• Μερίδες:8 • Χρόνος προετοιμασίας: 15' • Χρόνος μαγειρέματος: 15' • Έτοιμο σε: 30'...
ΥΛΙΚΑ για τη βάση • 1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα • 100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο • 50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική • ξύσμα από ½ λεμόνι για την κρέμα • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε • 300ml γάλα • 150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη για τη διακόσμηση • 200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες • λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά) • λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη. Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα. Ενσωματώνετε το μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας. Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω. olivemagazine.gr
|