• Υλικά: για 6 άτομα • Προετοιμασία: 20 λεπτά • Ψήσιμο: 10-12 λεπτά...
YΛΙΚΑ • 2 κομμάτια χωριάτικο φύλλο πίτας (από το σούπερ μάρκετ) • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη • λίγη κανέλα Για την κρέμα • 400γρ μασκαρπόνε • 1 βαζάκι κρέμα μαστίχας Για τα κεράσια • 250 γρ. κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση • 4 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη EΚΤΕΛΕΣΗ • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. • Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι, που χωρά τα φύλλα ολόκληρα και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. • Bουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και λίγη κανέλα. • Bάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και με τον ίδιο τρόπο όπως πριν, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα. • Xαράζουμε τετράγωνα μ’ ένα μαχαιράκι και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν καλά τα φύλλα. • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την κρέμα μαστίχας και σ’ ένα δεύτερο μπολ τα κεράσια με τη ζάχαρη. • Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το γλυκό, φτιάχνουμε ατομικά μιλφέιγ με τα φύλλα και την κρέμα. • Σερβίρουμε με τα κεράσια και μπόλικη άχνη ζάχαρη. thecookbook.gr
|