22/6/2018

 

  

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία 

 

 

Σημαντικές επαφές Μικέλη Χατζηγάκη στην Ουάσιγκτον [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  20/03/2017 21:09:32

Στην Ουάσιγκτον βρέθηκε ο Μικέλης Χατζηγάκης την προηγούμενη εβδομάδα όπου είχε σειρά επαφών με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Αμερικανικού Κογκρέσου...

Ο νεαρός τρικαλινός επιστήμονας ανέπτυξε έντονη κινητικότητα σε ένα χώρο που θεωρεί γνώριμο καθώς παλαιότερα είχε εργαστεί ως πολιτικός συνεργάτης (political aide) του Δημοκρατικού βουλευτή Πάτρικ Κέννεντυ, ανιψιό του πρώην Προέδρου Τζον Κέννεντυ.

Στις φωτογραφίες ο Μικέλης διακρίνεται με τον πρώην Υπουργό Άμυνας της Κυβέρνησης Ομπάμα, Τσακ Χέιγκελ, με τον Εκπρόσωπο της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και καθηγητή του Ταφτς κ. Ψαλιδόπουλο, και με την κ. Κιντέρο ανώτερο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας στο τομέα επίλυσης κρίσεων.

Μικέλης Χατζηγάκης υποστηρίζει ότι: «σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης όπου τα κράτη είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, η κατανόηση της διεθνούς πολιτικής και η σύνδεση της με την τοπική πολιτική είναι απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσουν οι Έλληνες βουλευτές και υπουργοί να είναι χρήσιμοι στην πατρίδα τους. Για παράδειγμα ο πολιτικός που μπορεί να κάνει σωστή ανάγνωση και έχει σε βάθος κατανόηση του διεθνούς παράγοντα μπορεί να διαπραγματευτεί πολύ πιο αποτελεσματικά με την Τρόικα. Επίσης, πολιτικοί με διεθνή εμπειρία και υψηλό επίπεδο μόρφωσης είναι σε θέση να προσελκύσουν περισσότερες ξένες επενδύσεις που θα δώσουν δουλειά στους Έλληνες. Εάν, λοιπόν, δεν μπορέσουν οι πολιτικοί μας να καταλάβουν πως σκέφτονται και πως πράττουν οι ξένοι, δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και να επιτύχουν επωφελείς συνεργασίες για την Ελλάδα».
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
D5XB4
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 


© 2012 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας