facebook  youtube  twitter  instagram 28/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 



Γιώργος Βαΐου: Απάντηση σε ένα φίλο που δεν κατάφερε να εκλεγεί

Δημοσιεύθηκε από: Γιώργος Βαΐου  19/11/2023 13:22:54
Γιώργος Βαΐου: Απάντηση σε ένα φίλο που δεν κατάφερε να εκλεγεί

Αν θελήσουμε να μιλήσουμε για τις δημοτικές εκλογές φίλε μου, τα κριτήρια επιλογής που κυριαρχούν στην εκλογή δημοτικών συμβούλων, είναι: η συνάφεια του καθένα μας με τον κομματικό προσανατολισμό τους, η συγγένεια και η φιλία μαζί τους, η αναγνωρισιμότητά τους είτε λόγω ονόματος, που κουβαλούν και παραπέμπει σε μικρό ή μεγάλο οικογενειακό «τζάκι», είτε λόγω της στήριξής τους από κομματικά γραφεία ή οργανωμένες κοινωνικές ομάδες. Κριτήρια αποτελούν, επίσης, η εικόνα που εκπέμπει ένας υποψήφιος μέσω της διαφημιστικής καμπάνιας του με συνεντεύξεις, πολύχρωμα προεκλογικά και ραδιοτηλεοπτικά σποτς, φωτογραφίες και κολακευτικά δημοσιογραφικά σχόλια, τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά μηνύματα, τραπεζώματα, κεράσματα, χάϊδεμα αυτιών, ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις και άλλα. 

Δεν θα μιλήσω φίλε μου, για τους εκλογείς που αρκούνται στο ψηφοδέλτιο που τους στέλνει κάποιος συγγενής ή φίλος τους υποψήφιος στο σπίτι τους ή τους το βάζουν στην τσέπη τους και μάλιστα σταυρωμένο με μονοσταυρία, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην επιλογή των καλυτέρων.

Όλα αυτά τα κριτήρια πετυχαίνουν, πολλές φορές, να κρύβουν τις αδυναμίες κάποιων υποψηφίων, να τους παρουσιάζουν διαφορετικούς απΆ αυτό, που πραγματικά είναι, και να επηρεάζουν τους ψηφοφόρους στην επιλογή τους υπέρ αυτών και σε βάρος άλλων, που ενδεχομένως, πράγματι αξίζουν αλλά δε μπορούν να το δείξουν. 

Αντιθέτως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να δώσουν βάρος στο κατά πόσον ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επιθυμεί πραγματικά να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, κατά πόσο είναι πετυχημένος στο χώρο εργασίας του, της οικογενείας του και στην εν γένει ζωή του, στο αν έδειξε στο παρελθόν, πολύ πριν πλαισιώσει ένα ψηφοδέλτιο, ότι ενδιαφέρεται για τις κοινές υποθέσεις και διέθεσε χρόνο γιΆ αυτές απΆ οποιοδήποτε άλλο μετερίζι, στο αν στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και όχι σε ξένες πλάτες, στο αν έχει άποψη και μπορεί να την εκφράζει και να την υποστηρίζει, και σε οτιδήποτε άλλο αποδεικνύει την αξιοσύνη των υποψηφίων.

Ωστόσο φίλε μου οι πολίτες επιλέξαν την πεπατημένη, έτσι δε θα πρέπει να παραπονιόμαστε προσεχώς για την ποιότητα και τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος φίλε μου να θυμάσαι, οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν δίνουμε στις στεναχώριες μας, συχνά δεν είναι παρά το προσωπικό συμφέρον και η ματαιοδοξία που τις προκαλούν.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
SEOQB
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ