facebook  youtube  twitter  instagram 30/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Περισσότερες αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Τσιούκα ~ Παίρνει και το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/03/2024 18:31:23
Περισσότερες αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Τσιούκα ~ Παίρνει και το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας

Με περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες επιφορτίζεται ο Νικόλαος Τσιούκας, Αντιδήμαρχος Εύρυθμης Λειτουργίας της Πόλης, Καθημερινότητας του Πολίτη, Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων, καθώς ο Δήμαρχος Δ. Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος του ανέθεσε και το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας.

Θυμίζουμε, άλλωστε, όπως είχατε διαβάσει πρώτοι στο ekalampaka.gr, ότι ο Νικόλαος Τσιούκας είχε παρευρεθεί την περασμένη Τετάρτη στη Λάρισα σε τακτική σύσκεψη του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.).

Αναλυτικά οι επιπλέον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου είναι οι ακόλουθες:

• Μεριμνά για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4662/2020 (ΦΕΚ 27/Α/07.02.2020) «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις», τις διατάξεις του ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102/Α/01.05.2002) «Αναβάθμιση Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις», όπως αυτές εκάστοτε ισχύουν, που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας των πολιτών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, κατά τη διάρκεια ειρηνικής περιόδου και τη σύσταση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας. 

• Συντονίζει και επιβλέπει το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών, εφόσον συμβαίνουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μετεώρων. 

• Προβαίνει στο σχεδιασμό ανά κατηγορία κινδύνων και λαμβάνει προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής των (όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις, ατμοσφαιρική ρύπανση, σεισμοί, πυρκαγιές, καύσωνας κλπ). 

• Παραλαβή και καταχώριση αιτημάτων των δημοτών και υπηρεσιών που αφορούν θέματα Πολιτικής Προστασίας. 

• Εκπόνηση μελετών του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61459
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ