Χωριάτικη αλλιώς... με ρεβίθια. Δοκιμάστε την και θα μείνετε έκπληκτοι με το πώς δένουν οι γεύσεις των φρέσκων λαχανικών...
• Μερίδες: 6 • Προετοιμασία: 15' • Χρόνος: 1 ώρα • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο ΥΛΙΚΑ Για τα ρεβίθια • 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και στραγγισμένα • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο • 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο • 1 φύλλο δάφνης Για τη χωριάτικη σαλάτα • 1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ • 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους • 20 τοματίνια, κομμένα στη μέση • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη • 100 ml ελαιόλαδο • 30 ml χυμός λεμονιού • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. • Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. • Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. • Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. TIP: Στο ποτήρι μας, Μοσχοφίλερο! gastronomos.gr
|