facebook  youtube  twitter  instagram 26/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Πένες με λαχανικά και κρούστα γιαουρτιού

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  03/03/2017 11:54:33
Πένες με λαχανικά και κρούστα γιαουρτιού
• Υλικά για 6 άτομα
• Προετοιμασία: 20 λεπτά
• Μαγείρεμα: 1 ώρα και 5 λεπτά...

ΥΛΙΚΑ

• 1/2 κιλό πένες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κουτ. σούπας λάδι
• 500 γρ. σπανάκι κομμένο
• 300 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
• 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
• 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
• 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρούστα γιαουρτιού

• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 4 αβγά
• 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι

EΚΤΕΛΕΣΗ

• Βράζουμε τις πένες (al dente) σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
• Αχνίζουμε τα κρεμμύδια σε ρηχή κατσαρόλα με 3 κουταλιές νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να κολλάνε στον πάτο.
• Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπρόκολο και το σπανάκι.
• Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά τους.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό.
• Μαγειρεύουμε το μείγμα για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λάδι τα ζυμαρικά ανακατεμένα με το τυρί και το μείγμα λαχανικών.
• Στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι χτυπημένο με τα αβγά και αλατοπίπερο.
• Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να πήξει το γιαούρτι και να κάνει ροδαλή κρούστα.

thecookbook.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
EPYCM
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ