• Υλικά για 6 άτομα • Προετοιμασία: 20 λεπτά • Μαγείρεμα: 1 ώρα και 5 λεπτά...
ΥΛΙΚΑ • 1/2 κιλό πένες • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 2 κουτ. σούπας λάδι • 500 γρ. σπανάκι κομμένο • 300 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια) • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό • 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για την κρούστα γιαουρτιού
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό • 4 αβγά • 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι EΚΤΕΛΕΣΗ • Βράζουμε τις πένες (al dente) σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. • Αχνίζουμε τα κρεμμύδια σε ρηχή κατσαρόλα με 3 κουταλιές νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να κολλάνε στον πάτο. • Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπρόκολο και το σπανάκι. • Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά τους. • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. • Ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό. • Μαγειρεύουμε το μείγμα για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. • Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λάδι τα ζυμαρικά ανακατεμένα με το τυρί και το μείγμα λαχανικών. • Στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι χτυπημένο με τα αβγά και αλατοπίπερο. • Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να πήξει το γιαούρτι και να κάνει ροδαλή κρούστα. thecookbook.gr
|