facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  13/01/2017 12:26:32
Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι
Το νοστιμότερο κοκκινιστό το κάνει το αρνάκι ή το κατσικάκι, γιατί γίνεται τρυφερό όσο να λιώνει με το πιρούνι και το λιπάκι του κάνει την πιο μελωμένη σάλτσα που δένει απόλυτα πάνω στο ζυμαρικό...

• Μερίδες: 6-7
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 2:0'
• Έτοιμο σε: 2:10'

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι μαζί)
• ¾ του πακέτου κριθαράκι χοντρό
• 1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
• 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 με τη φλούδα
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζετε το κρέας καλύτερα στη χύτρα ταχύτητας για οικονομία με το κρεμμύδι, τη δάφνη και το πορτοκάλι, σε μπόλικο νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί του.

Αφαιρείτε τα μικρά κοκκαλάκια και κρατάτε τα λιωμένα κρεμμύδια και το μεταφέρετε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, τα λιωμένα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το σκόρδο, προσθέτετε μια κουτάλα από το ζουμί και αλατάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα το κρέας με τη σάλτσα. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό και ζεσταίνετε στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει το ζουμί να βράζει.

Ρίχνετε το κριθαράκι και τσεκάρετε ότι σκεπάζεται από το ζουμί. Αν όχι, προσθέτετε ζεστό νερό.

Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, ανακατεύοντας πού και πού, προσθέτοντας ίσως λίγο νερό. Θα το κατεβάσετε όταν το κριθαράκι μοιάζει με ριζότο, έχει δηλαδή ακόμη μπόλικο ζουμί. Μην το φοβηθείτε. Μέχρι να φτάσει στο τραπέζι θα το έχει απορροφήσει παραμένοντας όμως ζουμερό.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
O04M8
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ