21/4/2018

 

  

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

Επιστολή-διαμαρτυρία κατοίκων Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας για την εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων στο χωριό τους

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/05/2017 16:07:28

Προς: Κυνηγητικό σύλλογο Καλαμπάκας
Κοιν.: Δασαρχείο Καλαμπάκας, Φιλοζωικό Σύλλογο "Η ΣΤΕΓΗ", ekalampaka

Αγαπητοί κύριοι,

Μη έχοντας απολύτως καμία επαφή με το «hobby» σας, αλλά βλέποντας ένα ενημερωμένο και οργανωμένο site, θεωρήσαμε ότι αξίζει μία προσπάθεια...

να σας αναφέρουμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας των κυνηγών που «δραστηριοποιούνται» στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας, κρίνοντας ότι σαν σύλλογος της περιοχής, θα κάνετε τουλάχιστον κάποιες «συστάσεις» σε μέλη αλλά και σε μη μέλη της περιοχής.

Το πανέμορφο αυτό χωριό, το οποίο οι λιγοστοί άνθρωποι που το προτιμούν, το επιλέγουν για την γαλήνη και την ηρεμία του, γεμίζει κάθε χρόνο από εξαθλιωμένα και υποσιτισμένα κυνηγόσκυλα, που κάποιοι κυνηγοί εγκαταλείπουν, γιατί δεν τους ικανοποιεί πλέον η «απόδοση» τους.

Κατά συνέπεια, σε ένα χωριουδάκι ελάχιστων κατοίκων πολλές φορές τα αδέσποτα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους, δημιουργώντας κοινωνικό πρόβλημα και καταστρέφοντας κυριολεκτικά την γαλήνη της ψυχής μας, αντικρίζοντας την παρακμή και το αποτέλεσμα της ανθρώπινης ηλιθιότητας σε όλο της το μεγαλείο, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα και ήσυχα μέρη.

Ως οργανωμένος σύλλογος, είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεται πολύ καλά την «πρακτική» των συγκεκριμένων κυνηγών σε όλη την Ελλάδα, που όταν το σκυλί τους - ο πιστός τους φίλος όπως το αποκαλείται στο site - τους δυσαρεστήσει, είτε το εκτελούν είτε το εγκαταλείπουν, πιθανόν για να κάνουν οικονομία στις σφαίρες τους, γιατί ούτως ή άλλως η εγκατάλειψη είναι ένας έμμεσος τρόπος θανάτωσης.

Τον Ιανουάριο που είχαμε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες με ακραία χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, τουλάχιστον δύο κυνηγόσκυλα τα οποία εγκαταλείφθηκαν βρήκαν αργό και βασανιστικό θάνατο από την ασιτία και το πολικό ψύχος.

Εκτός λοιπόν του γεγονότος ότι επιλέξατε να κάνετε ένα hobby αντλώντας ευχαρίστηση από το θάνατο ανυπεράσπιστων ζώων, που παρ’ όλα αυτά είναι νόμιμο - οπότε ουδέν σχόλιο, εκτός του ότι κάποιοι συνάδελφοί σας διαταράσσουν τις φυσικές ισορροπίες με τη λαθροθηρία και τα δηλητηριασμένα δολώματα, δημιουργούν επιπλέον και πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο με την αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων - ο οποίος είναι ήδη εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ασυνείδητων κτηνοτρόφων της περιοχής, αλλά και των πολιτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η εγκατάλειψη ζώου θεωρείται ποινικό αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας ως προς την όποια «προκατάληψη» μπορεί να διαφαίνεται από την επιστολή μας για το hobby σας, αλλά δυστυχώς οι παράνομες πράξεις έστω και μερικών συναδέλφων σας δημιουργούν μια γενικότερα αρνητική εικόνα για τους κυνηγούς.

Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
V3QTE
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας