facebook  youtube  twitter  instagram 4/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  

  

  

 



Ένας Ελληνοκαναδός καθαρίζει τα περιπατητικά μονοπάτια των Μετεώρων – Ο εθελοντισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/11/2013 13:08:46
Ένας Ελληνοκαναδός καθαρίζει τα περιπατητικά μονοπάτια των Μετεώρων – Ο εθελοντισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Ένα τάμα έφερε στην περιοχή μας έναν Ελληνοκαναδό Νίκο. Με νησιώτικη καταγωγή και έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Καναδά, πρόσφατα έχασε τους γονείς του και θέλησε εν είδει τάματος να επισκεφθεί τα Μετέωρα και την Ιερή Μοναστική Κοινότητα της περιοχής μας...

Φτάνοντας πριν λίγο καιρό στην Καλαμπάκα ενημερώθηκε για τα περιπατητικά μονοπάτια που οδηγούν μέσα από μια μοναδική διαδρομή με παρέα στους βράχους των Μετεώρων στο υψηλότερο σημείο αυτών. Έτσι ξεκίνησε το μοναχικό αυτό ταξιδάκι.

Η διαδρομές αυτές δεν είναι άγνωστες. Πολλοί τις προτιμούν ερχόμενοι στα Μετέωρα αναζητώντας την πνευματική μέθεξη ως στήριγμα ζωής. Λίγοι όμως συμβάλλουν για να διατηρηθούν ζωντανά αυτά τα μονοπάτια και ακόμα λιγότεροι φροντίζουν για την καθαριότητά τους.

Το τουριστικό γραφείο «Visit Meteora» με σκοπό να τα αναδείξει και να τα κάνει πιο προσιτά στο ευρύ κοινό εθελοντικά ξεκίνησε να περιδιαβαίνει αυτά τα μονοπάτια καθαρίζοντας τα σκουπίδια που βρίσκονται κατά μήκος τους.

Με έκπληξη σε μια από τις διαδρομές τους συνάντησαν τον ως άνω Ελληνοκαναδό που ανεβαίνοντας στωικά προς τα Μετέωρα είχε βγάλει από την τσέπη του μια σακούλα και μάζευε όποιο σκουπίδι έβρισκε στη διαδρομή του.

Από το στόμα του κανείς δεν άκουσε παράπονα για ποιο λόγο δεν συντηρούνται αυτά τα μονοπάτια. Από κανένα δε ζήτησε εξηγήσεις. Το αφοπλιστικό χαμόγελό του, άλλωστε, όταν τον συνάντησαν οι άνθρωποι του «Visit Meteora» αποτελεί το πιο δυνατό μήνυμα προς αυτούς που, αν έχουν αυτιά ανοικτά, οφείλουν να το ακούσουν.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
59348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ