• Μερίδες: 5 • Χρόνος προετοιμασίας: 15' • Χρόνος μαγειρέματος: 2:0' • Έτοιμο σε: 2:15'...
ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και πλευρές, σε μερίδες • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ολόκληρο • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ • 200γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά ή μέτρια • αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζετε το κρεμμύδι και το κατσικάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζετε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Το στραγγίζετε αλλά δεν πετάτε το ζουμί του. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρετε ελαφρά το κατσικάκι με το μίγμα μπαχαρικών και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε το κονκασέ, τα ντοματίνια, 1 φλιτζάνι από το ζουμί, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του. Στο μεταξύ, προσθέτετε κι άλλο νερό και λίγο ακόμα αλάτι στο ζωμό που έβρασε το κατσικάκι και βράζετε σε αυτό τα μακαρόνια al dente. Μόλις γίνει το κοκκινιστό, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, φέρνετε δυο- τρεις βόλτες σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σερβίρετε. olivemagazine.gr
|