facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μιλφέιγ με τραγανά φύλλα, κρέμα μαστίχας και κεράσια

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  26/05/2017 10:42:09
Μιλφέιγ με τραγανά φύλλα, κρέμα μαστίχας και κεράσια
• Υλικά: για 6 άτομα
• Προετοιμασία: 20 λεπτά
• Ψήσιμο: 10-12 λεπτά...

YΛΙΚΑ

• 2 κομμάτια χωριάτικο φύλλο πίτας (από το σούπερ μάρκετ)
• 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
• 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
• λίγη κανέλα

Για την κρέμα
• 400γρ μασκαρπόνε
• 1 βαζάκι κρέμα μαστίχας

Για τα κεράσια
• 250 γρ. κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
• 4 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

EΚΤΕΛΕΣΗ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
• Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι, που χωρά τα φύλλα ολόκληρα και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
• Bουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και λίγη κανέλα.
• Bάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και με τον ίδιο τρόπο όπως πριν, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
• Xαράζουμε τετράγωνα μ’ ένα μαχαιράκι και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν καλά τα φύλλα.
• Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την κρέμα μαστίχας και σ’ ένα δεύτερο μπολ τα κεράσια με τη ζάχαρη.
• Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το γλυκό, φτιάχνουμε ατομικά μιλφέιγ με τα φύλλα και την κρέμα.
• Σερβίρουμε με τα κεράσια και μπόλικη άχνη ζάχαρη.

thecookbook.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83672
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ