος στην κοινωνία!!!!!!!!! Ο τρόπος σου και τα πράγματα με τα οποιά χαίρεσαι ειναι για να πετάς χαρταετό και να φέρεις την ανάπτυξη!!!Το να είσαι αυθάδης ξέρεις ειναι πολύ εύκολο το να είσαι χρήσιμος άνθρωπος είναι ουτοπικό για εσένα και το ξένο παρεάκι σου...


NoComments (15/8/2017 7:22:57 μμ):

Τι έγινε ρε παιδιά έριξε σύρμα ο γραφικός που έχει φάει την γιούχα της ζωής του να έρθουν ενισχύσεις στα ποστ?
Δεν είδα κανέναν άλλο εκτός του Καλαμπακιωτη!!!!!(που πρέπει να είναι και αμόρφωτος και γράφει με κεφαλαία)
να έρχεται να πει τη άποψη του και να δει ποιοι είναι στο περιθώριο και ποιοι όχι
Και επιτέλους γιατί τόσο μίσος σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν έχουν παρωπίδες?
Ferrari αγόρι μου μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά και μετά κανε ποστ
Περαστικά σας


ferrari (15/8/2017 6:18:20 μμ):

kotso se exoun piasei kotso...kane kamia aitisi ston dimo na parei kanena monopati to onoma soy kai ase ta peri fasismoy kai syntritismoy,krineis eks idion ta allotria....theleis polla idiaitera araia araia kamia dekarea,pare ta sxoinia sou kai se alli paraliaaaaaaa,!!!!poula pneuma sto sunafi sou kai kane kirigma peri politikis,e vevaia otan den ksereis na apantiseis rixneis laspi laspologe,se piasane kotsoooooooooo epanastati tou glykoy nerou


Καλαμπακιώτης σκέτος (15/8/2017 5:25:02 μμ):

Μεγάλε πάρε την ferrari σου...πάρε και την Γεωργία μαζί σου και άντε στο καλό! Γίνατε και ειδικοί και βρίσκετε και τα προφιλ των ανθρώπων...ούτε ένα εκατοστό από τη μύτη σας δεν μπορέιτε να δείτε...σας τύφλωσε η υποκρισία και η μίζα! Όλοι ξέρουμε ποιοι είστε και τι κάνετε! Είσαστε ότι πιο συντηρητικό και φασιστικό υπάρχει σε αυτήν την πόλη! Οι πολίτες όμως ξύπνησαν και μάλλον αυτό σας πονάει! Το φάρμακο είναι ένα...ξυδάκι!


ferrari (15/8/2017 5:18:09 μμ):

paidia einai ksekatharo oti kapoioi ayta poy ta kanoyn oi idioi kai oi maures skepseis poy exoyn nomizoyn oti oloi einai etsi,ton sketo ton vlepo na parataei tin anarixisi kai na paei sto thivet na vrei ton dalai lama mipos na parei kanena fragko!!!!!posa sas dinoyn gia na lete aytes tis anoisies ipopta pragmnata,normal anthropos den skeftetai etsi,einai polles oi diadromes sta monopatia polla ta mayra fragka


γεωργία (15/8/2017 4:55:46 μμ):

Καλαμπακιωτη σκέτε θα σε παρακαλέσω πολύ να βγάλεις το Καλαμπακιώτη γιατι προφανώς είσαι ανόητος για να λες τέτοια αίσχη!!!Είσαι ανιστόρητος και προφανώς για να έχεις τόσο μίσος κάπου αποσκοπείς,απόψεις σαν τις δικες σου θα πρέπει να παίρνουν και την ανάλογη απάντηση!!!επίπεδο δάπεδο


ferrari (15/8/2017 4:27:57 μμ):

kala re kalampakioti skete poy milas san na se exoyn piasei kotso!! poioi auksanoyn tis periousies ti einai auta poy les dimosia kai den ntrepesai re ti empetheia exeis,esy profano exeis to magazaki sou ta pairneis maura apo pantou,tin gynaikoula soy sto dimosio kai epi xronia etrexes stous politikous kai soy ftainei oi monaxoi mas poy oti kanoyn to kanoyn gia oloys mas amisthi,eisai noymero mou fainesai volemenos kai nai se ola kai to paizeis epanastatis dixos aitia,ti pate kai zalizete ton kosmo kai ton koroidevete molis feygete ksereis ti lene an eisai pragmatika kalampakiotis kai den se xoyn ferei apo ta nisia feroe kai to givraltar,oi stimenes sas diavoyleuseis poy gioyxarete kai den akoyte kanenan argosxoloi,oyte sto gipedo den tha sas dinane eisitirio,vlepete oti autoys poy katigoreite den sas dinoyn simasia ti den katalavaivetai alla tha prepei na sas valoyn stin thesi sas gia na parete to mathima sas


Μετέωρα με αγάπη για όλους (15/8/2017 4:03:33 μμ):

Επιτέλους γιατί τόσο μίσος για όποιον ακολουθεί την Ορθοδοξία και επιτέλους γιατί όλοι εσείς οι προοδευτικοί έχετε φέρει ταραχή και διχασμό στην ήσυχη μας πολή ντροπή σας,Με ποιο δικαίωμα κατηγορείτε τους πάντες και καθυβρίζετε τους ιερείς μας και τους μοναχούς μας!!!Τι θέλετε να πετύχετε!!!!Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι,ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!Η παραπληροφόρηση που ασκείται καθημερινά θα γυρίσει μπούμερανγκ!!!Όσα περισσότερα χρήματα να θέλετε να βγάλετε με τις υπαίθριες δραστηριότητες,τις αναριχχήσεις και με τα σεμινάρια φιλοσοφίας και γιόγκας επειδή είστε αχόρταγοι δεν θα σας φτάσουν!!!!Έλεος μια ομαδούλα που η κοινωνία σας έχει απομονώσει!!! θέλετε να επιβάλετε την διάλυση των πάντων .ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!!!!


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (15/8/2017 3:49:19 μμ):

Kαλαμπακιώτη του τύπου και του Γλυκού Νερού
όταν δεν σέβεσαι και δεν ντρέπεσαι εκτρέπεσαι!!!!!
για αυτό να σου πω ότι εκτός από γλυκανάλατος είσαι εντελώς άσχετος και προκλητικά αδιάφορος για το καλό της περιοχής μας!!!!Ο κόσμος βλέπει και αναγνωρίζει πολλά όσο και αν εσύ τον παραπληροφορείς!!!και να ξέρεις ότι η περιοχή μας η Θεσσαλία έχει καλό και ανθρώπους που σέβονται την Ορθοδοξία!!!!Εσύ λογικά θα έχεις κατέβει από τα δένδρα στην προσπάθεια σου να αναπτύξεις την τσέπη σου οικονομικά και μόνο κατηγορώντας τους ανθρώπους με επίπεδο επειδή εσύ φυσικά δεν έχεις
,Δεν θέλω κάποια άλλη κουβέντα μαζί σου,Είσαι αυθάδης,ανιστόρητος και κάνεις κακό πρωτίστως σε εσένα με αυτά που λες γιατι δείχνεις το επίπεδο σου και έχεις και πολύ φαντασία,Αν γίνει κανένα θίασος στην περιοχή μας να στείλεις βιογραφικό να σε πάρουν για κομπάρσο!!!!Τα Μετέωρα έχουν την Ιστορία τους και είναι συνυφασμένη με τους Πατέρες που αγωνίζονται για το δίκο σου το καλό και να μάθεις να σέβεσαι την πνευματικότητα των ανθρώπων,το ράσο και τον συνομιλητή σου και να μην παραπληροφορείς τον απλό κόσμο...
ΤΟ Σχόλιο σου {{{Οι υπόλοιποι απλά αυξάνουν τις περιουσίες τους σε βάρος των πολιτών αυτής της πόλης και στις πλάτες των παιδιών μας που ξενιτεύονται}}}που το βασίζεις?γιατί αν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις είσαι προκλητικός και έχεις μυαλό μωρού παιδιού,Ασυνάρτητα και εντελώς υπόπτη προπαγάνδα!!!!Να κάνεις την αυτοκριτική σου Αγαπητέ....Τα μνημόνια ποιοι τα φέρανε?Οι μετεωρίτες πατέρες και τα μοναστήρια μήπως εσύ ο ίδιος με τις επιλογές σου,Σοβαρέψου σε παρακαλώ πολύ είσαι μεγάλος άνθρωπος!!!


Κάποιος (15/8/2017 10:30:23 πμ):

Καλαμπακιώτη χωρίς θαυμαστικά. Καλό το κείμενό σου και ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς τους έχοντες διαφορετική άποψη, ο χρόνος που αφιέρωσες για να το γράψεις. Φαίνεται ότι με ανθρώπους σαν εσένα μπορεί να γίνει διάλογος, αλλά να ξέρεις είσαι εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Δεν συμφωνώ στην επιχειρηματολογία στα εξής :
1. Θρησκευτικός δεν είναι ο τουρισμός που έχει σημείο αναφοράς το δοξαστικό και το ομόδοξο. Όταν πας κάπου να δεις έναν ιδιαίτερης σημασίας χώρο μιας πίστης που αποτελεί σημείο αναφοράς της, κάνεις θρησκευτικό τουρισμό. Ο άλλος τουρισμός που αναφέρεις λέγεται λατρευτικός τουρισμός και αν είχαμε αναπτύξει λίγο περισσότερο τον μοναχισμό στην περιοχή μας με μεγαλύτερες μοναστικές κοινότητες και σκήτες θα είχε φυσικά πολλαπλάσια δυναμική όπως στο Όρος.
2. Κανένας δεν πήγε να λιντσάρει κανέναν γιατί αμφισβήτησε το πάλαι ποτέ μεγαλείο της Καλαμπάκας προ μοναχισμού. Γενικά οι αντιτιθέμενοι στη μοναστική κοινότητα αυτήν την πρακτική του όχλου έχουν στην διαβούλευση όποιος δεν τους αρέσει καθυβρίζεται. Γι' αυτό άλλωστε και δεν πάμε πολλοί από εμάς στις διαβουλεύσεις.
3. Η μαγιά δεν χάλασε το 1995 ανέκαθεν υπήρχαν αντιτιθέμενοι στην μοναστική κοινότητα. Απλά εκείνη τα χρόνια είχε τεθεί σε διαβούλευση το ΤΑΠ του ΚΕΝΑΚΑΠ για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και είχαν οξυνθεί τα πνεύματα. Σημειωτέον ποτέ και κανείς δεν έχει ισχυρισθεί ότι η περιοχή του ανήκει η όλη διαφωνία είναι σε μεθοδολογικό επίπεδο του τρόπου άσκησης της εκμετάλλευσης του ιερού χώρου.
4. Οι μονές δεν ασχημονούν επί του χώρου. Είναι λειτουργικές, δηλαδή είναι ζώσες μοναστικές κοινότητες και ως τέτοιες μπορούν αφενός να διατηρούν και να συντηρούν τα ιστορικά τμήματά τους, ενώ αφετέρου μπορούν να επεκτείνονται με νέους λειτουργικούς χώρους προσαρμοζόμενοι στην εξέλιξη των χρόνων. Οι μονές δεν είναι μουσεία όπως πολλοί από εσάς νομίζουν, είναι ΚΑΙ μουσεία. Αλλά είναι και εστίες πίστης κάτι που για εμάς τους υπόλοιπους έχει τεράστια λατρευτική σημασία, πράγμα που πιστεύω από το ύφος της γραφής ότι μας το επιτρέπεις.
4. Τα 3 ευρώ των αλλοθρήσκων επισκεπτών μεταφράζονται στο μεροκάματο του μάστορα που συνελλήφθει, πολλών άλλων εργαζομένων στους χώρους και σε πληθώρα άλλων επαγγελματιών της περιοχής. Τώρα αν ορισμένα χρήματα φεύγουν εκτός πόλης αυτό είναι μέσα στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Άλλο που δεν γνωρίζεις είναι το κοινωνικό έργο των μονών και δεν το γνωρίζεις γιατί αυτές δεν το θέλουν. Ο γέροντας της σκήτης του Αγίου Αντωνίου έχει σπουδάσει πλήθος παιδιών και έχει βοηθήσει πλήθος αρρώστων από αυτά τα 3 εύρα (και ας με συγχωρήσει που το αναφέρω).
Καλό θα ήταν τέλος να απέφευγες κάποιες πομπώδεις εκφράσεις όπως σαπίλα, βολεψάκηδες και τσιράκια. Δυστυχώς όπως γράφει και ο Καλαμπακιώτης με τα θαυμαστικά σε ενδιαφέρει μόνο το οικονομικό-ιδιοκτησιακό σκέλος του γίγνεσθε της περιοχής. Οι πιστοί ούτε τσιράκια είναι, ούτε σάπιοι, ούτε βολεψάκηδες. Πίστεψε με είμαστε άνθρωποι που δεν σε έχουμε ενοχλήσει ούτε προκαλέσει ποτέ.
Σε ευχαριστώ για τον αντίλογο!


Καλαμπακιώτης σκέτος (15/8/2017 10:00:59 πμ):

Κύριε Καλαμπακιώτη με τα πολλά θαυμαστικά. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι από τις πολλές "άγιες μίζες" το μυαλό σας έχει γίνει χυλός! Καταρχήν να σας υπενθυμήσω ότι έχετε μια εμμονή με την εντοπιότητα και το πλήθος των ανθρώπων που μάχονται για την ελευθερία των Μετεώρων από το "άγιο άβατο" της μίζας. Θα ήθελα , λοιπόν, να φέρετε στη μνήμη σας την ξεφτίλα που αισθανθήκατε δύο φορές. Μία στην Ν. Λιάπη και μία στη συζήτηση με την υπουργό, όταν πλήθος κόσμου σας χόρτασε γιουχαρίσματα. Κανονικά θα έπρεπε να είχατε εξαφανιστεί εντελώς από την κοινωνία της Καλαμπάκας! Αλλά ως συνήθως τα ερπετά επιβιώνουν υπογείως, μιας και σέρνονται συνεχώς. Η αλήθεια και το δίκιο πάντα λάμπουν στο τέλος! Ότι και να γίνει με την υπόθεση των Μετεώρων εσείς θα είσαστε πάντα οι γλοιώδης τύποι που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας...αλλά πάντα θα μας βρίσκετε μπροστά σας! Κλείνοντας πρέπει να καταλάβετε ότι είσαστε μια μειοψηφία ντροπής που προπαγανδίζει συνεχώς τους πολίτες με ψεύδη και συκοφαντίες ,που όταν δεν πιάνουν χρησιμοποιούν την υπερφυσική οδό. Ένα μάτσο "άριστοι" καριερίστες, άλλοι με ράσα και άλλοι χωρίς.. Κι αν μιλήσεις πάλι για άγιους πατέρες, να μου διαχωρίσεις σε τι είναι άγιος ο καθένας. Γιατί λίγοι είναι εκείνοι που ακολουθούν τις διδαχές της θρησκείας. Οι υπόλοιποι απλά αυξάνουν τις περιουσίες τους σε βάρος των πολιτών αυτής της πόλης και στις πλάτες των παιδιών μας που ξενιτεύονται.


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (14/8/2017 8:47:50 μμ):

Φίλε μου Καλαμπακιώτη στο κείμενο που έχεις γράψει μίλας μόνο για το χρήμα και έχεις κάνει πολλά λάθη,Φρόντισε να μάθεις την αλήθεια η να στην πούνε αυτοί οι μετρημένοι στα δάκτυλα που δείχνουν και σε παρασύρανε ότι θέλουν τον καλό της Καλαμπάκας και πρόσεξε όταν αυτοί φύγουν να επιστρεψουν στον τόπο της,τι μούτρα θα έχεις να αντικρύσεις αυτούς που σήμερα κατηγορείς και μισείς!!!!Θα σου πώ μία λέξη Καλή Παναγία!!!!Και όποτε θα έχεις χρόνο θα ήθελα να αναφέρεις εσύ τι έχεις κάνει για την Καλαμπάκα για να σου πούμε όλοι Μπράβο!!!!!Και όταν μιλάμε να λέμε αλήθειες!!!!Χαίρομαι γιατί φαίνεται ότι είσαι ευγενής.Όσο για το γήπεδο που μιλας σίγουρα κάτι ξέρεις γιατί κάνει μπαμ ότι είσαι κερκίδα η αλλαγή.Όταν θα παίξεις βασικός έστω ένα λεπτό ξαναμιλάμε,Εσύ νοιάζεσαι πιο πολυ για τα Μετέωρα και άλλοι που έχουν δώσει την ζωή τους δεν έχουν λόγο.Πραγματικά λυπάμαι!!!!!Δεν βλέπω να λες κάτι όμως για ανθρώπους και συντρόφους σου που βρίζουν,λοιδορούν και είναι αυθάδης!!!!!Και φρόντισε να ενημερωθείς σωστά και να μην ζεις σε πλάνη!!!Να πάρεις και πτυχίο κινέζικα θα σου χρειαστεί!!!!!!!!!


Καλαμπακιώτης χωρίς θαυμαστικά (14/8/2017 7:13:18 μμ):

Αγαπητέ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗ με 5 θαυμαστικά (λες και όλοι οι άλλοι δεν είμαστε ντόπιοι). Αν μιλάγαμε με όρους ποδοσφαίρου τότε είναι πασιφανές ότι έχεις βάλει αρκετά αυτογκόλ στο τέρμα σου, άρα είσαι πολύ κακός ποδοσφαιριστής, άρα είσαι για αλλαγή… Πάμε όμως να δούμε τα αυτογκόλ:

1. Ο τουρισμός είναι κατά 90% μαζικός κατευθυνόμενος και κατά 10% εναλλακτικός (στο περίπου πάντα). Από το 90% του μαζικού κατευθυνόμενου τουρισμού η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι κυρίως ασιατικής καταγωγής (κυρίως κινέζοι, ιάπωνες, ταϊλανδοί, κορεάτες κ.α) και σε πολύ λιγότερο ποσοστό Αμερικανοί, κεντρικό-βόρειο ευρωπαίοι (Γερμανοί κ.α.), μεσογειακοί (κυρίως Ιταλοί και Ισπανοί), βαλκάνιοι (κυρίως Ρουμάνοι, Βούλγαροι) και Ρώσοι. Η συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν δεν είναι καν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ αλλά βουδιστές, ινδουιστές, προτεστάντες, καθολικοί κλπ. Τώρα, τι σημαίνει ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ τουρισμός; Σύμφωνα με τα πλέον έγκυρα ελληνικά λεξικά θρησκευτικός είναι ο τουρισμός όπου ο επισκέπτης πάει σε ένα μέρος για να λατρέψει τον Θεό και να προσκυνήσει τα όποια ιερά κειμήλια της θρησκείας που πιστεύει, για παράδειγμα εντοπίζουμε σχεδόν 100% θρησκευτικό τουρισμό στην Πάτμο, στην Παναγία της Τήνου και σε δεκάδες ακόμη σημεία της Ελλάδος. Άρα λοιπόν επειδή έρχεται ο κινέζος, ο ιάπωνας, ο αμερικάνος στο μοναστήρι δεν σημαίνει ότι λατρεύει τον Θεό μας, αφού ούτε προσευχή ξέρει να κάνει ούτε και σταυρό. Αν εγώ επισκεφτώ ένα βουδιστικό μοναστήρι για μια φορά στη ζωή μου στην κίνα για μισή ώρα σημαίνει ότι προσκύνησα τον βούδα και ότι του εναπόθεσα φόρο τιμής; Άρα λοιπόν σταμάτα να πιπιλάς την καραμέλα που σου δώσανε ότι το 98% του τουρισμού στα μετέωρα είναι θρησκευτικός και να θεωρείς ότι μαζικός ΙΣΟΝ θρησκευτικός τουρισμός επειδή έτσι σε βολεύει.

2. Σαν ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ που είσαι θα έπρεπε να θίγεσαι λέγοντας ότι αν δεν υπήρχαν οι μοναχοί η Καλαμπάκα θα είχε ερημώσει. Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι μέχρι τον 14ο αιώνα που θεωρείται ορόσημο για την εγκατάσταση μοναχών και μοναστηριών στα μετέωρα η πόλη της Καλαμπάκας υπήρχε (με άλλες ονομασίες βέβαια) τουλάχιστον μιάμιση χιλιετία πριν και σε πολλές περιόδους μάλιστα γνώρισε μεγάλη ακμή. Μην κάνεις και εσύ σαν τον άλλον τον καμένο τον τύπο που στην αίθουσα Νιτσα Λιάπη προ διμήνου είπε ότι αν δεν υπήρχαν τα μοναστήρια στην Καλαμπάκα θα ήμασταν με τις γκλίτσες ακόμα και παρατρίχα γλύτωσε το λιντσάρισμα από όλο τον λαό της Καλαμπάκας. Εξυπακούεται ότι κυρίως λόγω των μοναστηριών η Καλαμπάκα στις μέρες μας είναι γεμάτη επισκέπτες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί η τάδε Μονή να μου πει τι απαγορεύεται και τι όχι στα βράχια που μεγάλωσα. Για τόσους αιώνες μια χαρά τα πήγαιναν μοναχοί και κάτοικοι, η μαγιά χάλασε από τότε που νόμιζαν οι μοναχοί ότι ολόκληρη η γη των μετεώρων τους ανήκει, η μαγιά χάλασε από τον άθλιο νόμο του 1995 που τους έδωσε το δικαίωμα να ελέγχουν τις ζωές μας και το μέλλον μας. Κανείς δεν τους είπε τι να κάνουν μέσα στο σπίτι τους, το μοναστήρι, έξω από αυτό δεν έχουν καμία δικαιοδοσία, από τότε άρχισε η διχόνοια. Διάβασε λίγο την ιστορία του τόπου σου πριν γράψεις τις αρλούμπες σου. Αν βαριέσαι να διαβάσεις έλα να στα πούμε οι παλιοί στα καφενεία και στις πλατείες.

3. Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά των γερόντων προς κάθε συνάνθρωπο μας. Μα δεν θέλει κανένας να τους κάνει κακό. Όλοι να τους προστατέψουμε θέλουμε από τα αφεντικά τους που χρόνο με το χρόνο με τις χιλιάδες παράνομες επεμβάσεις και την υπέρμετρη αδηφαγία τους έχουν κάνει τα μετέωρα αγνώριστα. Άλλο να συντηρήσεις ένα μοναστήρι ή να επιδιορθώσεις έναν τοίχο και άλλο να το διπλασιάσεις να κτίσεις ολόκληρο τείχος από την αρχή να ξεριζώσεις χιλιάδες δέντρα για να τα κάνεις παρκινγκ για να έρχονται λεωφορεία να στα σκάνε. Ας φτάνανε τα λεωφορεία μέχρι την Καλαμπάκα και το καστράκι και από εκεί να φεύγανε με δημοτικά λεωφορεία για τα μοναστήρια. Θα κατέβαιναν μετά στον τόπο μας σχεδόν ΟΛΟΙ οι επισκέπτες θα τρωγανε και θα κοιμοντουσαν εδώ. Οι δουλείες θα πήγαιναν για όλους καλύτερα τα λεφτά θα μένανε στον τόπο μας και ταυτόχρονα δεν θα χρειαζόταν να ξεριζώσουν τα προστατευμένα βράχια και δάση για να φτιάξουν τα παράνομα αίσχη τους. Τα θυμάσαι αυτά τα μέτρα που το 90κάτι παραλίγο να εφαρμοστούν; Αλλά για πια στήριξη μιλάς από τα μοναστήρια προς τους Καλαμπακιωτες; Τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες από αλλού τα αγοράζουν… Δυο βιοτεχνίες εικόνων στην Καλαμπάκα και παίρνουν τις εικόνες από την Αθήνα. Τους Καλαμπακιωτες και Καστρακινους μικροπωλητές θέλουν να τους διώξουν εντελώς έξω από τα μοναστήρια για να λειτουργούν ανενόχλητοι τα μαγαζάκια τους εντός των Μονών. Και εκεί πάλι όλο το κέρδος το θέλουν αυτοί. Και να σου πω και κάτι; Ούτε με την αναρρίχηση έχουν πρόβλημα ούτε με τον πεζοπόρο ούτε με κανέναν εναλλακτικό επισκέπτη, γιατί πολύ απλά κανείς από αυτούς δεν ενόχλησε την μοναστική ζωή. Πρόβλημα έχουν και κόμπλεξ που δεν βγάζουν κέρδος από αυτούς. Πρόβλημα έχουν που κάποια παλικάρια επιβιώνουν στον τόπο μας και με κίνδυνο της ζωής τους και με κούραση σκαρφαλώνουν στα βράχια να δείξουν στους ξένους τον πανέμορφο διαμάντι που λέγεται μετέωρα. Να δούμε πότε θα καταλάβετε ότι η ανάδειξη του πανέμορφου τόπου μας είναι ευθύνη και των μοναχών και των αναρριχητών και του δήμου και όλων των πολιτών. Αυτό με τα πόσα λεφτά βγάζουν και πως δεν το ξέρω αλλά ναι αν όντως είναι παράνομοι να ελεγχθούν και να πληρώσουν. Πάντως από φίλο του ανεψιού μου γνωρίζω ότι ο άνθρωπος έχει μπλοκάκι και κόβει παροχής υπηρεσιών για κάθε άνθρωπο που θα σκαρφαλώσει στα βράχια. Οπότε μάλλον λάσπη είναι και αυτό που λες. Δεν είναι καλύτερα λοιπόν αφού νοιάζεσαι τόσο για την οικονομία του κράτους οι οικονομικοί έλεγχοι να γίνουν εντός των μοναστηριών; Φαντάζομαι γνωρίζεις πολλαπλασιασμό κάνε 3 ευρώ επί ενάμιση εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο συν πόσα λεφτά στα μαγαζάκια εντός των μονών, εκεί είναι τα εκατομμύρια ευρώ, γκέγκε; Μη βρίσκεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

4. Για την σκήτη του Αγίου Αντωνίου. Ο Γέροντας είναι πολύ πράος και υπέροχος άνθρωπος τον έχω κατασυμπαθήσει. Στο παρελθόν είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για πάνω από μία ώρα. Αν ήταν άντρο ναρκομανών και επικίνδυνο μέρος δεν το ξέρω, αλλά αν αυτό είναι αληθές ας πήγαινε η αστυνομία να το καθαρίσει. Μάλλον έχεις καταμπερδευτει, η αστυνομία φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια του μέρους όταν το μέρος αυτό είναι δημόσια γη όχι ο μοναχός, τα ξαναείπαμε αυτά ο μοναχός γι’ αυτό λέγεται μοναχός γιατί μονιάζει στο σπίτι του, έξω από αυτό δεν έχει δικαιοδοσίες. Επίσης, ουέ και αλίμονο μας αν χτίζαμε και από μία παράνομη κατασκευή σε κάθε σημείο που ένα πρεζάκι μπορεί να έπαιρνε τη δόση του. Για τον εργολάβο που συλλάβανε, δεν ξέρω καν ποιος είναι αλλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς εώς έναν βαθμό κρίμα στον ανθρωπάκο πήγε να βγάλει ένα μεροκάματο και τώρα θα τρέχει στους δικηγόρους (αν και κάτι μου λέει ότι τα έξοδα του θα τα πληρώσουν οι υπερεργολάβοι του…). Παρόλα αυτά σαν ελεύθερος επαγγελματίας ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του εκτελώντας μια παράνομη εργασία, το ίδιο συμβαίνει σε κάθε έργο, σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Μακάρι να μπαγλαρώνανε τον εντολέα θα είχαμε ηρεμήσει όλοι εδώ και χρόνια.


Κύριε ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗ ο τροχός γυρίζει και όπως βλέπεις η σαπίλα δεκαετιών σιγά σιγά βγαίνει στη φόρα. Κρίμα που εσύ και κάποιοι άλλοι βολεψάκιδες φοβάστε ότι θα ξεβολευτείτε. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την ανοικτή συζήτηση με την Υπουργό αλλά έμαθα από όλους όσους συνάντησα και διάβασα από ηλεκτρονικά ΜΜΕ και εφημερίδες ότι όλος ο λαός της Καλαμπάκας που ήταν στην διαβούλευση κάτι τσιράκια νομικούς και μέλη του ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΒΡΑΧΟΠΟΛΙΣ τους αποδοκίμασε και περιθωριοποιημένοι όπως ήταν τους είδαν να βουλιάζουν στις καρέκλες τους όταν όλοι οι υπόλοιποι φορείς και πολίτες μίλησαν με αλήθειες και στοιχεία και καταχειροκροτήθηκαν από τον λαό γιατί τουλάχιστον αν και πολύ αργά η ηγεσία του κράτους μας έμαθε τι πραγματικά συμβαίνει στον τόπο μας. Περαστικά σας τώρα και βρείτε καμιά τρύπα να κρυφτείτε.


Wtf (14/8/2017 6:38:27 μμ):

προφανώς και δεν θίξαμε την δημοκρατία σας κυρια/ε...το σχόλιο ηταν καθαρά για την ατμόσφαιρα καφενείου που επικρατεί κατω απο τα περισσότερα άρθρα..δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά εναν ''φωνακλά'' του διαδικτύου και απ αυτους γέμισε ο τοπος και οχι μονο στην καλαμπακα πιστεψε με..


Ftw (14/8/2017 5:21:57 μμ):

Προφανώς δεν σας αρέσει η Δημοκρατία και να ακούγονται όλες οι απόψεις για αυτό σας προτείνω να πάτε να ζήσετε αλλού!!!!Υπάρχει η Κορέα και το Θιβέτ και μάλιστα εκεί το αφορολόγητο χαρτζιλίκι των πιστοποιημένων αναρριχητών και δήθεν Δασκάλων Φιλοσοφίας είναι πιο ακριβό από ότι στην Καλαμπάκα,εδώ για να είστε νόμιμοι χρειάζεται άδεια και πιστοποίηση σε ότι κάνετε αλλίως τις νόμιμες συνέπειες...εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια!!!!Ο κόσμος έχει καταλάβει και δεν πείθετε..........


Wtf (14/8/2017 4:11:32 μμ):

Από το ύφος που σχολιάζετε και τα κεφαλαία γράμματα που χρησιμοποιείτε, οι περισσότεροι από σας με αφήνουν έκπληκτο που μπορούν να καταθέτουν άποψη και μάλιστα διαδικτυακά...η σελίδες που έχουν σκοπό την ενημέρωση δεν είναι τα καφενεία σας...άμα θέλετε τόσο την προσοχή όλων άντε και με την κουδούνα στους δρόμους για κήρυγμα.


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (14/8/2017 2:39:52 πμ):

ΜΟΝΟ Ο NO COMMENT ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 10 ΕΤΗ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ!!!ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΓΚΑ!!!!!


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (14/8/2017 2:26:16 πμ):

KAI ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΟ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ!!!!ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ?ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ!!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΑΤΙ!!!ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!


ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΗΣ!!!!! (14/8/2017 2:14:37 πμ):

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!!!!
ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ 98% ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΟΥΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΝΟ COMMENT EIΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΗΣ!!!!!!ΜΑΘΑΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ.. ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΡΗΜΩΣΕΙ!!!!ΑΝ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΡΑΚΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΠΛΕΑΝ ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!!!!!ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΙΧΧΗΤΕΣ ΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!!ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!!!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ......ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΕΩΡΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ........ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ NOMOTAΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!


NoComments (14/8/2017 2:13:02 πμ):

1o post
"Κίνηση πολιτών που χαίρεται γιατί εργαζόμενοι πήγαν στο αυτόφωρο"
2o post
"Τουλάχιστον εδώ εφαρμόστηκε ο Νόμος. Διακοπή εργασιών και πρόστιμο ενδεχομένως. Και καλώς έγινε"

Σχιζοφρένεια?Υπάρχουν ειδικοί για την περίσταση σου!
Έγινε κουραστικό και βαρετό να σε κατατροπώνω με τα ποστ μου γι'αυτο θα ειναι το τελευταίο μου.
Περαστικά και βάλσαμο για το τσούξιμο!


NonoComments (13/8/2017 11:49:16 μμ):

75 Ευρώ το κεφάλι; Φαντάζομαι κόβουν αποδείξεις οι τιμητές του Νόμου που θέλουν να καταργήσουν. Για τέτοιο παραλογισμό μιλάμε. Πλήρης έλλειψη επιχειρημάτων, απλά και μόνο για να πουν κάτι κι ας έιναι μόνο θόρυβος! Τουλάχιστον εδώ εφαρμόστηκε ο Νόμος. Διακοπή εργασιών και πρόστιμο ενδεχομένως. Και καλώς έγινε. Με τα φιλαράκια κάποιων που πετάνε και σκαρφαλώνουν χωρίς άδεια υπάρχει η ίδια "ευαισθησία";


NoComments (13/8/2017 10:52:41 μμ):

Καλή η προσπάθεια παραπληροφόρησης αλλά δυστυχώς για εσάς δεν πιάνει πλέον.
Δεν αντιπροσωπεύω καμία κίνηση παρά μόνο τον εαυτό μου και ουδέποτε είπα οτι χάρηκα που πήγε αυτόφωρο ενας συνάνθρωπος που προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματο
Τα υπόλοιπα γραφικά δεν θα τα σχολιάσω
Επίσης αν θες Άβατο να πας στο Αγιο Ορος οχι στα Μετέωρα ;)


Κάποιος (13/8/2017 6:44:00 μμ):

Κίνηση πολιτών που χαίρεται γιατί εργαζόμενοι πήγαν στο αυτόφωρο και που έχει ξεσκίσει τον κόσμο στις καταγγελίες στη βάση ενός Νόμου που θέλει να καταργήσει δεν έχει ξαναματαδεί η πλάση! Καλή και η καραμελίτσα για το χαρτζηλίκι, μήπως οι δικοί σου δεν παίρνουν 75 ευρώ το κεφάλι από τους επισκέπτες που θέλουν να σκαρφαλώσουν; Σκέψου να δωθούν κι άλλοι βράχοι, να επιτραπούν κι άλλες δραστηριότητες ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ για την παρέα σου. Αν θες σχοινοβασία και basejump στο Allou Fan Park όχι στα Μετέωρα!


NoComments (12/8/2017 10:57:15 μμ):

Και γιατί ακριβώς πρέπει να σεβαστώ τον οποιοδήποτε όταν καταπατάει δημόσια γη?
Γιατί πρέπει να σεβαστώ τον οποιοδήποτε γράφει στα παλιά του παπούτσια τους νόμους και τις αρχές?
Γιατί συνεχίζονται οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εργασίες?
Γιατί έφτασε η ιδια η υπουργός να καλέσει την αστυνομία?
Κύριε λογικέ δεν έχει να κάνει με την θρησκεία και το τι πιστεύει ο καθένας.
Έχει να κάνει με την κοινή λογική και την ισότητα απέναντι στους νόμους


ΛΟΓΙΚΟΣ (12/8/2017 4:26:07 μμ):

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΝΟΣ!!!ΦΤΑΣΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ!!!ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΕΡΟΙ...ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ!!!ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟ'Ι'ΜΠΛΕ!!!


Δεν σε ξέχασα ποτέ! (12/8/2017 1:41:28 μμ):

Το θέμα είναι πως τον αγιο πατερα δεν θα του πει κανενας τπτ.Πήγαν αυτόφωρο οι καημένοι εργάτες που πήγαν να βγάλουν ενα μεροκάμματο και τους άλλους δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανένας.


Ασυνάρτητος (11/8/2017 11:08:12 μμ):

Κάτι ξέρεις από χαρτζιλίκι, μπαγασάκο.... Παίρνεις κι εσύ;


NoComments (11/8/2017 8:57:17 μμ):

Αγαπητέ ασυνάρτητε.
Ούτε με απασχολεί το όνομα ούτε το ποιος η τι είναι.
Αυτό που με απασχολεί είναι αυτά που έγραψα ειρωνικά.
Αυτό που με απασχολεί ειναι η καταπάτηση δημόσιας γης,μιας γης που μεγάλωσα και έπαιζα στα παιδικά μου χρόνια.
Επίσης τα μαγαζάκια εδω http://imgur.com/a/YXVGx
Οσο για τους "αυτόκλητους σχολιαστές" πήγαινε πάρε το χαρτζιλίκι σου τώρα (ξέρεις απο που)
Έχουμε πήξει με τους βολεμένους σκοταδιστές του σιναφιού σου


Ασυνάρτητος (11/8/2017 6:22:25 μμ):

Από όσα ειρωνικά γράφεις, και είμαι σίγουρος ότι μπορείς να με επιβεβαιώσεις, ούτε τον "άγιο πατέρα" γνωρίζεις - πάω και στοίχημα ότι δεν ξέρεις ούτε τ' όνομά του, ούτε τα "μαγαζάκια" του τα γνώρισες - γιατί δεν υπήρχαν ποτέ. Βάζω και το χέρι μου στη φωτιά ότι ούτε σε ποιον άγιο είναι αφιερωμένο το ασκητήριο γνωρίζεις εκτός κι αν πριν γράψεις όλες αυές τις αηδίες διάβασες τον τίτλο του άρθρου. Από αυτόκλητους σχολιαστές, που τάχα νοιάζονται για τους βράχους (αλήθεια, που ήσουν τόσα χρόνια) πήξαμε και βαρεθήκαμε. Και σένα κι όλο το συνάφι σου.


NoComments (11/8/2017 2:51:19 μμ):

Ρε παιδιά αφού ο άγιος πατέρας είδε όραμα σύμφωνα με την κυρία Ματζανα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφήστε των άνθρωπο να φτιάξει τα μαγαζάκια του να τα γεμίσει με κινέζικα κομποσκοίνια.
Σιγά τι έκανε δηλαδή.Έσπασε μερικούς βράχους με βαρέα μηχανήματα αποψίλωσε και το μισό δάσος σιγά το πράγμα
Να επικρατήσει νηνεμία και ησυχία.Εὐλόγησον


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
U26S1
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας